Facebook Twitter
Εικονίδιο αναζήτησης
Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Πρόγραμμα συνδρομητών Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Γαληνός Mobile Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και απολαύστε τις υπηρεσίες του galinos.gr σε κινητό ή tablet
Γνωρίζατε οτι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα
Λογότυπο Γαληνού

Ομάδα ATC: N05A Aντιψυχωσικά

Ευρετήριο ATC Αναφορές

Ανατομικό θεραπευτικό χημικό σύστημα ταξινόμησης

Τίτλοι κωδικού

Γλώσσα
Τίτλος
EL Ελληνικά
Aντιψυχωσικά
EN Αγγλικά
ANTIPSYCHOTICS

Κατάταξη ομάδας

Επίπεδο
Κωδικός
Τίτλος
0
N
Νευρικό σύστημα
1
N05
Ψυχοτρόπα
2
N05A
Aντιψυχωσικά

Περιεχόμενα ομάδας

Κωδικός
Τίτλος
Φαινοθειαζίνη με αλειφατική πλευρική άλυσο
Φαινοθειαζίνη με δομή πιπεραζίνης
Φαινοθειαζίνες με δομή πιπεριδίνης
Παράγωγα βουτυροφαινόνης
Παράγωγα ινδολίου
Παράγωγα θειοξανθενίου
Παράγωγα διφαινυλοβουτυλοπιπεριδίνης
Διαζεπίνες, οξαζεπίνες και θειαζεπίνες
Νευροληπτικά, στην όψιμη δυσκινησία
Bενζαμίδια
Λίθιο
Άλλα αντιψυχωσικά

Δραστικές ουσίες ομάδας

Δραστική ουσία
Σύντομη περιγραφή

Η αμισουλπρίδη (amisulpride) είναι ένα αντιψυχωσικό φάρμακο που συνδέεται εκλεκτικά, παρουσιάζοντας υψηλή συγγένεια, με τους υποτύπους των ντοπαμινεργικών υποδοχέων D2/D3, ενώ στερείται συγγένειας με τους υποτύπους D1, D4 και D5 των ντοπαμινεργικών υποδοχέων.

Η αριπιπραζόλη (aripiprazole) είναι ένα αντιψυχωσικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας. Η αριπιπραζόλη είναι ένας εκλεκτικός μονοαμινεργικός ανταγωνιστής με υψηλή συγγένεια για την σεροτονίνη τύπου 2 (5ΗΤ2), την ντοπαμίνη τύπου 2 (D2),τους αδρενεργικούς υποδοχείς 1 και 2 και τους ισταμινεργικούς υποδοχείς Η1. Η αριπιπραζόλη δρα ως ανταγωνιστής σε άλλους υποδοχείς, αλλά με χαμηλότερη δραστικότητα.

Η αζεναπίνη (asenapine) είναι αντιψυχωσικό φάρμακο. Προσκολλάται σε διάφορους υποδοχείς που βρίσκονται στην επιφάνεια των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου και διακόπτει τα σήματα που μεταδίδονται μεταξύ των εν λόγω κυττάρων μέσω νευροδιαβιβαστών. Εικάζεται ότι η αζεναπίνη δρα αναστέλλοντας τους υποδοχείς των νευροδιαβιβαστών 5-υδροξυτρυπταμίνης (γνωστής και ως σεροτονίνης) και ντοπαμίνης. Καθώς οι συγκεκριμένοι νευροδιαβιβαστές ενέχονται στη διπολική διαταραχή, η αζεναπίνη βοηθάει στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του εγκεφάλου, μειώνοντας τα συμπτώματα της εν λόγω νόσου.

Η χλωροπρομαζίνη (chlorpromazine) είναι νευροληπτικό φάρμακο και χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση ψυχωσικών καταστάσεων. Είναι κατευναστικό και αντιεμετικό.

Η κλοζαπίνη (clozapine) έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας αντιψυχωσικός παράγοντας, ο οποίος διαφέρει από τα κλασικά αντιψυχωσικά.

Η δροπεριδόλη (droperidol) προκαλεί καταστολή του ΚΝΣ και κυρίως των υποφλοιωδών περιοχών του εγκεφάλου, του μεσεγκεφάλου και του δικτυωτού σχηματισμού. Επίσης η δροπεριδόλη μπορεί να ανταγωνιστεί τις ενέργειες του γλουταμινικού οξέος εντός του εξωπυραμιδικού συστήματος. Τέλος η δροπεριδόλη μπορεί να αναστείλει τους υποδοχείς κατεχολαμινών και την επαναπρόσληψη νευροδιαβιβαστών, ενώ εμφανίζει ισχυρή, κεντρική αντιντοπαμινεργική δράση και ασθενή, κεντρική, αντιχολινεργική δράση.

