Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

SINARTROL CREAM 1,5% (W/W) TUBx50 G

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Αντενδείξεις και ειδικές προφυλάξεις

Εμπορική
SINARTROL
Μορφή
Κρέμα εξωτερικής χρήσης
Συγκέντρωση
15MG/G

Αντενδείξεις

Διαπιστωμένη υπερευαισθησία του ασθενούς στο φάρμακο.

Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

  • Η ιδιαίτερα παρατεταμένη χρησιμοποίηση προϊόντων τοπικής χρήσεως δύναται να δημιουργήσει φαινόμενα ευαισθητοποίησης. Σε αυτή τη περίπτωση σταματήστε τη θεραπεία και αναζητήστε ιατρική συμβουλή για τα κατάλληλα μέτρα.
  • Να φυλάσσεται μακριά από τα παιδιά.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με αδιάβροχους επιδέσμους ή να εφαρμόζεται στα μάτια, ή στο βλεννογόνο ή όταν υπάρχει λύση συνεχείας του δέρματος. Δεν πρέπει να χορηγείται από το στόμα. Αν το φάρμακο εφαρμόζεται σε εκτεταμένες περιοχές για παρατεινόμενα χρονικά διαστήματα ή αν η δοσολογία υπερβεί κατά πολύ το καθορισμένο όριο υπάρχει δυνατότητα εμφανίσεως συστηματικών ενεργειών. Γι' αυτό η χορήγηση πρέπει να γίνεται με προσοχή σε νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, βαριά υποπρωτεϊναιμία, αρτηριακή υπέρταση, ισχαιμική καρδιοπάθεια, σακχαρώδη διαβήτη, επιληψία, παρκινσονισμό, ψυχωσικές διαταραχές, λανθάνουσες ή μη λοιμώξεις.

Ασυμβατότητες

Καμία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

To Sinartrol είναι γενικά καλώς ανεκτό.

Σπανίως δύναται να εμφανισθούν σημεία τοπικού ερεθισμού. Στη περίπτωση αυτή μπορεί να εμφανισθούν κνησμός, ερυθρότητα, εξάνθημα. Έχει αναφερθεί τοπική ξηρότητα του δέρματος και αίσθημα καύσου. Εάν το φάρμακο εφαρμόζεται σε εκτεταμένες περιοχές για παρατεινόμενα χρονικά διαστήματα ή αν η δοσολογία υπερβεί κατά πολύ το καθορισμένο όριο υπάρχει δυνατότητα εμφανίσεως συστηματικών ενεργειών όπως: Κεφαλαλγία, ζάλη, εμβοές, σκοτοδίνη, γαστρεντερικές διαταραχές (ναυτία, έμετοι, επιγαστρικοί και κοιλιακοί πόνοι, διάρροια), αιμορραγίες και εξελκώσεις από το πεπτικό. Αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Υπνηλία, διανοητική σύγχυση, μελαγχολία, παραισθήσεις, επιδείνωση επιληψίας ή παρκινσονισμού, σπασμοί.

Σπανίως λευκοπενία, θρομβοπενία, αιματουρία, υπέρταση, υπεργλυκαιμία. Σπανιότατα βαριά ηπατίτιδα με ίκτερο, περιφερική νευροπάθεια, διαταραχές όρασης και ακοής.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί για την τοπική χρήση.

Κύηση

Δεν συνίσταται η χρήση του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της κύησης το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση ανάγκης και κάτω από άμεση ιατρική επίβλεψη.

Γαλουχία

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού το φάρμακο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση ανάγκης και κάτω από άμεση ιατρική επίβλεψη.

Ικανότητα οδήγησης και χειρισμός μηχανημάτων

Το προϊόν γενικά δεν επιδρά στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων. Προσοχή στη χορήγηση εάν η δοσολογία υπερβεί κατά πολύ το καθορισμένο όριο ή εάν το φάρμακο εφαρμόζεται σε εκτεταμένες περιοχές για παρατεινόμενα χρονικά διαστήματα.

Σχετικό SPC

SINARTROL.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2009: SINARTROL Cream

Χρήσιμα εργαλεία

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.