Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 02.12.02 Δροτρεκογίνη άλφα (ενεργοποιημένη) [Drotrecogin Alfa (Αctivated)]

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

02 Φάρμακα παθήσεων κυκλοφορικού συστήματος

02.12 Προϊόντα αίματος

02.12.02 Δροτρεκογίνη άλφα (ενεργοποιημένη) [Drotrecogin Alfa (Αctivated)]Πρόκειται για μορφή της ενδογενούς ενεργοποιημένης πρωτεΐνης C που έχει παραχθεί με τη μέθοδο του ανασυνδυασμένου DNA.

Ενδείξεις: Βοηθητική θεραπεία ασθενών με σοβαρή σηψαιμία και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Aντενδείξεις: Εσωτερική αιμορραγία, γνωστή αιμορραγική διάθεση εκτός από την οφειλόμενη στη σηψαιμία, καταστάσεις με αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας (πρόσφατη χειρουργική επέμβαση, κρανιακός τραυματισμός, εγκεφαλική αιμορραγία εντός των προηγουμένων 3 μηνών, γαστρορραγία εντός των προηγουμένων 6 εβδομάδων), εγκεφαλική αγγειακή δυσπλασία, εγκεφαλικό ανεύρυσμα ή όγκοι, σοβαρή ηπατοπάθεια, θρομβοπενία, κύηση (εκτός εάν κριθεί απαραίτητο), γαλουχία, γνωστή υπερευαισθησία στη θρομβίνη βοοειδών.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Αιμορραγίες από διάφορα όργανα, κεφαλαλγία, πόνοι, εκχυμώσεις.

Αλληλεπιδράσεις-Προσοχή στη χορήγηση: Η αγωγή να αρχίζει εντός 48 και κατά προτίμηση εντός 24 ωρών από την έναρξη της πρώτης επιβεβαιωμένης ανεπάρκειας οργάνου. Σε συχχορήγηση φαρμάκων που δρουν στην αιμόσταση (ηπαρίνη, θρομβολυτικά, αντιπηκτικά από του στόματος, αντιθρομβίνη, ιρουδίνες, ασπιρίνη και άλλα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα, ιλοπρόστη) θα πρέπει να σταθμιστούν οι κίνδυνοι για την αναγκαιότητα χορήγησης του φαρμάκου, το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει αιμορραγίες. Εάν κατά τη διάρκεια της χορήγησης απαιτηθεί κάποια επέμβαση που έχει κίνδυνο αιμορραγίας η αγωγή διακόπτεται τουλάχιστον 2 ώρες πριν την επέμβαση και ξαναρχίζει 12 ώρες μετά. Εργαστηριακή παρακολούθηση της αιμόστασης (χρόνοι μερικής θρομβοπλαστίνης και προθρομβίνης, αριθμός αιμοπεταλίων).

Δοσολογία: 24μg/kg/ώρα σε συνεχή ενδοφλέβια έγχυση για συνολική διάρκεια 96 ωρών. Δεν συνιστάται σε παιδιά και εφήβους < 18 ετών.

Φαρμακευτικά προϊόντα

XIGRIS/Eli-Lilly The Netherlands: pd.sol.inf 5mg/vial x 1, 20mg/vial x 1

+ Recombinant activated Protein C

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Δροτρεκογίνη άλφα

Η δροτρεκογίνη άλφα (drotrecogin alfa) είναι μία ανασυνδυασμένη μορφή της φυσικής ενεργοποιημένης πρωτεΐνης C του ανθρωπίνου πλάσματος, που είναι ένας καθοριστικός ρυθμιστικός παράγοντας της διαδικασίας της πήξης. Αποτελεί έναν σημαντικό ρυθμιστή της συστηματικής ανταπόκρισης σε λοίμωξη και έχει αντιθρομβωτικές και προϊνωδολυτικές ιδιότητες.

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.