Η αλοπεριδόλη (haloperidol) είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής της ντοπαμίνης και έτσι, ένα ταχείας δράσεως νευροληπτικό, που ανήκει στην ομάδα των βουτυροφαινονών και έχει μεγάλο φάσμα δράσης. Πιο πιθανός τρόπος δράσεως θεωρείται ο αποκλεισμός των υποδοχέων D2 της ντοπαμίνης. H ιδιότητα αυτή φαίνεται να συσχετίζεται θετικά με τη θεραπευτική της αποτελεσματικότητα. Aκόμη, η εμφάνιση εξωπυραμιδικών συμπτωμάτων και η αύξηση της προλακτίνης οφείλεται στην αντιντοπαμινεργική της δράση.

Η λεβομεπρομαζίνη (levomepromazine) είναι νευροληπτικό, παράγωγο της φαινοθειαζίνης, με ισχυρή κεντρική δράση.

Το λίθιο (lithium) αυξάνει τη μεταφορά του νατρίου στα νευρικά και μυϊκά κύτταρα και επιδρά στον ενδονευρωτικό μεταβολισμό των κατεχολαμινών. Χρησιμοποιείται στην θεραπευτική αντιμετώπιση της μανίας.

H ολανζαπίνη (olanzapine) είναι ένας αντιψυχωτικός, αντιμανιακός και σταθεροποιητικός της διάθεσης παράγοντας, ο οποίος εκδηλώνει ένα ευρύ φαρμακολογικό προφίλ επιδράσεων σε ένα αριθμό συστημάτων υποδοχέων.

Η παλιπεριδόνη (paliperidone) είναι αντιψυχωσικό φάρμακο που δρα κυρίως αποκλείοντας τους υποδοχείς των νευροδιαβιβαστών ντοπαμίνη και 5-υδροξυτρυπταμίνη (σεροτονίνη), οι οποίοι σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια. Αναστέλλοντας τη δράση των εν λόγω υποδοχέων, η παλιπεριδόνη συμβάλλει στην ομαλοποίηση της δραστηριότητας του εγκεφάλου και στη μείωση των συμπτωμάτων.

Η πενφλουριδόλη (penfluridol) είναι ένα από του στόματος χορηγούμενο νευροληπηκό που έχει μεγάλη διάρκεια δράσης (τουλάχιστον μία εβδομάδα) και ανήκει στην ομάδα των διφαινυλοβουτυλοπιπεριδινών.

Η περικιαζίνη (periciazine) είναι μία φαινοθειαζίνη της ομάδας της πιπεριδίνης. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει παθολογική διέγερση και την συναισθηματική ένταση σε ψυχωτικούς ασθενείς. Είναι ένα ηρεμιστικό φαινοθειαζίνη με ασθενή αντιψυχωτικές ιδιότητες. Εμφανίζει επίσης αδρενολυτικές, αντιχολινεργικές, μεταβολικές και ενδοκρινικές επιδράσεις, και μια δράση επί του εξωπυραμιδικού συστήματος. Όπως και οι άλλες φαινοθειαζίνες, θεωρείται ότι ενεργεί κυρίως στις υποφλοιώδεις περιοχές, με την πρόκληση κεντρικού αποκλεισμού των άλφα αδρενεργικών υποδοχέων καθώς και ανταγωνισμού των D1 υποδοχέων ντοπαμίνης.

Η περφαιναζίνη (perphenazine) είναι ένα αντιψυχωτικό παράγωγο της φαινοθειαζίνης. Συνδέεται με τους υποδοχείς D1 και D2 της ντοπαμίνης και αναστέλλει τη δραστηριότητά τους. Η αντιεμετική δράση της οφείλεται κυρίως στην αναστολή των D2 υποδοχέων στο κέντρο του εμέτου. Επίσης η περφαιναζίνη δεσμεύει τους άλφα αδρενεργικούς υποδοχείς και σε συνεργασία με τις G πρωτεΐνες ενεργοποιούν το σύστημα φωσφατιδυλοϊνοσιτόλης-ασβεστίου.

