Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

VISPRING ADVANCE EY.DRO.SOL 0.5MG/ML BT X 1 BOTTLE (LDPE) X 15 ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
VISPRING
Μορφή
Διάλυμα, σταγόνες
Συγκέντρωση
0.5MG/ML

Ενδείξεις

Προσωρινή ανακούφιση της υπεραιμίας του οφθαλμού που οφείλεται σε μη μολυσματικούς ερεθισμούς των ματιών π.χ. λόγω καπνού, σκόνης, ανέμου, χλωριωμένου νερού, φωτός ή αλλεργικής επιπεφυκίτιδας.

Το Vispring Advance ενδείκνυται για χρήση σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω (βλέπε παραγράφους 4.2 και 4.4).

Το Vispring Advance ενδείκνυται για χρήση σε παιδιά άνω των 2 ετών και κάτω των 6 ετών μόνο μετά από συμβουλή επαγγελματία υγείας.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δοσολογία

Ενήλικες, έφηβοι και παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω

Η δόση είναι 1-2 σταγόνες στον προσβεβλημένο οφθαλμό(-ούς) 2 έως 3 φορές την ημέρα. Αυτό το φαρμακευτικό προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται το συντομότερο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Βλέπε παράγραφο 4.4 για τον κίνδυνο φαινομένου αναπήδησης σε περίπτωση παρατεταμένης χρήσης.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Συνιστάται η εποπτεία ενήλικα για χρήση σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Παιδιά άνω των 2 ετών και κάτω των 6 ετών: αυτό το φαρμακευτικό προϊόν μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά κάτω των 6 ετών μόνο μετά από συμβουλή ενός επαγγελματία υγείας (βλέπε παράγραφο 4.4).

Η συνιστώμενη δόση είναι 1 σταγόνα στον προσβεβλημένο οφθαλμό(-ούς) 2 έως 3 φορές την ημέρα. Αυτό το φαρμακευτικό προϊόν αντενδείκνυται σε παιδιά κάτω των 2 ετών (βλέπε παράγραφο 4.3).

Τρόπος χορήγησης

Για οφθαλμική χρήση.

Αφού ανοίξετε το πώμα, η φιάλη πρέπει να αναστραφεί και στη συνέχεια να συμπιεστεί ελαφρά για να χορηγηθούν 1 ή 2 σταγόνες από το ακροφύσιο στον οφθαλμό, χωρίς να αγγίξετε τον οφθαλμό. Για να αποφευχθεί η μόλυνση του διαλύματος, το ακροφύσιο της φιάλης δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με οτιδήποτε άλλο εκτός από το πώμα.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Δεν εντοπίστηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με υπερδοσολογία, βάσει της επανεξέτασης των διαθέσιμων δεδομένων ασφαλείας. Τα συμπτώματα υπερδοσολογίας δεν είναι πιθανά στην οφθαλμική χρήση· ωστόσο, σε περίπτωση κατάποσης, η τετρυζολίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας

Η κλινική εικόνα της δηλητηρίασης με παράγωγα ιμιδαζόλης μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, επειδή οι περίοδοι διέγερσης θα μπορούσαν να εναλλάσσονται με περιόδους καταστολής του κεντρικού νευρικού και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Τα συμπτώματα της διέγερσης του κεντρικού νευρικού συστήματος είναι άγχος, σύγχυση, παραισθήσεις και σπασμοί.

Τα συμπτώματα της καταστολής του κεντρικού νευρικού συστήματος είναι μείωση της θερμοκρασίας του σώματος, λήθαργος, υπνηλία και κώμα.

Μπορεί να εμφανιστούν τα ακόλουθα πρόσθετα συμπτώματα: μύση, μυδρίαση, εφίδρωση, πυρετός, ωχρότητα, κυάνωση, ναυτία, έμετος, ταχυκαρδία, βραδυκαρδία, καρδιακή αρρυθμία, αίσθημα παλμών, καρδιακή ανακοπή, υπέρταση, υπόταση που μοιάζει με σοκ, πνευμονικό οίδημα, αναπνευστικές διαταραχές, σιελόρροια και άπνοια. Ειδικά σε παιδιά η κατάποση υπερβολικής δόσης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παρενέργειες από το κεντρικό νευρικό σύστημα με σπασμούς και κώμα, βραδυκαρδία, άπνοια και υπέρταση που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από υπόταση. Ήδη, 0,01 mg υδροχλωρικής τετρυζολίνης ανά κιλό σωματικού βάρους πρέπει να θεωρούνται ως τοξική δόση.

Θεραπευτικά μέτρα στην περίπτωση υπερδοσολογίας

Χορήγηση ενεργού άνθρακα, γαστρική πλύση, χορήγηση οξυγόνου, αντιπυρετική και αντισπασμωδική θεραπεία. Τα αγγειοσυσταλτικά αντενδείκνυνται σε ασθενείς με υπόταση.

Εάν εμφανιστούν αντιχολινεργικά συμπτώματα, θα πρέπει να χορηγηθεί αντίδοτο, για παράδειγμα, φυσοστιγμίνη.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Διάλυμα 15 ml σε φιάλη από LDPE εφοδιασμένη με ακροφύσιο ενστάλαξης από LDPE και πώμα PP/HDPE ασφαλείας για παιδιά.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Το φαρμακευτικό προϊόν πρέπει να απορρίπτεται εάν το διάλυμα έχει αλλάξει χρώμα ή έχει γίνει θολό.

Κάθε αχρησιμοποίητο φαρμακευτικό προϊόν και υπόλειμμα πρέπει να απορρίπτεται σύμφωνα με τις κατά τόπους ισχύουσες σχετικές διατάξεις.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Να φυλάσσεται σε θερμοκρασία κάτω των 30°C.

Να απορρίπτεται 6 εβδομάδες μετά το άνοιγμα.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής

2 χρόνια.

Μετά το πρώτο άνοιγμα: 6 εβδομάδες.

Σχετικό SPC

Vispring Advance 0,5 mg/ml, οφθαλμικές σταγόνες, διάλυμα.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2022: VISPRING ADVANCE Οφθαλμικές σταγόνες

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.