Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Mεγαλακρία

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Οκτρεοτίδη

Κωδικός I-569382
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω)

Μεγαλακρία

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Υποδόρια – όλες οι ηλικίες – 0,15-1,50 mg σε 3 διηρημένες δόσεις ημερησίως

0,15-1,50 mg σε 3 διηρημένες δόσεις ημερησίως
Συνολική ημερήσια δόση 0,15 - 1,5 mg
Δοσολογικό σχήμα Από 0,05 έως 0,5 mg 3 φορές την μέρα καθημερινά
Δόση εφόδου 0,15 mg
Λεπτομερής περιγραφή

Αρχικώς 0,05 έως 0,1 mg σε υποδόρια (s.c.) ένεση ανά 8 ή 12 ώρες. Η προσαρμογή της δόσης πρέπει να βασίζεται σε μηνιαία αξιολόγηση των επιπέδων της GH και του IGF‑1 (στόχος: GH <2,5 ng/mL, IGF‑1 εντός των φυσιολογικών ορίων), των κλινικών συμπτωμάτων καθώς και της ανοχής. Στους περισσότερους ασθενείς, η βέλτιστη ημερήσια δόση θα είναι 0,3 mg. Η μέγιστη δόση των 1,5 mg ανά ημέρα δεν πρέπει να υπερβαίνεται. Σε ασθενείς που λαμβάνουν σταθερή δόση οκτρεοτίδης, η αξιολόγηση της GH θα πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες.

Εάν δεν επιτευχθεί σημαντική μείωση των επιπέδων της GH καθώς και βελτίωση των κλινικών συμπτωμάτων εντός 3 μηνών από την έναρξη της θεραπείας με οκτρεοτίδη, η θεραπεία θα πρέπει να διακόπτεται.

Η οκτρεοτίδη (octreotide) είναι συνθετικό οκταπεπτίδιο, ανάλογο της φυσιολογικώς υπάρχουσας σωματοστατίνης, με παρόμοιες φαρμακολογικές δράσεις αλλά με σημαντικώς παρατεταμένη διάρκεια δράσεως. Αναστέλλει την παθολογική έκκριση της αυξητικής ορμόνης και των πεπτιδίων και της σεροτονίνης που παράγονται από το γαστροεντεροπαγκρεατικό ενδοκρινικό σύστημα.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.