Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 13.06.01.04 Καλσιτριόλη (Calcitriol)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

13 Φάρμακα παθήσεων δέρματος

13.06 Φάρμακα κατά της ψωρίασης

13.06.01 Φάρμακα κατά της ψωρίασης, τοπικά φάρμακα

13.06.01.04 Καλσιτριόλη (Calcitriol)Eνδείξεις: Ήπια έως μέτρια κατά πλάκας ψωρίαση που καταλαμβάνει μέχρι και το 35% της επιφάνειας του σώματος. Λοιπές βλ. κεφ. 09.02.01 .

Aντενδείξεις: Ασθενείς που λαμβάνουν συστηματική αγωγή που επηρεάζει την ομοιοστασία του ασβεστίου, νεφρική ή ηπατική δυσλειτουργία.Υπερασβεστιαιμία, διαταραχές μεταβολισμού του ασβεστίου.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Tοπικός ερεθισμός, κνησμός, ερυθρότητα. Σε σοβαρό ερεθισμό ή αλλεργία η χορήγηση διακόπτεται.

Aλληλεπιδράσεις-Προσοχή στη χορήγηση: Ιδιαίτερη προσοχή κατά την εφαρμογή στο πρόσωπο, να αποφεύγεται η επαφή με τους οφθαλμούς και να μη μεταφέρεται ακούσια σε άλλες περιοχές του σώματος. Nα πλένονται τα χέρια πριν και μετά τη χρήση. Σε υπερβολική χρήση κίνδυνος υπερασβεστιαιμίας. Ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν συγχορήγηση προϊόντων που αυξάνουν τα επίπεδα του ασβεστίου, όπως θειαζιδικών διουρητικών, αλάτων ασβεστίου, υψηλών δόσεων βιταμίνης D. Να μη χρησιμοποιείται στη γαλουχία, σε κύηση μόνον σε απόλυτη ένδειξη.

Δοσολογία: Eφαρμόζεται στις πάσχουσες περιοχές 2 φορές την ημέρα. Μέγιστη ημερήσια δοσολογία ≤ 30 g. Δεν χορηγείται σε παιδιά.

Φαρμακευτικά προϊόντα

SILKIS/Galderma: oint.ext.u 3mcg/g tub x 100g

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Καλσιτριόλη

Η καλσιτριόλη (calcitriol) είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς ενεργούς μεταβολίτες της βιταμίνης D3. Η καλσιτριόλη προάγει την εντερική απορρόφηση του ασβεστίου και ρυθμίζει την εναπόθεση των αλάτων ασβεστίου στα οστά.

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.