Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Λοίμωξη από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας τύπου 1

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Ριλπιβιρίνη

Κωδικός I-546684
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο έφηβοι (12 ετών - 18 ετών) , ενήλικες (18 ετών και άνω)
Πρόθεση Θεραπευτική πρόθεση

Σύντομη περιγραφή

Η ριλπιβιρίνη, σε συνδυασμό με άλλα αντιρετροϊικά φαρμακευτικά προϊόντα, ενδείκνυται για τη θεραπεία της λοίμωξης από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας τύπου 1 (HIV-1) σε ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω, με ιικό φορτίο ≤100.000 HIV-1 RNA αντίγραφα/ml που λαμβάνουν αντιρετροϊική θεραπεία για πρώτη φορά.

Η δοκιμή γονοτυπικής αντοχής πρέπει να καθοδηγεί τη χρήση της ριλπιβιρίνης.

Λοίμωξη από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας τύπου 1 (HIV-1)

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Από του στόματος – μόνο έφηβοι (12 ετών - 18 ετών), ενήλικες (18 ετών και άνω) – 25 mg άπαξ ημερησίως

25 mg άπαξ ημερησίως
Χορήγηση

Από του στόματος, 25 χιλιοστογραμμάρια ριλπιβιρίνη, μία φορά ημερησίως με τα γεύματα.

Λεπτομερής περιγραφή

Η συνιστώμενη δόση της ριλπιβιρίνης είναι 25 mg που λαμβάνεται μία φορά την ημέρα.

Προσαρμογή της δόσης

Για ασθενείς που λαμβάνουν ταυτόχρονα ριφαμπουτίνη, η δόση της ριλπιβιρίνης πρέπει να αυξηθεί σε 50 mg μία φορά την ημέρα. Όταν η συγχορήγηση της ριφαμπουτίνης διακοπεί, η ριλπιβιρίνη πρέπει να μειωθεί σε 25 mg μία φορά την ημέρα.

Παράλειψη δόσης

Εάν ο ασθενής παραλείψει μία δόση της ριλπιβιρίνης εντός 12 ωρών από τη συνήθη ώρα λήψης, ο ασθενής πρέπει να πάρει τη ριλπιβιρίνη μαζί με ένα γεύμα το συντομότερο δυνατόν και η ριλπιβιρίνη να επανέλθει στο κανονικό δοσολογικό του σχήμα. Εάν ένας ασθενής παραλείψει μία δόση της ριλπιβιρίνης για περισσότερες από 12 ώρες, ο ασθενής δεν πρέπει να πάρει τη δόση που παρέλειψε, αλλά να συνεχίσει το συνηθισμένο δοσολογικό σχήμα.

Εάν ένας ασθενής κάνει εμετό εντός 4 ωρών από τη λήψη της ριλπιβιρίνης, πρέπει να πάρει άλλη δόση της ριλπιβιρίνης μαζί με ένα γεύμα. Εάν ο ασθενής κάνει εμετό μετά από περισσότερες από 4 ώρες από τη λήψη της ριλπιβιρίνης, ο ασθενής δεν είναι απαραίτητο να πάρει άλλη δόση της ριλπιβιρίνης μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη δόση.

Ηλικιωμένοι

Υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της ριλπιβιρίνης σε ασθενείς ηλικίας >65 ετών. Δεν απαιτείται προσαρμογή της δόσης της ριλπιβιρίνης σε μεγαλύτερους ασθενείς. Η ριλπιβιρίνη πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή σε αυτό τον πληθυσμό.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Η ριλπιβιρίνη πρέπει να λαμβάνεται μαζί με ένα γεύμα.

Η ριλπιβιρίνη είναι διαρυλπυριμιδινικός μη νουκλεοσιδικός αναστολέας της ανάστροφης μεταγραφάσης του HIV-1. Η δράση της ριλπιβιρίνης διαμεσολαβείται από μη ανταγωνιστική αναστολή της ανάστροφης μεταγραφάσης του HIV-1. Η ριλπιβιρίνη δεν αναστέλλει τις ανθρώπινες κυτταρικές DNA πολυμεράσες α, β και γ.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.