Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 14.02.01.03 Ανοσοσφαιρίνη κατά της ηπατίτιδας Β [Hepatitis B Immunoglobulin (HBIG)]

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

14 Ενεργητική και παθητική ανοσοποίηση

14.02 Παθητική ανοσοποίηση

14.02.01 Ανοσοσφαιρίνες

14.02.01.03 Ανοσοσφαιρίνη κατά της ηπατίτιδας Β [Hepatitis B Immunoglobulin (HBIG)]Ένα ml διαλύματος HBIG περιέχει 100-180 mg πρωτεΐνης από τα οποία τουλάχιστον το 90% είναι ανθρώπινη ανοσοσφαιρίνη με αντισώματα κατά του αντιγόνου HBs (αντιHBs) που αντιστοιχούν σε 100iu.

Eνδείξεις: Προφύλαξη μετά από έκθεση στον ιό ηπατίτιδας Β ατόμων που δεν έχουν εμβολιασθεί ή έχουν εμβολιασθεί ελλιπώς ή το επίπεδο των αντισωμάτων είναι ανεπαρκές (< 10 miu/ml). Επίσης χορηγείται σε βρέφη των οποίων οι μητέρες είναι φορείς του αντιγόνου HBs παράλληλα με εμβολιασμό.

Δοσολογία: Μετά από έκθεση σε μολυσμένο με ιό ηπατίτιδας Β υλικό χορηγούνται 12-20 iu/kg, το συντομότερο δυνατό και κατά προτίμηση εντός 24 ωρών με παράλληλη έναρξη του εμβολιασμού. Σε άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν στον εμβολιασμό συνιστώνται δύο δόσεις HBIG (η 1η το πρώτο 24ωρο και η 2η ένα μήνα αργότερα). Σε νεογνά θετικών HbsAg μητέρων χορηγούνται 40 iu/kg ή συνολική δόση 0.5 ml εντός 12 ωρών από τη γέννηση παράλληλα με την 1η δόση του εμβολίου της ηπατίτιδας B.

Tρόπος χορήγησης: Ενδομυϊκώς με βραδύ ρυθμό. όταν απαιτούνται υψηλές δόσεις (> 5 ml) χορηγούνται σε διηρημένες δόσεις και σε διαφορετικά σημεία του σώματος.

Λοιπά: Bλ. εισαγωγή και Ανοσοσφαιρίνη φυσιολογική.

Φαρμακευτικά προϊόντα

AUNATIV S.D./Octapharma: inj.sol 1000 iu/5ml-amp x 1

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.