Η πιμοζίδη (pimozide) είναι ένα διφαινυλοβουτυλπιπεριδινικό παράγωγο με νευροληπτικές ιδιότητες και φαίνεται ότι κατέχει ικανότητα εκλεκτικού αποκλεισμού των κεντρικών ντοπαμινεργικών υποδοχέων, χωρίς να επιδρά στους υποδοχείς της νοραδρεναλίνης. Είναι χρήσιμη στην αντιμετώπιση των χρόνιων σχιζοφρενικών ασθενών.

Η πιπαμπερόνη (pipamperone) είναι ένα νευροληπτικό φάρμακο που ανήκει στις βουτυροφαινόνες. Συνδυάζει ανταγωνισμό έναντι της σεροτονίνης (δηλαδή αποκλεισμό των 5-ΗΤ2 υποδοχέων) καθώς και μια λιγότερο έντονη αδρενεργική αναστολή (α1) καθώς και αντιντοπαμινεργικές (D2) δράσεις.

Η προμαζίνη (promazine) είναι μια φαινοθειαζίνη που δρα ως ένας ανταγωνιστής των τύπων 1, 2, και 4 υποδοχέων ντοπαμίνης, των τύπων 2Α και 2C των 5-ΗΤ υποδοχέων, των μουσκαρινικών υποδοχέων 1 έως 5, των αλφα (1)-υποδοχέων, και των υποδοχέων ισταμίνης Η1.

Η κουετιαπίνη (quetiapine) ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που ονομάζονται αντιψυχωσικά, τα οποία βελτιώνουν τα συμπτώματα ορισμένων τύπων ψυχικών ασθενειών, όπως είναι οι ψευδαισθήσεις (π.χ. ανεξήγητες φωνές), οι παράξενες και τρομακτικές σκέψεις, οι αλλαγές στην συμπεριφορά, το αίσθημα μοναξιάς και σύγχυσης.

Η ρισπεριδόνη (risperidone) ενδείκνυται για την συμπτωματική αντιμετώπιση των ψυχωτικών διαταραχών. Η αντιψυχωτική αποτελεσματικότητα της ρισπεριδόνης έχει ιδιαίτερα επιβεβαιωθεί σε βραχύχρονες, διάρκειας 4-6 εβδομάδων μελέτες, χορήγησης του φαρμάκου σε σχιζοφρενικούς ασθενείς.

Η σερτινδόλη (sertindole) αναστέλλει την αυτόματη εκφόρτιση των ντοπαμινεργικών νευρώνων της μεσομεταιχμιακής κοιλιακής περιοχής της καλύπτρας του εγκεφάλου (VTA), επιδεικνύοντας εκλεκτικότητα μεγαλύτερη κατά 100 φορές σε σχέση με την ανάλογη δράση της στους ντοπαμινεργικούς νευρώνες της συμπαγούς μοίρας της μέλαινας ουσίας (SNC). Χρησιμοποιείται κυρίως ως αντιψυχωσικό φάρμακο.

Η σουλπιρίδη (sulpiride) ανταγωνίζεται εκλεκτικά τους υποδοχείς της D2/D3 ντοπαμίνης μέσω των οποίων φαίνεται ότι εξασκεί τη νευροληπτική της δράση.

Η σουλτοπρίδη (sultopride) είναι ένα άτυπο αντιψυχωσικό που ανήκει στης τάξη των βενζαμιδίων και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας. Η σουλτοπρίδη δρα ως επιλεκτικός ανταγωνιστής των υποδοχέων D2 και D3.

Η θειοριδαζίνη (thioridazine) είναι ένα τριφθορο-μεθυλο παράγωγο της φαινοθειαζίνης που προορίζεται για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας και άλλων ψυχωτικών διαταραχών. Η θειοριδαζίνη μπλοκάρει τους μετασυναπτικούς, μεσομεταιχμιακούς, ντοπαμινεργικούς υποδοχείς D1 και D2 στον εγκέφαλο. Μπλοκάρει τις άλφα-αδρενεργικές δράσεις, μειώνει την απελευθέρωση ορμονών από τον υποθαλάμο και την υπόφυση και επηρεάζει τον βασικό μεταβολισμό, τη θερμοκρασία του σώματος, την εγρήγορση, τον αγγειοκινητικό τόνο και τον έμετο.

