Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Λεμπρικιζουμάμπη

Κωδικός I-556255
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο έφηβοι (12 ετών - 18 ετών) , ενήλικες (18 ετών και άνω)
Πρόθεση Θεραπευτική πρόθεση

Σύντομη περιγραφή

Η λεμπρικιζουμάμπη ενδείκνυται για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ατοπικής δερματίτιδας σε ενήλικες και εφήβους 12 ετών και άνω με σωματικό βάρος τουλάχιστον 40 kg που είναι υποψήφιοι για συστηματική θεραπεία.

Ατοπική δερματίτιδα

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Υποδόρια – μόνο έφηβοι (12 ετών - 18 ετών), ενήλικες (18 ετών και άνω) – 500 mg την εβδομάδα 0 και την εβδομάδα 2, και μετέπειτα 250 mg κάθε δεύτερη εβδομάδα έως την εβδομάδα 16

500 mg την εβδομάδα 0 και την εβδομάδα 2, και μετέπειτα 250 mg κάθε δεύτερη εβδομάδα έως την εβδομάδα 16
Χορήγηση

Σε περίπτωση που το βάρος του ασθενούς είναι ≥ 40 kg, υποδόρια, 500 χιλιοστογραμμάρια λεμπρικιζουμάμπη, εφάπαξ, για χρονική διάρκεια 2 εβδομάδες. Στη συνέχεια, σε περίπτωση που το βάρος του ασθενούς είναι ≥ 40 kg, υποδόρια, 500 χιλιοστογραμμάρια λεμπρικιζουμάμπη, εφάπαξ, για χρονική διάρκεια 2 εβδομάδες. Στη συνέχεια, σε περίπτωση που το βάρος του ασθενούς είναι ≥ 40 kg, υποδόρια, 250 χιλιοστογραμμάρια λεμπρικιζουμάμπη, μία φορά κάθε 2 εβδομάδες, για χρονική διάρκεια 12 με 20 εβδομάδες.

Λεπτομερής περιγραφή

Η συνιστώμενη δόση λεμπρικιζουμάμπης είναι 500 mg την εβδομάδα 0 και την εβδομάδα 2, ακολουθούμενη από 250 mg χορηγούμενες υποδορίως κάθε δεύτερη εβδομάδα έως την εβδομάδα 16.

Θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο διακοπής της θεραπείας σε ασθενείς που δεν έχουν παρουσιάσει κλινική ανταπόκριση μετά από 16 εβδομάδες θεραπείας. Ορισμένοι ασθενείς με αρχική μερική ανταπόκριση μπορεί να βελτιωθούν περαιτέρω με τη συνέχιση της θεραπείας κάθε δεύτερη εβδομάδα έως την εβδομάδα 24.

Μόλις επιτευχθεί κλινική ανταπόκριση, η συνιστώμενη δόση συντήρησης λεμπρικιζουμάμπης είναι 250 mg κάθε τέταρτη εβδομάδα.

Η λεμπρικιζουμάμπη μπορεί να χρησιμοποιείται με ή χωρίς τοπικά κορτικοστεροειδή (TCS). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τοπικοί αναστολείς καλσινευρίνης (TCI), αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για προβληματικές περιοχές, όπως το πρόσωπο, ο αυχένας, οι παρατριμματικές περιοχές και οι περιοχές των γεννητικών οργάνων.

Παραλειφθείσα δόση

Εάν παραλειφθεί μια δόση, η δόση πρέπει να χορηγηθεί το συντομότερο δυνατό. Στη συνέχεια, η χορήγηση της δόσης πρέπει να συνεχίζεται στην κανονική προγραμματισμένη ώρα.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Η λεμπρικιζουμάμπη χορηγείται με υποδόρια ένεση στον μηρό ή στην κοιλιακή χώρα, εκτός από απόσταση 5 cm γύρω από τον ομφαλό. Εάν κάποιος άλλος χορηγήσει την ένεση, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ο βραχίονας.

Συνιστάται να εναλλάσσετε τη θέση της ένεσης σε κάθε ένεση. Η λεμπρικιζουμάμπη δεν πρέπει να ενίεται σε δέρμα ευαίσθητο, πάσχον ή με μώλωπες ή ουλές.

Η λεμπρικιζουμάμπη είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα ανοσοσφαιρίνης (IgG4) που δεσμεύεται με υψηλή συγγένεια στην ιντερλευκίνη (IL)‐13 και αναστέλλει επιλεκτικά τη σηματοδότηση της IL‐13 μέσω του ετεροδιμερούς του υποδοχέα άλφα της IL‐4 (IL‐4Rα)/του υποδοχέα άλφα 1 της IL-13 (IL‐13Rα1), αναστέλλοντας έτσι τις κατάντη επιδράσεις της IL‐13. Η αναστολή της σηματοδότησης της IL-13 αναμένεται να έχει ωφέλιμη επίδραση στις νόσους στις οποίες η IL-13 συμβάλλει σημαντικά στην παθογένεση της νόσου. Η λεμπρικιζουμάμπη δεν εμποδίζει τη δέσμευση της IL‐13 στον υποδοχέα άλφα 2 της IL‐13 (IL‐13Rα2 ή παραπλανητικός υποδοχέας), γεγονός που επιτρέπει την εσωτερίκευση της IL‐13 στο κύτταρο.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.