Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 13.03.03.02.01 Ιμικιμόδη (Imiquimod)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

13 Φάρμακα παθήσεων δέρματος

13.03 Φάρμακα κατά τοπικών λοιμώξεων

13.03.03 Φάρμακα κατά των τοπικών ιογενών λοιμώξεων

13.03.03.02 Φάρμακα κατά μυρμηκιών και οξυτενών κονδυλωμάτων

13.03.03.02.01 Ιμικιμόδη (Imiquimod)Eνδείξεις: Tοπική θεραπεία των εξωτερικών περιπρωκτικών οξυτενών κονδυλωμάτων, εκείνων των εξωτερικών γεννητικών οργάνων και των µικρών επιφανειακών βασικοκυτταρικών καρκινωµάτων σε ενήλικες.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Tοπικές δερματικές αντιδράσεις: άλγος, κνησμός, ερύθημα, οίδημα, διάβρωση και εκδορά. Σπανίως εξέλκωση και εσχαροποίηση. Kεφαλαλγία, μυαλγίες, γριππώδες σύνδρομο.

Προσοχή στη χορήγηση: Nα αποφεύγεται η εφαρμογή της σε υγιές δέρμα, σε ανοικτές πληγές ή τραύματα. Προσοχή σε ασθενείς που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Δεν συνιστάται για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων των εσωτερικών γεννητικών οργάνων και της ακροποσθίας (κίνδυνος φίμωσης). Σε κύηση και γαλουχία δεν υπάρχει εμπειρία. Είναι φρόνιμο να σταθμίζονται τα οφέλη με τους ενδεχόμενους κινδύνους.

Δοσολογία: Σε κονδυλώµατα εφαρμογή 3 φορές την εβδομάδα, τη νύχτα, για 6-10 ώρες μέχρι την εξάλειψη των βλαβών, με μέγιστη διάρκεια θεραπείας τις 16 εβδομάδες. Σε επιφανειακό βασικοκυτταρικό καρκίνωµα σε ενήλικες εφαρμογή 5 φορές την εβδοµάδα για 6 εβδοµάδες, πριν από την κατάκλιση για 8 ώρες περίπου. Να αξιολογείται η αναταπόκριση 12 εβδοµάδες µετά το τέλος της θεραπείας.

Φαρμακευτικά προϊόντα

ALDARA/Laboratoires 3M Sante France: cr.ext. us 5% (12.5mg/sachet) 12 sachets

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Ιμικιμόδη

Η ιμικιμόδη (Imiquimod) είναι ένας τροποποιητής της ανοσοποιητικής ανταπόκρισης που δρα πιθανώς με την παραγωγή κυτοκινών στα σημεία της βλάβης. Η ιμικιμόδη είναι αποτελεσματική κατά των ιογενών λοιμώξεων και ανταγωνίζεται το σχηματισμό όγκων, κυρίως με επαγωγή της άλφα-ιντερφερόνης και άλλων κυτοκινών.

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
ALDARA Ιμικιμόδη Meda AB
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.