Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Μυασθένεια gravis σε ασθενείς που είναι θετικοί στο αντίσωμα κατά του υποδοχέα ακετυλοχολίνης

Ευρετήριο Αναφορές

Ένδειξη

Ένδειξη για Ζιλουκοπλάνιο

Κωδικός I-234222
Φύλο Χωρίς διάκριση φύλου
Ηλικία Μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω)
Πρόθεση Επικουρική πρόθεση

Σύντομη περιγραφή

Το ζιλουκοπλάνιο ενδείκνυται ως προσθήκη στη συνήθη θεραπεία για τη θεραπεία της γενικευμένης μυασθένειας gravis (gMG) σε ενήλικους ασθενείς που είναι θετικοί στο αντίσωμα κατά του υποδοχέα ακετυλοχολίνης (AChR).

Βαρεία μυασθένεια

Αγωγές

Για την ένδειξη αυτή, η βιβλιογραφία αναφέρει τις εξής αγωγές:

Υποδόρια – μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω) – Για ασθενείς βάρους <56 kg 16,6 mg άπαξ ημερησίως, για ασθενείς βάρους ≥56 - <77 kg 23 mg άπαξ ημερησίως και για ασθενείς βάρους ≥77 kg 32,4 kg άπαξ ημερησίως

Για ασθενείς βάρους <56 kg 16,6 mg άπαξ ημερησίως, για ασθενείς βάρους ≥56 - <77 kg 23 mg άπαξ ημερησίως και για ασθενείς βάρους ≥77 kg 32,4 kg άπαξ ημερησίως
Χορήγηση

Σχήμα A: Σε περίπτωση που το βάρος του ασθενούς είναι ≤ 56 kg, υποδόρια, 16,6 χιλιοστογραμμάρια ζιλουκοπλάνιο, μία φορά ημερησίως.

Σχήμα B: Σε περίπτωση που το βάρος του ασθενούς είναι ≥ 6 kg και το βάρος του ασθενούς είναι ≤ 77 kg, υποδόρια, 23 χιλιοστογραμμάρια ζιλουκοπλάνιο, μία φορά ημερησίως.

Σχήμα C: Σε περίπτωση που το βάρος του ασθενούς είναι ≥ 77 kg, υποδόρια, 32,4 χιλιοστογραμμάρια ζιλουκοπλάνιο, μία φορά ημερησίως.

Λεπτομερής περιγραφή

Πριν από την έναρξη της θεραπείας, οι ασθενείς πρέπει να εμβολιαστούν κατά του Neisseria meningitidis. Εάν η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει σε λιγότερο από 2 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, ο ασθενής πρέπει να λάβει την κατάλληλη προφυλακτική αντιβιοτική θεραπεία έως 2 εβδομάδες μετά από την πρώτη δόση του εμβολιασμού.

Η συνιστώμενη δόση θα πρέπει να χορηγείται ως υποδόρια ένεση μια φορά ημερησίως και την ίδια περίπου ώρα κάθε ημέρα.

Συνολική ημερήσια δόση ανά εύρος τιμών βάρους σώματος:

Βάρος σώματος Δόση*
<56 kg 16,6 mg
≥56 έως <77 kg 23 mg
≥77 kg 32,4 mg

* Η συνιστώμενη δόση αντιστοιχεί σε περίπου 0,3 mg/kg

Το ζιλουκοπλάνιο δεν έχει μελετηθεί σε ασθενείς με gMG Κατηγορίας V σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα για τη Μυασθένεια Gravis (MGFA).

Παράλειψη δόσης

Εάν παραλειφθεί μια δόση, θα πρέπει να χορηγηθεί την ίδια ημέρα. Στη συνέχεια, η κανονική δοσολογία θα πρέπει να συνεχιστεί την επόμενη ημέρα. Δεν πρέπει να χορηγούνται περισσότερες από μία δόσεις την ημέρα.

Ιδιαιτερότητες δοσολογίας

Χορηγείται με υποδόρια ένεση.

Τα κατάλληλα σημεία ένεσης περιλαμβάνουν το μπροστινό μέρος των μηρών, την κοιλιακή χώρα και το πίσω μέρος των άνω βραχιόνων.

Τα σημεία της ένεσης θα πρέπει να επιλέγονται εκ περιτροπής και οι ενέσεις δεν θα πρέπει να χορηγούνται σε περιοχές όπου το δέρμα είναι ευαίσθητο, ερυθηματώδες, μωλωπισμένο, σκληρό ή σε σημεία όπου το δέρμα έχει ουλές ή ραγάδες.

Το ζιλουκοπλάνιο είναι ένα συνθετικό μακροκυκλικό πεπτίδιο 15 αμινοξέων, το οποίο αναστέλλει τις επιδράσεις της πρωτεΐνης C5 του συμπληρώματος μέσω ενός διπλού μηχανισμού δράσης. Προσδένεται ειδικά στη C5, αναστέλλοντας έτσι τη διάσπαση της από την κονβερτάση C5 σε C5a και C5b, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη μειορύθμιση της συναρμολόγησης και την κυτταρολυτική δράση του συμπλέγματος προσβολής της μεμβράνης (MAC). Επιπλέον, με την πρόσδεση στο τμήμα C5b του C5, το ζιλουκοπλάνιο εμποδίζει στερεοχημικά την πρόσδεση του C5b στο C6, γεγονός που εμποδίζει την επακόλουθη συναρμολόγηση και δραστηριότητα του MAC, σε περίπτωση σχηματισμού C5b.

Αποποίηση ευθυνών: Έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν δίνεται καμία εγγύηση για τον σκοπό αυτό. Η εμφάνιση ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως υπόδειξη ότι η αγωγή είναι αποτελεσματική ή κατάλληλη για κάθε συγκεκριμένο ασθενή. Η απουσία μιας ένδειξης ή αγωγής για μια νόσο ή ένα σύμπτωμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείει την ύπαρξη άλλων κατάλληλων ουσιών και αγωγών. Η Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που η ίδια παρέχει.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.