Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 02.12.06 Παράγοντας Von Willebrand ανθρώπινος (Human von Willebrand Factor)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

02 Φάρμακα παθήσεων κυκλοφορικού συστήματος

02.12 Προϊόντα αίματος

02.12.06 Παράγοντας Von Willebrand ανθρώπινος (Human von Willebrand Factor)Ενδείξεις: Πρόληψη και θεραπεία αιμορραγικών επεισοδίων σε ασθενείς με νόσο von Willebrand (vW) όταν η αγωγή με δεσμοπρεσσίνη δεν είναι αποτελεσματική ή αντενδείκνυται.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Αντιδράσεις υπερευαισθησίας με ρίγη, ερύθημα, κνίδωση, υπόταση, ταχυκαρδία, εμέτους μέχρι καταπληξίας (shock). Επίσης πυρετός, ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι του παράγοντα vW, θρομβωτικά επεισόδια, ιδιαίτερα εάν αναπτυχθούν υπέρμετρα επίπεδα παράγοντα vW.

Αλληλεπιδράσεις: Δεν υπάρχουν γνωστές.

Προσοχή στη χορήγηση: Στενή παρακολούθηση για ανίχνευση πρώιμων σημείων υπερευαισθησίας ή θρομβώσεων, ιδιαίτερα σε άτομα με επιρρέπεια σε αυτές. Παρακολούθηση της στάθμης του παράγοντα vW. Εάν είναι υψηλή υπάρχει κίνδυνος θρομβώσεων, εάν είναι χαμηλή είναι ενδεχόμενο ότι έχει αναπτυχθεί ανασταλτής. Πρόληψη λοιμώξεων από μολυσμένο αίμα παρά τον εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποιούν οι εταιρείες παραγωγής. Ο έλεγχος αφορά τους ιούς του AIDS, των ηπατιτίδων B και C και τον παρβοϊό Β19 (επικίνδυνος σε έγκυες γυναίκες, σε ανοσοκατασταλμένα άτομα και σε πάσχοντες από αιμολυτική αναιμία). Σε κύηση και γαλουχία μόνον εάν κριθεί απαραίτητο. Το αιμοστατικό αποτέλεσμα απαιτεί τη συγχορήγηση και του παράγοντα VIII (FVIII:C).

Δοσολογία: Η πρώτη δόση είναι 40-80 IU/kg από κοινού με 20-40 IU/kg του παράγοντα VIII. Συνήθως χορηγείται 1-12 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ανάλογα με το είδος της. Αιμόσταση εξασφαλίζεται όταν η δραστικότητα του παράγοντα VIII είναι ή φθάσει στα 0.4 IU/ml (40%).

Φαρμακευτικά προϊόντα

WILFACTIN/Vianex: ps.inj.sol 1000iu/10ml-vial x 1 + 1vial x 10ml-solv

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Παράγοντας Von Willebrand

Ο παράγοντας von Willebrand επιτρέπει την αποκατάσταση των διαταραχών της αιμόστασης σε ασθενείς με ανεπάρκεια στον παράγοντα αυτόν.

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.