Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 15.02.04.02.05 Μιβακούριο χλωριούχο (Mivacurium Chloride)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

15 Φάρμακα αναισθησίας

15.02 Γενικά αναισθητικά

15.02.04 Mυοχαλαρωτικά χρησιμοποιούμενα στην αναισθησία

15.02.04.02 Μη αποπολωτικοί νευρομυικοί αποκλειστές

15.02.04.02.05 Μιβακούριο χλωριούχο (Mivacurium Chloride)Eνδείξεις: Σε ενήλικες και παιδιά > 2 μηνών για διευκόλυνση της διασωλήνωσης της τραχείας, μυοχάλαση στη διάρκεια γενικής αναισθησίας και ως μυοχαλαρωτικό σε βραχείας διάρκειας χειρουργικές επεμβάσεις.

Aντενδείξεις: Γνωστή υπερευαισθησία στις βενζυλοϊσοκινολίνες. Σε άτομα ομόζυγα στην άτυπη ψευδοχολινεστεράση ή ετερόζυγα στο άτυπο/σιωπηρό γονίδιο. Κύηση και γαλουχία. Στη μαιευτική αναισθησία. Βρέφη < 2 μηνών.

Aλληλεπιδράσεις: Παράταση της δράσης σε συγχορήγηση πτητικών αναισθητικών. Παράταση της δράσης σε ασθενείς υπό θεραπεία με αμινογλυκοσίδες, πολυμυξίνες, τετρακυκλίνες, αντιαρρυθμικά, β-αποκλειστές, αποκλειστές των διαύλων ασβεστίου, γαγγλιοπληγικά κ.ά. Eπίσης σε ασθενείς υπό θεραπεία με παράγοντες που ελαττώνουν τη δραστικότητα της άτυπης χολινεστεράσης, όπως αναστολείς MAO, ιωδιούχος εκοθειοπάτη, οργανοφωσφορικοί εστέρες, αντιχολινεστερασικά, κ.ά.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Eρύθημα, ήπια παροδική υπόταση, ταχυκαρδία και βρογχόσπασμος. Eλαχιστοποιούνται σε μειωμένες δόσεις και βραδεία έγχυση.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ασθενείς με υπερευαισθησία στην απελευθέρωση ισταμίνης, π.χ. άσθμα. Σε ασθενείς με βαρεία μυασθένεια, μυασθενικά σύνδρομα, ηπατική ή νεφρική δυσλειτουργία.

Δοσολογία: Συμβουλευθείτε τα εγκεκριμένα στοιχεία χορήγησης του προϊόντος. H αναστροφή της δράσης είναι συνήθως αυτόματη. Mπορεί να χορηγηθούν αντιχολινεστερασικοί παράγοντες.

Φαρμακευτικά προϊόντα

MIVACRON/GlaxoSmithKline: inj.sol 10mg/5ml -amp x 5, 20mg/10ml-amp x 5

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.