Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 05.03.02.04.01 Ενφουβιρτίδη (Enfuvirtide)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

05 Φάρμακα κατά των λοιμώξεων

05.03 Αντιιικά

05.03.02 Αντιρετροϊκά

05.03.02.04 Άλλα αντιρετροϊκά

05.03.02.04.01 Ενφουβιρτίδη (Enfuvirtide)Ενδείξεις: Επίκτητη ανοσοανεπάρκεια από τον ιό HIV-1 σε συνδυασμό με άλλα αντιρετροϊκά φάρμακα, σε ασθενείς στους οποίους απέτυχαν θεραπευτικά σχήματα, τα οποία περιείχαν τουλάχιστον ένα φαρμακευτικό προϊόν εκάστης κατηγορίας από τα υπάρχοντα ή που έχουν εμφανίσει δυσανεξία σε αυτά.

Αντενδείξεις: Γαλουχία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Διάφορες λοιμώξεις από βακτήρια (ιδιαίτερα πνευμονία) μύκητες, ιούς. Ανορεξία, απώλεια βάρους, κεφαλαλγία, κατάθλιψη, αϋπνία, περιφερική νευροπάθεια, κοιλιακά άλγη, δυσκοιλιότητα, παγκρεατίτιδα, μυαλγίες, αρθραλγίες, μυϊκές κράμπες, λεμφαδενοπάθεια, κνησμός, εφιδρώσεις ή ξηροδερμία, γριππώδες σύνδρομο, αλλεργικές αντιδράσεις και τοπικές αντιδράσεις στα σημεία των ενέσεων (ερύθημα, πόνος, οζίδια, εκχυμώσεις, σκλήρυνση). Εργαστηριακώς: ηωσινοφιλία, αύξηση αμυλάσης, λιπάσης και φωσφοκινάσης της κρεατίνης. Bλ. και εισαγωγή.

Αλληλεπιδράσεις: Δεν υπήρξαν κλινικά σημαντικές στις διενεργηθείσες μελέτες.

Προσοχή στη χορήγηση: Διακοπή της θεραπείας εάν υπάρξουν έντονες αλλεργικές αντιδράσεις. Οι πάσχοντες και από ηπατίτιδα Β και C διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο βαριάς ηπατικής ανεπάρκειας. Σε κύηση να σταθμιστεί το πιθανό όφελος με τους κινδύνους.

Δοσολογία: Ενήλικες και έφηβοι > 16 ετών 90mg δύο φορές την ημέρα υποδορίως. Παιδιά και έφηβοι 6-15 ετών 2mg/kg, μέγιστο 90mg δύο φορές την ημέρα ανάλογα με το σωματικό βάρος. Δεν υπάρχει εμπειρία για παιδιά < 6 ετών και ηλικιωμένους > 65 ετών.

Φαρμακευτικά προϊόντα

FUZEON/Roche U.K.: ps.inj.sol 90mg/ml 60 vials+60vials solv+60syr x 3ml+60syr x 1ml+180 τολύπια εμποτισμένα με οινόπνευμα

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Ενφουβιρτίδη

Η ενφουβιρτίδη (enfuvirtide) αποτελεί μέλος της θεραπευτικής κατηγορίας με την ονομασία αναστολείς σύντηξης. Είναι ένας αναστολέας του τελικού σταδίου σύντηξης - συγχώνευσης των δομικών μεμβρανών των κυττάρων και των ιών με την επερχόμενη λύση του κυττάρου ξενιστή και την ελευθέρωση από το κυτταρόπλασμα των νέων ιών.

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
FUZEON Ενφουβιρτίδη Roche Registration Ltd
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.