Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Σακχαρώδης διαβήτης

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Ακαρβόζη

Κωδικός I-496382
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω)

Σύντομη περιγραφή

Η ακαρβόζη χορηγείται ως προσθήκη για τη θεραπεία του μη-ινσουλινοεξαρτώμενου διαβήτη όταν η δίαιτα από μόνη της δεν είναι αποτελεσματική ή ο συνδυασμός δίαιτας με σουλφονυλουρίες δεν έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Χορηγείται επίσης σε εξαρτώμενο από την ινσουλίνη σακχαρώδη διαβήτη (τύπου 1) ως συμπλήρωμα της αγωγής με ινσουλίνη.

Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 σε παχύσαρκους

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Από του στόματος – όλες οι ηλικίες – 150-600 mg σε 3 διηρημένες δόσεις την ημέρα

150-600 mg σε 3 διηρημένες δόσεις την ημέρα
Συνολική ημερήσια δόση 150 - 600 mg
Δοσολογικό σχήμα Από 50 έως 200 mg 3 φορές την μέρα καθημερινά
Λεπτομερής περιγραφή

Εκτός εάν ορισθεί διαφορετικά, η συνιστώμενη δόση είναι η ακόλουθη:

Αρχικά 3 × 1 δισκίο των 50 mg ακαρβόζης/ημερησίως ή 3 x ½ δισκίο των 100 mg ακαρβόζης/ημερησίως και στη συνέχεια 3 × 2 δισκία των 50 mg ακαρβόζης/ημερησίως ή 3 × 1 δισκίο των 100 mg ακαρβόζης/ημερησίως, μέχρι 3 × 2 δισκία των 100 mg ακαρβόζης /ημερησίως.

Η δόση μπορεί να αυξάνεται σε χρονικά διαστήματα 4-8 εβδομάδων, εάν οι ασθενείς παρουσιάσουν μη ικανοποιητική ανταπόκριση, και επίσης αργότερα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Αν παρουσιασθούν ενοχλητικά συμπτώματα, παρά το ότι ακολουθείται πιστά η δίαιτα, η δόση δε θα πρέπει να αυξηθεί περισσότερο, αλλά θα πρέπει να μειωθεί, αν απαιτείται.

Η μέση δόση είναι 300 mg ακαρβόζης την ημέρα.

Οι ασθενείς, που λαμβάνουν 200mg ακαρβόζης τρεις φορές την ημέρα πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Xορηγείται πριν ή στην αρχή των γευμάτων.

Η ακαρβόζη (acarbose) είναι μια ουσία, που ανήκει στην ομάδα των αναστολέων της α-γλυκοσιδάσης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη. Οι αναστολείς της α-γλυκοσιδάσης επιβραδύνουν τη διάσπαση των υδατανθράκων της τροφής και μειώνουν την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος, που εμφανίζεται μετά από κάθε γεύμα.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.