Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Αλλεργική ρινίτιδα

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Φουροϊκή φλουτικαζόνη

Κωδικός I-385964
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο παιδιά (1 έτους - 12 ετών) , έφηβοι (12 ετών - 18 ετών) , ενήλικες (18 ετών και άνω)
Πρόθεση Θεραπευτική πρόθεση

Σύντομη περιγραφή

Η φουροϊκή φλουτικαζόνη ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας.

Αλλεργική ρινίτιδα

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Ενδορινικά – μόνο έφηβοι (12 ετών - 18 ετών), ενήλικες (18 ετών και άνω) – 110 ug άπαξ ημερησίως και μετέπειτα 55-100 ug άπαξ ημερησίως

110 ug άπαξ ημερησίως και μετέπειτα 55-100 ug άπαξ ημερησίως
Χορήγηση

Ενδορινικά, 110 μικρογραμμάρια φουροϊκή φλουτικαζόνη, μία φορά ημερησίως. Στη συνέχεια, ενδορινικά, μεταξύ 55 μικρογραμμάρια φουροϊκή φλουτικαζόνη και 110 μικρογραμμάρια φουροϊκή φλουτικαζόνη, μία φορά ημερησίως.

Λεπτομερής περιγραφή

Η συνιστώμενη δόση έναρξης είναι δύο ψεκασμοί (27,5 μικρογραμμάρια φουροϊκής φλουτικαζόνης ανά ψεκασμό) σε κάθε ρουθούνι άπαξ ημερησίως (συνολική ημερήσια δόση: 110 μικρογραμμάρια).

Μόλις επιτευχθεί επαρκής έλεγχος των συμπτωμάτων, η μείωση της δόσης σε ένα ψεκασμό σε κάθε ρουθούνι (συνολική ημερήσια δόση: 55 μικρογραμμάρια) μπορεί να είναι αποτελεσματική ως θεραπεία συντήρησης.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Το ρινικό εκνέφωμα φουροϊκής φλουτικαζόνης προορίζεται αποκλειστικά για ενδορινική χορήγηση.

Ενδορινικά – μόνο παιδιά (1 έτους - 12 ετών) – 55 ug άπαξ ημερησίως και μετέπειτα 55-100 ug άπαξ ημερησίως

55 ug άπαξ ημερησίως και μετέπειτα 55-100 ug άπαξ ημερησίως
Χορήγηση

Ενδορινικά, 55 μικρογραμμάρια φουροϊκή φλουτικαζόνη, μία φορά ημερησίως. Στη συνέχεια, ενδορινικά, μεταξύ 55 μικρογραμμάρια φουροϊκή φλουτικαζόνη και 110 μικρογραμμάρια φουροϊκή φλουτικαζόνη, μία φορά ημερησίως.

Λεπτομερής περιγραφή

Παιδιά (ηλικίας 6 έως 11 ετών)

Η συνιστώμενη δόση έναρξης είναι ένας ψεκασμός (27,5 μικρογραμμάρια φουροϊκής φλουτικαζόνης ανά ψεκασμό) σε κάθε ρουθούνι άπαξ ημερησίως (συνολική ημερήσια δόση: 55 μικρογραμμάρια).

Οι ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στον έναν ψεκασμό σε κάθε ρουθούνι άπαξ ημερησίως (συνολική ημερήσια δόση: 55 μικρογραμμάρια) μπορούν να λαμβάνουν δύο ψεκασμούς σε κάθε ρουθούνι άπαξ ημερησίως (συνολική ημερήσια δόση: 110 μικρογραμμάρια). Μόλις επιτευχθεί επαρκής έλεγχος των συμπτωμάτων, συνιστάται μείωση της δόσης σε έναν ψεκασμό σε κάθε ρουθούνι άπαξ ημερησίως (συνολική ημερήσια δόση: 55 μικρογραμμάρια).

Για πλήρες θεραπευτικό όφελος, συνιστάται τακτική, προγραμματισμένη χρήση. Έναρξη της δράσης έχει παρατηρηθεί μόλις 8 ώρες μετά την αρχική χορήγηση. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες θεραπείας για την επίτευξη του μέγιστου οφέλους και ο ασθενής πρέπει να ενημερώνεται ότι τα συμπτώματά του θα βελτιώνονται με τη συνεχή, τακτική χρήση. Η διάρκεια της θεραπείας πρέπει να περιορίζεται στην περίοδο που αντιστοιχεί στην έκθεση σε αλλεργιογόνα.

Παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της φουροϊκής φλουτικαζόνης σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών δεν έχει τεκμηριωθεί.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Το ρινικό εκνέφωμα φουροϊκής φλουτικαζόνης προορίζεται αποκλειστικά για ενδορινική χορήγηση.

Η φουροϊκή φλουτικαζόνη (fluticasone furoate) είναι ένα συνθετικό τριφθοριούχο κορτικοστεροειδές με πολύ υψηλή συγγένεια προς τον υποδοχέα των γλυκοκορτικοειδών και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.