Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

STREPFEN LOZ 8,75MG/LOZ BTx24 (BLIST 2x12)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
STREPFEN
Μορφή
Τροχίσκος
Συγκέντρωση
8.75MG/LOZENGE

Ενδείξεις

Οι τροχίσκοι Strepfen Sugar Free 8,75mg ενδείκνυνται για την βραχυχρόνια συμπτωματική ανακούφιση του πονόλαιμου σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δοσολογία

Ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών

Ένας τροχίσκος πιπιλάται/διαλύεται αργά στο στόμα κάθε 3-6 ώρες αν χρειάζεται. Μέγιστο 5 τροχίσκοι σε περίοδο 24 ωρών. Συνιστάται το προϊόν να χορηγείται για 3 ημέρες το μέγιστο.

Παιδιά

Δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ηλικιωμένα άτομα

Δεν μπορεί να προταθεί μια γενική δοσολογία καθώς η μέχρι σήμερα κλινική εμπειρία είναι περιορισμένη. Οι ηλικιωμένοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν τις σοβαρές συνέπειες των ανεπιθύμητων ενεργειών.

Ηπατική δυσλειτουργία

Σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια ηπατική δυσλειτουργία δεν απαιτείται μείωση της δόσης. Σε ασθενείς με σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια η φλουρμπιπροφαίνη αντενδείκνυται (βλέπε παράγραφο 4.3).

Νεφρική δυσλειτουργία

Σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια νεφρική δυσλειτουργία δεν απαιτείται προσαρμογή της δόσης. Σε ασθενείς με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια η φλουρμπιπροφαίνη αντενδείκνυται (βλέπε παράγραφο 4.3).

Τρόπος χορήγησης

Για χορήγηση μέσω του στοματικού βλεννογόνου και μόνο για βραχυχρόνια χρήση.

Όπως με όλους τους τροχίσκους για την αποφυγή τοπικού ερεθισμού, οι τροχίσκοι Strepfen Sugar Free 8,75mg πρέπει να κινούνται κυκλικά μέσα στο στόμα ταυτόχρονα με το πιπίλισμά τους. Η χαμηλότερη αποτελεσματική δόση θα πρέπει να χορηγείται για την μικρότερη χρονική διάρκεια που απαιτείται για τον έλεγχο των συμπτωμάτων (βλέπε παράγραφο 4).

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν καταναλώσει κλινικά σημαντικές ποσότητες από ΜΣΑΦ δεν θα παρουσιάσουν τίποτα παραπάνω από ναυτία, έμετο, επιγάστριο άλγος, ή πιο σπάνια διάρροια. Εμβοές, πονοκέφαλος, και γαστρεντερική αιμορραγία είναι επίσης πιθανές. Σε πιο σοβαρές δηλητηριάσεις με ΜΣΑΦ, μπορεί να παρουσιαστεί τοξικότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα που εκδηλώνεται ως υπνηλία, περιστασιακά διέγερση, θολή όραση, αποπροσανατολισμός ή κώμα. Περιστασιακά οι ασθενείς αναπτύσσουν σπασμούς. Σε σοβαρές δηλητηριάσεις με ΜΣΑΦ μπορεί να εκδηλωθεί μεταβολική οξέωση και ο χρόνος προθρομβίνης/INR μπορεί να παραταθεί, πιθανόν λόγω αλληλεπίδρασης με τους παράγοντες πήξης του αίματος. Οξεία νεφρική ανεπάρκεια και ηπατική βλάβη μπορεί να παρουσιαστούν. Επιδείνωση του άσθματος είναι πιθανό να εκδηλωθεί στους ασθματικούς.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση πρέπει να είναι συμπτωματική και υποστηρικτική και περιλαμβάνει την διατήρηση ανοικτών των αεραγωγών και την παρακολούθηση της καρδιακής λειτουργίας και των ζωτικών σημείων μέχρι να σταθεροποιηθούν. Εξετάστε την από του στόματος χορήγηση ενεργού άνθρακα ή γαστρική πλύση και αν είναι απαραίτητο τη διόρθωση των ηλεκτρολυτών στον ορό εάν ο ασθενής παρουσιαστεί εντός 1 ώρας από την κατάποση μιας δυνητικά τοξικής ποσότητας.

Συχνοί ή παρατεταμένοι σπασμοί πρέπει να θεραπευτούν με ενδοφλέβια χορήγηση διαζεπάμης ή λοραζεπάμης. Χορηγείστε βρογχοδιασταλτικά για το άσθμα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο αντίδοτο για την φλουρμπιπροφαίνη.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Ταινίες (πιεζόμενες) που αποτελούνται από αδιαφανές PVC/PVdC (πολυβινυλο χλωρίδιο/πολυβινυλο διχλωρίδιο) κυψέλες πάχους 250μm θερμοκολλημένες με σκληρό φύλλο αλουμινίου 20μm.

Κάθε κυψέλη περιέχει 8 ή 12 τροχίσκους και μπορεί να υπάρχουν 1-2 κυψέλες ανά συσκευασία.

Συσκευασίες των 8, 16 ή 24 τροχίσκων.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Καμία ειδική υποχρέωση.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Αυτό το φαρμακευτικό προϊόν δεν απαιτεί ειδικές συνθήκες φύλαξης.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 2 έτη.

Σχετικό SPC

Strepfen Sugar Free 8,75mg τροχίσκοι.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : STREPFEN SUGAR FREE Τροχίσκοι

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.