Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 01.06.03.01 Αδαλιμουμάμπη (Adalimumab)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

01 Φάρμακα παθήσεων πεπτικού συστήματος

01.06 Φάρμακα κατά των ιδιοπαθών φλεγμονωδών νόσων του εντέρου

01.06.03 Aναστολείς κυτοκίνης

01.06.03.01 Αδαλιμουμάμπη (Adalimumab)Eνδείξεις: Σοβαρή ενεργή νόσος του Crohn σε άτομα που δεν έχουν ανταποκριθεί σε επαρκή αγωγή με κορτικοστεροειδές και/ή ανοσοκατασταλτικό ή εμφάνισαν μη ανοχή ή αντένδειξη για τέτοιες θεραπείες. Χορηγείται σε συνδυασμό με κορτικοστεροειδή ή ως μονοθεραπεία σε περίπτωση μη ανοχής σε αυτά ή όταν η συνεχιζόμενη θεραπεία με κορτικοστεροειδή δεν ενδείκνυται. Λοιπές βλ. κεφ. 10.05.01 ΑΔΑΛΙΜΟΥΜΑΜΠΗ (Adalimumab) και 13.07.01 ΑΔΑΛΙΜΟΥΜΑΜΠΗ (Adalimumab).

Δοσολογία: Σε ενήλικες υποδορίως 80 mg την εβδομάδα 0, ακολουθούμενο από 40 mg την εβδομάδα 2 ή όταν είναι αναγκαία πιο γρήγορη ανταπόκριση στη θεραπεία 160 mg την εβδομάδα 0 (έως 4 ενέσεις σε μία μέρα ή έως 2 ενέσεις ημερησίως για δύο συνεχείς ημέρες) και 80 mg την εβδομάδα 2. Μετά την αρχική θεραπεία, συνιστάται δόση 40 mg κάθε 2η εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας συντήρησης, τα κορτικοστεροειδή μπορούν να διακοπούν σταδιακά. Σε μειωμένη ανταπόκριση εξετάζεται η αύξηση της δόσης στα 40 mg κάθε εβδομάδα.

Λοιπά: Βλ. κεφ. 10.05.01 ΑΔΑΛΙΜΟΥΜΑΜΠΗ (Adalimumab).

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Αδαλιμουμάμπη

Η αδαλιμουμάμπη (adalimumab) δεσμεύει ειδικά τον TNF και εξουδετερώνει τη βιολογική λειτουργία του TNF αναστέλλοντας την αλληλεπίδρασή του με τους p55 και p75 υποδοχείς ΤΝF στη επιφάνεια των κυττάρων.

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.