Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 10.05.01 Αδαλιμουμάμπη (Adalimumab)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

10 Φάρμακα αρθροπαθειών και μυοσκελετικών παθήσεων

10.05 Φάρμακα επηρεάζοντα την εξέλιξη ορισμένων ρευματικών παθήσεων

10.05.01 Αδαλιμουμάμπη (Adalimumab)Ενδείξεις: Μέτρια έως σοβαρή μορφή ρευματοειδούς αρθρίτιδας, εάν δεν έχει υπάρξει ή είναι ανεπαρκής η ανταπόκριση σε τροποποιητικά της νόσου φάρμακα περιλαμβανομένης και της μεθοτρεξάτης ή σοβαρή μορφή εξελισσόμενης ρευματοειδούς αρθρίτιδας όταν δεν έχει χορηγηθεί μεθοτρεξάτη ή ως μονοθεραπεία σε δυσανεξία στη μεθοτρεξάτη. Ενεργή εξελισσόμενη ψωριασική αρθρίτιδα σε μη ανταπόκριση σε τροποποιητικά της νόσου φάρμακα.

Αντενδείξεις: Βλ. Ινφλιξιμάμπη.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Οι πιο συχνές είναι: Λοιμώξεις, ιδιαίτερα του αναπνευστικού, φυματίωση, άλλων οργάνων, ενίοτε βαριές ή και θανατηφόρες. Ναυτία, έμετοι, διάρροια, κυτταροπενίες αίματος, λεμφαδενοπάθεια, υπερλιπιδαιμία, κεφαλαλγία, ζάλη, κατάθλιψη, αϋπνία ή υπνηλία, εξανθήματα, κνησμός, νεοπλασίες (ιδιαίτερα του δέρματος), γριππώδες σύνδρομο, ανάπτυξη αυτοαντισωμάτων και, συχνά, τοπικές αντιδράσεις στα σημεία των ενέσεων (άλγος, αιμορραγίες, ερύθημα, κνησμός, οίδημα).

Αλληλεπιδράσεις: Δεν υπάρχει ικανή εμπειρία. Δεν συνιστάται ταυτόχρονος εμβολιασμός με ζώντες μικροοργανισμούς. Να μη συγχορηγείται με ανακίνρα.

Προσοχή στη χορήγηση: Να μην αρχίζει η αγωγή εάν υπάρχει ενεργή λοίμωξη. Σε βαριά λοίμωξη ή σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της θεραπείας να διακόπτεται η χορήγηση. Πριν την έναρξη της θεραπείας έλεγχος για τυχόν λανθάνουσα φυματίωση. Σε πάσχοντες από απομυελινωτικές παθήσεις έχουν αναφερθεί περιπτώσεις επιδείνωσης. Σε πάσχοντες από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης. Διακοπή της θεραπείας σε εμφάνιση σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας και σοβαρών αιματολογικών διαταραχών.

Δοσολογία: 40mg υποδορίως κάθε 2η εβδομάδα. Σε μονοθεραπεία ρευματοειδούς αρθρίτιδας με ανακίνρα, εάν απαιτηθεί, αύξηση σε 40 mg την εβδομάδα. Δεν συνιστάται η χρήση του σε άτομα < 18 ετών.

Φαρμακευτικά προϊόντα

HUMIRA/Abbott England: inj.sol 40mg/0.8mlpf.syr x 1 +1επίθεμα

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Αδαλιμουμάμπη

Η αδαλιμουμάμπη (adalimumab) δεσμεύει ειδικά τον TNF και εξουδετερώνει τη βιολογική λειτουργία του TNF αναστέλλοντας την αλληλεπίδρασή του με τους p55 και p75 υποδοχείς ΤΝF στη επιφάνεια των κυττάρων.

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
HUMIRA Αδαλιμουμάμπη AbbVie Ltd
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.