Η τιαπρίδη (tiapride)είναι ένα άτυπο νευροληπτικό, ένας επιλεκτικός ανταγωνιστής υποδοχέων D2-ντοπαμίνης, ανεξάρτητος της αδενυλοκυκλάσης. Η συγγένειά της με τους υποδοχείς D1-ντοπαμίνης είναι μικρή. Η τιαπρίδη δείχνει να έχει θετικό αποτέλεσμα στις διαταραχές της συμπεριφοράς σε ηλικιωμένους ασθενείς, στις διαταραχές της συμπεριφοράς κατά το χρόνιο αλκοολισμό και στη συμπτωματική αντιμετώπιση της δυσκινησίας και της ανωμαλίας κινήσεων.

Η τριφθοριοπεραζίνη (trifluoperazine) ανήκει στην ομάδα των φαινοθειαζινών και είναι ένα ηρεμιστικό με ισχυρή αντιψυχωσική, αγχολυτική και αντιεμετική δράση. Ασκεί ήπια κατασταλτική και υποτασική δράση, ενώ έχει μεγαλύτερη τάση να προκαλεί εξωπυραμιδικά συμπτώματα.

Η ζιπραζιδόνη (ziprasidone) έχει αποδειχτεί ότι δρα ανταγωνιστικά προς τους σεροτονινεργικούς υποδοχείς τύπου 2Α (5HT2A) και προς τους ντοπαμινεργικούς υποδοχείς τύπου 2 (D2). Προτείνεται ότι η θεραπευτική της δράση επιτυγχάνεται μερικώς μέσω του συνδυασμού αυτών των ανταγωνιστικών δράσεών της. Η ζιπραζιδόνη αποτελεί επίσης έναν ισχυρό ανταγωνιστή των υποδοχέων 5HT2C και 5HT1D, έναν ισχυρό αγωνιστή του υποδοχέα 5HT1A και αναστέλλει επίσης την επαναπρόσληψη της νορεπινεφρίνης και της σεροτονίνης από τους νευρώνες.

Η ζουκλοπενθιξόλη (zuclopenthixol) είναι παράγωγο του θειοξανθενίου με έντονη αντιψυχωτική και ειδική ηρεμιστική δράση. Προκαλεί παροδική, δοσοεξαρτώμενη καταστολή η οποία υποχωρεί μετά τη θεραπεία λίγων εβδομάδων. Λόγω της ειδικής ηρεμιστικής του δράσης, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη θεραπεία ψυχωτικών ασθενών με ψυχοκινητική ανησυχία, διέγερση, επιθετικότητα ή εχθρότητα.

