Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 06.05.02.04.03 Νοραιθιστερόνη (Norethisterone)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

06 Φάρμακα παθήσεων ενδοκρινών αδενών - ορμόνες

06.05 Γεννητικές ορμόνες

06.05.02 Γεννητικές ορμόνες θήλεος

06.05.02.04 Προγεσταγόνα ή προγεστερινοειδή

06.05.02.04.03 Νοραιθιστερόνη (Norethisterone)Eνδείξεις: Δυσλειτουργικές αιμορραγίες (δυσμηνόρροια, προεμμηνορυσιακά ενοχλήματα), δευτεροπαθής αμηνόρροια, ενδομητρίωση.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε συνδυασμό με οιστρογόνα για τη θεραπεία της δευτεροπαθούς αμηνόρροιας. Δεν είναι αντισυλληπτικό. Για την αποφυγή της σύλληψης να χρησιμοποιούνται μη ορμονικές μέθοδοι (με εξαίρεση την ημερολογιακή και τη θερμομετρική μέθοδο). Εάν με το θεραπευτικό σχήμα δεν εμφανιστούν αιμορραγίες εκ διακοπής σε τακτικά διαστήματα 28 περίπου ημερών, πρέπει παρά τα προφυλακτικά μέτρα, να ληφθεί υπόψη ενδεχόμενη κύηση. Στις περιπτώσεις αυτές να μη συνεχίζεται περαιτέρω θεραπεία μέχρι τη διαφοροδιαγνωστική διευκρίνιση.

Δοσολογία: Δυσλειτουργικές αιμορραγίες 5 mg 2 φορές ημερησίως, επί 10 ημέρες. Για την αποφυγή νέων δυσλειτουργικών αιμορραγιών, προληπτικά κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών κύκλων 5 mg 2 φορές ημερησίως από την 19η έως την 26η ημέρα του κύκλου. Στην περίπτωση της δευτεροπαθούς αμηνόρροιας να διεξάγεται ορμονοθεραπεία το νωρίτερο 8 εβδομάδες μετά την τελευταία καταμήνιο αιμορραγία. Για να επιτευχθεί καταμήνια αιμορραγία, πρέπει να χρησιμοποιείται πριν από τη χορήγησή της ένα οιστρογόνο. Μπορεί να χορηγηθεί σαν μονοθεραπεία στην περίπτωση που υπάρχουν ενδογενή οιστρογόνα. Πριν αρχίσει η θεραπεία πρέπει να επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει όγκος της υπόφυσης που παράγει προλακτίνη. Προεμμηνορυσιακά ενοχλήματα 5 mg 1 έως 2 φορές την ημέρα από την 19η-26η ημέρα του κύκλου. Ενδομητρίωση έναρξη την 5η ημέρα του κύκλου με 5 mg 2 φορές ημερησίως. Εάν εμφανιστούν κηλιδώδεις αιμορραγίες, αυξάνεται η δόση σε 10 mg 2 φορές ημερησίως. Οταν σταματήσει η αιμορραγία, ακολουθείται η αρχική δοσολογία. Διάρκεια θεραπείας 4-6 μήνες.

Λοιπά: Bλ. εισαγωγή.

Φαρμακευτικά προϊόντα

Norethisterone Acetate:

PRIMOLUT NOR/Schering: tab 5mg x 20

+ ή Nοραιθινδρόνη (Nοrethindrone)

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
ESTALIS Οιστραδιόλη - Norethisterone acetate Novartis Hellas A.Β.Ε.Ε.
ESTALIS SEQUIDOT Οιστραδιόλη - Norethisterone acetate Novartis Hellas A.Β.Ε.Ε.
PRIMOLUT NOR Norethisterone acetate Bayer Hellas Α.Β.Ε.Ε.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.