Facebook Twitter
Εικονίδιο αναζήτησης
Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Πρόγραμμα συνδρομητών Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Γαληνός Mobile Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και απολαύστε τις υπηρεσίες του galinos.gr σε κινητό ή tablet
Γνωρίζατε οτι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα
Λογότυπο Γαληνού
 

SPC, Greece: DIHYDERGOT

Αναφορές

Βιβλιογραφική αναφορά

Για την προβολή της πλήρους καταχώρησης απαιτείται συνδρομή σε ισχύ.
Αποκτήστε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του galinos.gr δωρεάν για έναν μήνα απλά κάνοντας εγγραφή.
Δωρεάν εγγραφή

Γενικές πληροφορίες

Η διυδροεργοταμίνη έχει σύνθετο φαρμακολογικό προφίλ. Διαθέτει συγγένεια τόσο προς τους α-αδρενεργικούς όσο και προς τους σεροτονινεργικούς υποδοχείς, με ιδιότητες διεγερτικές και ανασταλτικές. Στην πρόληψη ...

Ενδείξεις

Θεραπεία μεσοδιαστημάτων της ημικρανίας και των αντίστοιχων και αγγειακών κεφαλαλγιών. Προφύλαξη ημικρανίας. Ορθοστατική υπόταση.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Η δοσολογία πρέπει να εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενούς. Η συνιστώμενη δοσολογία εξαρτάται από την ένδειξη για την οποία χορηγείται και είναι η ακόλουθη: Για την θεραπεία των μεσοδιαστημάτων ...

Αντενδείξεις

Γνωστή υπερευαισθησία στα αλκαλοειδή της ερυσιβώδους ολύρας, περιφερικές αγγειοπάθειες, στεφανιαία ανεπάρκεια, υπέρταση, σηψαιμία, κύηση και θηλασμός.

Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Η παρουσία άλλων προβλημάτων υγείας μπορεί να επηρεάσει τη χρήση του Dihydergot. Ενημερώστε το γιατρό σας σε περίπτωση που πάσχετε από ανεπάρκεια του ήπατος ή των νεφρών (εκτός αν υποβάλλεστε σε αιμοδιάλυση), ...

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες

Πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας αν παίρνετε άλλα φάρμακα, ανεξάρτητα αν το πήρατε με συνταγή γιατρού ή όχι. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο γιατρός σας αν παίρνετε κάποιο από τα παρακάτω φάρμακα: ...

Κύηση

Αν είστε έγκυος ή πρόκειται να μείνετε πρέπει να ενημερώσετε αμέσως το γιατρό σας. Αυτός θα πρέπει να σας προτείνει μία εναλλακτική αγωγή.

Γαλουχία

Δεν είναι γνωστό αν το Dihydergot απεκκρίνεται στο γάλα θηλασμού. Γι' αυτό το λόγο, συνιστάται να μη θηλάζετε το παιδί σας αν παίρνετε Dihydergot.

Παιδιά

Η συνιστώμενη δόση εξαρτάται από την ηλικία.

Ηλικιωμένοι

To Dihydergot μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια στους ηλικιωμένους.

Ικανότητα οδήγησης και χειρισμός μηχανημάτων

Μπορείτε να οδηγείτε και να χειρίζεστε μηχανές χωρίς πρόβλημα, αφού το Dihydergot δεν έχει επίδραση στις δραστηριότητες αυτές.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Μαζί με τις επιθυμητές ενέργειες κάθε φάρμακο μπορεί να προκαλέσει και ορισμένες παρενέργειες όπως ναυτία, έμετο, φαγούρα, τοπικό πρήξιμο, στομαχική δυσφορία, εξάνθημα. Συμβουλευθείτε το γιατρό σας αν ...

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Αν κάποιος ηθελημένα ή κατά λάθος ή ένα παιδί παίζοντας πάρει μεγάλη ποσότητα Dihydergot, πρέπει αμέσως να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Σε περίπτωση παράλειψης μιας δόσης

Αν πρέπει να λαμβάνετε το φάρμακο συνεχώς και παραλείψατε μία δόση, θα πρέπει να πάρετε τη δόση αυτή το ταχύτερο δυνατό. Εάν εν τούτοις πλησιάζει η ώρα για την επόμενη δόση, μη λάβετε την δόση που παραλείψατε ...

Ημερομηνία λήξης

Αναγράφεται στην εξωτερική και εσωτερική συσκευασία. Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή έχει παρέλθει, μην το χρησιμοποιήσετε.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

To Dihydergot πρέπει να φυλάσσεται σε ένα μέρος ξηρό χωρίς υγρασία και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όπως όλα τα φάρμακα πρέπει να φυλάγεται σε μέρος απρόσιτο για τα παιδιά.

Σχετικά φαρμακευτικά σκευάσματα

Κωδικός Όνομα Κ Ν.Τ. Χ.Τ. Λ.Τ. Διανομέας
02816.01.01 DIHYDERGOT TAB 2,5MG/TAB BTx30(BLIST2x15) 1,86 € 2,14 € 2,95 € Amdipharm Ltd
© Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.