Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 02.12.01 Αντιθρομβίνη άλφα (Antithrombin Alfa)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

02 Φάρμακα παθήσεων κυκλοφορικού συστήματος

02.12 Προϊόντα αίματος

02.12.01 Αντιθρομβίνη άλφα (Antithrombin Alfa)Παρασκεύασμα ανθρώπινης αντιθρομβίνης παραγόμενο με την τεχνική του ανασυνδυασμένου DNA.

Ενδείξεις: Προφύλαξη από φλεβική θρομβοεμβολή κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων σε ασθενείς με συγγενή ανεπάρκεια αντιθρομβίνης. Συνήθως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ηπαρίνη ή ηπαρίνη ΧΜΒ.

Αντενδείξεις: Υπερευαισθησία στα συστατικά ή σε πρωτεΐνες αιγός.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Κεφαλαλγία, ζάλη, ναυτία, αιμορραγίες πριν και μετά την επέμβαση. Ενίοτε αντιδράσεις υπερευαισθησίας.

Αλληλεπιδράσεις: Οι ηπαρίνες και τα αντιπηκτικά φάρμακα επιτείνουν τη δράση της. Δεν έχουν διεξαχθεί μελέτες με άλλες ουσίες.

Προσοχή στη χορήγηση: Στενή παρακολούθηση για τυχόν εμφάνιση σημείων αλλεργικών ή ανοσολογικών αντιδράσεων. Τακτικός έλεγχος του βαθμού της επιτυγχανόμενης αντιπηκτικότητας (προσδιορισμός χρόνου μερικής θρομβοπλαστίνης-aΡΤΤ- και στάθμης της αντιθρομβίνης). Δεν υπάρχει εμπειρία για δοσολογικές συστάσεις κατά την κύηση.

Δοσολογία: Η δόση εφόδου σε διεθνείς μονάδες (IU/ώρα) καθορίζεται από τον τύπο [(100 - στάθμη αντιθρομβίνης ασθενούς προ της θεραπείας ) /2.28] x Σωματικό Βάρος σε kg] και αποσκοπεί στην επίτευξη επιπέδων δραστικότητας αντιθρομβίνης 100. Ακολουθεί δόση συντήρησης (IU/ώρα) που καθορίζεται από τον τύπο [(100 - στάθμη αντιθρομβίνης ασθενούς προ της θεραπείας ) /10.22] x Σωματικό Βάρος σε kg] και αποσκοπεί στη διατήρηση επιπέδων δραστικότητας αντιθρομβίνης 80-120. Συνήθης δόση συντήρησης σε χειρουργικούς ασθενείς 4-5 IU/ kg /ώρα.

Φαρμακευτικά προϊόντα

ATRYN/Leo Denmark: pd.sol.inf 1750iu/vial x 10

+ Recombinant Human Antithrombin

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.