Εμπορικές ονομασίες ομάδας

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
ABILIFY
Αριπιπραζόλη
Otsuka Pharmaceutical Europe Ltd
ADOVIA
Ρισπεριδόνη
Medochemie Hellas Α.Ε.
ALOPERIDIN
Αλοπεριδόλη
Janssen-Cilag Φαρμακευτική A.B.E.E.
AMISULPRIDE
Amisulpride
AXELABRON
Ρισπεριδόνη
Φέρακον Ι.Κ.Ε.
BELASPERDAL
Ρισπεριδόνη
S.J.A. Pharma Ε.Π.Ε.
BLOONIS
Ολανζαπίνη
Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε.
CALMOFLORINE
Σουλπιρίδη
Coup Α.Β.Ε.Ε.
CAPRILON
Ολανζαπίνη
Lavipharm Α.Ε.
CAPULTON
Ρισπεριδόνη
Pharmex S.A.
CHLORPROMAZINE
Χλωροπρομαζίνη
Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
CLOPIXOL
Ζουκλοπενθιξόλη
Lundbeck Hellas A.E.
DARLETON
Σουλπιρίδη
Alapis A.B.E.E.
DEPOLAN
Ρισπεριδόνη
G.A. Pharmaceuticals Α.Ε.
DEPREDON
Ρισπεριδόνη
Kleva Pharmaceuticals Α.Φ.Β.Ε.Ε.
DETERON
Ρισπεριδόνη
Alapis A.B.E.E.
DIPIPERON
Πιπαμπερόνη
Janssen-Cilag Φαρμακευτική A.B.E.E.
DIXINE
Ρισπεριδόνη
Lavipharm Α.Ε.
DOGMATYL
Σουλπιρίδη
Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε.
ETIAPIN
Κουετιαπίνη
Bennett Φαρμακευτική A.E.
EVITRAT
Ρισπεριδόνη
Intermed Α.Β.Ε.Ε.
FLUPIDOL
Πενφλουριδόλη
FORZAMED
Αμισουλπρίδη
Provident Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.
FREDILAN
Ολανζαπίνη
Vocate Α.Ε.
GEODON
Ziprasidone hydrochloride monohydrate
Pfizer Hellas A.E.
GOLDALIAN
Αμισουλπρίδη
Παναγιώτης Λέων & Σια Ε.Ε.
HELPOSPER
Ρισπεριδόνη
Help A.B.E.E.
INVEGA
Παλιπεριδόνη
Janssen-Cilag International NV
ISIPREDON
Ρισπεριδόνη
Heremco Μ.Ε.Π.Ε.
ISOFREDIL
Αμισουλπρίδη
Vocate Α.Ε.
LANZAFEN
Ολανζαπίνη
Novendia Pharmaceuticals Ε.Π.Ε.
LAPENZA
Ολανζαπίνη
Medical Pharmaquality Α.Ε.
LAPOZAN
Ολανζαπίνη
Medochemie Hellas Α.Ε.
LARGACTIL
Chlorpromazine hydrochloride
LASSEN
Ρισπεριδόνη
Iasis Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
LAZAP
Ολανζαπίνη
Lyofin Ε.Π.Ε.
LEPONEX
Κλοζαπίνη
Novartis Hellas A.Β.Ε.Ε.
LINIPON
Ρισπεριδόνη
Adelco Χρωματουργεία Αθηνών Α.Ε.
LITHIOFOR
Lithium sulfate anhydrous
Νικολακόπουλος Α. Α.Ε.
LUCIPRAL
Ρισπεριδόνη
Balu Pharmaceuticals Α.Ε.
MATEPIL
Κουετιαπίνη
G.A. Pharmaceuticals Α.Ε.
MELLERIL
Thioridazine hydrochloride
Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
MILITHIN
Λίθιο
Minerva Pharmaceuticals A.E.
MUISTIN
Ρισπεριδόνη
Verisfield U.K. Ltd
NATIBO
Ρισπεριδόνη
Norma Hellas A.E.
NEULEPTIL
Περικιαζίνη
Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
NEWZYPRA
Ολανζαπίνη
NIOLIB
Ολανζαπίνη
NO-CALM
Λεβομεπρομαζίνη
NI-THE Ν.Α.Θεοφίλη & Υιού Ε.Π.Ε.
NODASIC
Amisulpride
Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
NONESTON
Σουλπιρίδη
Help A.B.E.E.
NORPEN ORO
Ολανζαπίνη
Norma Hellas A.E.
NOVORIS
Ρισπεριδόνη
Novofarm Φαρμακευτικά Ε.Π.Ε.
NOZINAN
Λεβομεπρομαζίνη
NUFAROL
Σουλπιρίδη
Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
NYZOL
Ολανζαπίνη
Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
OLANSEK
Ολανζαπίνη
Pharmaserve - Lilly Α.Ε.Β.Ε.
OLANZALET
Ολανζαπίνη
Alet Pharmaceuticals Α.Β.Ε.Ε.
OLANZAPINE
Olanzapine
OLAPINE
Ολανζαπίνη
OLASTAZEN
Ολανζαπίνη
Heremco Μ.Ε.Π.Ε.
OLAZAX
Ολανζαπίνη
Glenmark Pharmaceuticals s.r.o.
OLENXA
Ολανζαπίνη
Target Pharma Ε.Π.Ε.
OLMYZEM ODT
Ολανζαπίνη
Pharmazac Α.Ε.
OROTRAL
Ρισπεριδόνη
OZAPEX
Ολανζαπίνη
Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
PHARMARIDON
Ρισπεριδόνη
Pharmazac Α.Ε.
PIRIUM
Πιμοζίδη
Janssen-Cilag Φαρμακευτική A.B.E.E.
PRAZINE
Promazine hydrochloride
Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
PRIDOSIL
Αμισουλπρίδη
Sandoz GmbH
PSYCHORDAL
Ρισπεριδόνη
Viofar Ε.Π.Ε.
QUENTAXIN
Κουετιαπίνη
PharmaSwiss Česká Republika s.r.o.
QUEPIN
Κουετιαπίνη
Specifar A.B.E.E.
QUETIAPINE
Κουετιαπίνη
RESTFUL
Σουλπιρίδη
Bros E.Π.Ε
RIBEX
Ρισπεριδόνη
Vianex A.E.
RIDORON
Ρισπεριδόνη
Gabriel Health Ε.Π.Ε.
RIFOCUS
Ρισπεριδόνη
Γερολυμάτος Α.Ε.
RIPEPRAL
Ρισπεριδόνη
Verisfield U.K. Ltd
RISENAR
Ρισπεριδόνη
Minerva Pharmaceuticals A.E.
RISGAL
Ρισπεριδόνη
Starmel Pharmaceuticals Ε.Π.Ε.
RISIDRAL
Ρισπεριδόνη
Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
RISPALM
Ρισπεριδόνη
Vivax Pharmaceuticals Ltd
RISPEFAR
Risperidone
Specifar A.B.E.E.
RISPELEN
Ρισπεριδόνη
Elpen A.E.
RISPENET
Ρισπεριδόνη
Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
RISPERASCOL
Risperidone
Alet Pharmaceuticals Α.Β.Ε.Ε.
RISPERDAL
Ρισπεριδόνη
Janssen-Cilag Φαρμακευτική A.B.E.E.
RISPERIDONE
Ρισπεριδόνη
RISPEROM
Ρισπεριδόνη
Integris Pharma Ε.Π.Ε.
RISPEROPROL
Ρισπεριδόνη
Proel A.E.
RISPERSAN
Ρισπεριδόνη
Santa Pharma A.E.
RISPOGEN
Ρισπεριδόνη
Genepharm Α.Ε.
RISPOLUX
Ρισπεριδόνη
Sandoz GmbH
RUBRUM
Ρισπεριδόνη
Target Pharma Ε.Π.Ε.
SEMAP
Πενφλουριδόλη
Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
SERDOLECT
Σερτινδόλη
Lundbeck Hellas A.E.
SEROPIN
Κουετιαπίνη
Genepharm Α.Ε.
SEROQUEL
Κουετιαπίνη
AstraZeneca A.E.
SEVIUM
Αλοπεριδόλη
NI-THE Ν.Α.Θεοφίλη & Υιού Ε.Π.Ε.
SOLAMID
Αμισουλπρίδη
Verisfield U.K. Ltd
SOLIAN
Αμισουλπρίδη
Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε.
SOLIDON
Χλωροπρομαζίνη
Adelco Χρωματουργεία Αθηνών Α.Ε.
SPERELAX
Risperidone
D.A.S.T. Biotech Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.
STELAZINE
Τριφθοριοπεραζίνη
Vianex A.E.
STELIUM
Τριφθοριοπεραζίνη
NI-THE Ν.Α.Θεοφίλη & Υιού Ε.Π.Ε.
SULPISAL
Αμισουλπρίδη
Alapis A.B.E.E.
SYCREST
Αζεναπίνη
N.V. Organon
THIORIDAZIN-NEURAXPHARM
Θειοριδαζίνη
Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
TIAPRIDAL
Τιαπρίδη
Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε.
TIAQUEL
Quetiapine hemifumarate
Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
TISERCIN
Λεβομεπρομαζίνη
Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
VILLAMOS
Ολανζαπίνη
Elpen A.E.
WISPERDON
Ρισπεριδόνη
XEPLION
Παλιπεριδόνη
Janssen-Cilag International NV
XOLTIVA
Ολανζαπίνη
Αναβίωσις Ι.Κ.Ε.
XOMOLIX
Δροπεριδόλη
ProStrakan Ltd
ZAFITRAL
Ρισπεριδόνη
Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
ZALASTA
Olanzapine
Krka d.d.
ZALEPIN
Ολανζαπίνη
Iasis Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
ZIPRASIDONE
Ziprasidone hydrochloride monohydrate
ZOLOSER
Αμισουλπρίδη
Verisfield U.K. Ltd
ZONAPIN
Ολανζαπίνη
Elogis Pharma Α.Ε.
ZOXIL
Olanzapine
G.A. Pharmaceuticals Α.Ε.
ZULEDINE
Χλωροπρομαζίνη
Demo Α.Β.Ε.Ε.
ZYLANZA
Ολανζαπίνη
Genepharm Α.Ε.
ZYPADHERA
Παμοϊκή μονοϋδρική ολανζαπίνη
Eli Lilly Nederland B.V.
ZYPEFAR
Ολανζαπίνη
Specifar A.B.E.E.
ZYPREXA
Ολανζαπίνη
Eli Lilly Nederland B.V.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Λογότυπο www.galinos.gr
Facebook Twitter