Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Υπογοναδοτροπικός υπογοναδισμός

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Κοριφολιτροπίνη άλφα

Κωδικός I-364453
Φύλο Μόνο άντρες
Ηλικία Μόνο έφηβοι (12 ετών - 18 ετών)
Πρόθεση Επικουρική πρόθεση

Σύντομη περιγραφή

Η κοριφολιτροπίνη άλφα ενδείκνυται για την θεραπεία των έφηβων αρρένων (ηλικίας 14 ετών και μεγαλύτερης) με υπογοναδοτροπικό υπογοναδισμό, σε συνδυασμό με ανθρώπινη Χοριακή Γοναδοτροπίνη (hCG).

Υπογοναδοτροπικός υπογοναδισμός

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Υποδόρια – μόνο έφηβοι (12 ετών - 18 ετών) – 100-150 ug μία φορά κάθε δύο εβδομάδες

100-150 ug μία φορά κάθε δύο εβδομάδες
Συνολική ημερήσια δόση 100 - 150 ug ανά κιλό σωματικού βάρους
Δοσολογικό σχήμα Από 100 έως 150 ug ανά κιλό σωματικού βάρους μία φορά ανά 14 ημέρες για 84 ημέρες
Λεπτομερής περιγραφή

Κατά την θεραπεία των έφηβων αρρένων (ηλικίας 14 ετών και μεγαλύτερης) με υπογοναδοτροπικό υπογοναδισμό, η δόση της κοριφολιτροπίνης άλφα βασίζεται στο σωματικό βάρος.

Για έφηβους άρρενες που ζυγίζουν λιγότερο από ή ίσο με 60 kg:

100 micrograms της κοριφολιτροπίνης άλφα μία φορά κάθε δύο εβδομάδες για 12 εβδομάδες, ακολουθούμενα από ταυτόχρονη χορήγηση (μία φορά κάθε 2 εβδομάδες) με hCG. Για ασθενείς που ξεκινούν θεραπεία με 100 microgramms, πρέπει να εξετάζεται η αύξηση της δόσης εάν το σωματικό τους βάρος αυξάνεται σε περισσότερο από 60 kg κατά την διάρκεια της χορήγησης της θεραπείας.

Για έφηβους άρρενες που ζυγίζουν περισσότερο από 60 kg:

150 micrograms της κοριφολιτροπίνης άλφα μία φορά κάθε δύο εβδομάδες για 12 εβδομάδες, ακολουθούμενα απόταυτόχρονη χορήγηση (μία φορά κάθε 2 εβδομάδες) με hCG.

Η θεραπεία συνδυασμού με hCG δύο φορές την εβδομάδα (500-5.000 IU) μπορεί να είναι αναγκαία για 52 εβδομάδες ή περισσότερο, ώστε να επιτευχθεί γοναδική ανάπτυξη όπως των ενηλίκων.

Δεν υπάρχουν δεδομένα τα οποία να υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα όταν η θεραπεία χορηγείται για περισσότερο από 52 εβδομάδες και/ή μετά την ηλικία των 17 ετών.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Υποδόρια ένεση στο κοιλιακό τοίχωμα μπορεί να γίνει από τον ασθενή ή από τον φροντιστή, δοθέντος ότι είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος. Η κοριφολιτροπίνη άλφα πρέπει να χορηγείται μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, το πρωί την ίδια ημέρα της εβδομάδας σε συνδυασμό με hCG δύο φορές την εβδομάδα (500-5.000 IU).

Η κοριφολιτροπίνη άλφα έχει σχεδιασθεί ως παρατεταμένο διεγερτικό των ωοθυλακίων με το ίδιο φαρμακοδυναμικό προφίλ όπως η (rec)FSH, αλλά με μία ιδιαίτερα παρατεταμένη διάρκεια δραστηριότητας FSH. Η κοριφολιτροπίνη άλφα δεν εμφανίζει κάποια ενδογενή LH/hCG δραστηριότητα.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.