Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

DULCOLAX SUPP 10MG/SUP BTx10 (FOIST 2x5)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
DULCOLAX
Μορφή
Υπόθετο
Συγκέντρωση
10MG/SUPP

Ενδείξεις

Το DULCOLAX χορηγείται επί βραχύ χρονικό διάστημα, σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. Για άλλη χρήση εκτός της βραχείας χορήγησης ή για προετοιμασία του εντέρου πριν από εγχείρηση ή ακτινολογική εξέταση, η χορήγηση του DULCOLAX θα πρέπει να γίνεται υπό ιατρική καθοδήγηση.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Επί δυσκοιλιότητας

Δισκία

Ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών: 1-2 δισκία (5-10 mg).

Σε παιδιά ηλικίας 10 ετών με χρόνια ή εμμένουσα δυσκοιλιότητα, το φάρμακο θα πρέπει να χορηγείται μόνο υπό ιατρική καθοδήγηση. Η συνιστώμενη δόση είναι 1 δισκίο (5 mg).

Ηλικιωμένοι: Δοσολογία όμοια με αυτή των ενηλίκων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν πρέπει να λαμβάνονται περισσότερα των 5mg.

Η δοσολογία αναφέρεται σε μία λήψη ημερησίως. Δεν συνιστάται η μακροχρόνια χορήγηση. Συστήνεται τα επικαλυμμένα δισκία να χορηγούνται το βράδυ ώστε να διευκολύνεται η κινητικότητα του εντέρου το επόμενο πρωί. Θα πρέπει να καταπίνονται ολόκληρα με επαρκή ποσότητα υγρού.

Υπόθετα

Ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών: 1 υπόθετο των 10 mg. Συνήθως η ενέργεια εμφανίζεται σε 20 λεπτά (κυμαίνεται από 10 έως 30 λεπτά). Τα υπόθετα ελευθερώνονται από το περίβλημα τους. Μετά την αφαίρεση εισάγονται βαθιά στο έντερο, που θα πρέπει κατά το δυνατό να είναι άδειο.

Για την προετοιμασία του εντέρου πριν από εγχείρηση ή διαγνωστική εξέταση

Η χορήγηση του DULCOLAX θα πρέπει να γίνεται υπό ιατρική παρακολούθηση κατά την προετοιμασία πριν από διαγνωστικές εξετάσεις, κατά την αγωγή προ και μετά - εγχειρητικά και γενικά σε ιατρικές καταστάσεις που απαιτείται διευκόλυνση της κένωσης του εντέρου.

Για να επιτευχθεί πλήρης κένωση του εντέρου η προτεινόμενη δοσολογία του DULCOLAX για τους ενήλικες είναι 2 με 4 επικαλυμμένα δισκία το βράδυ πριν την εξέταση ακολουθούμενη με ένα υπόθετο το πρωί της εξέτασης.

Η προτεινόμενη δόση για τους ενήλικες είναι 2 με 4 δισκία το προηγούμενο βράδυ και ένα υπόθετο το επόμενο πρωί.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Συμπτώματα

Επί λήψεως υψηλών δόσεων μπορεί να εμφανισθούν υδαρή κόπρανα (διάρροια), κοιλιακοί κωλικοί και κλινικώς σημαντική απώλεια υγρών, καλίου και άλλων ηλεκτρολυτών. Χρόνια υπερδοσολογία με Dulcolax, όπως και άλλων υπακτικών, μπορεί να προκαλέσει χρόνια διάρροια, κοιλιακό άλγος, υποκαλιαιμία, δευτεροπαθή υπεραλδοστερονισμό και νεφρικούς λίθους. Έχουν επίσης περιγραφεί, σε συσχέτιση με χρόνια κατάχρηση καθαρτικών, βλάβη των νεφρικών σωληναρίων, μεταβολική αλκάλωση και μυϊκή αδυναμία δευτεροπαθής ως προς την υποκαλιαιμία.

Θεραπεία

Σε περίπτωση υπερδοσολογίας, η απορρόφηση μπορεί να ελαχιστοποιηθεί ή να προληφθεί με την πρόκληση εμέτου, όταν η αντιμετώπιση γίνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την κατάποση του φαρμάκου. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να γίνει γαστρική πλύση. Η θεραπεία συνίσταται στην επαρκή αντικατάσταση των υγρών και στην αποκατάσταση κάθε απώλειας ηλεκτρολυτών. Αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική επί ηλικιωμένων και νεαρών ατόμων. Η χορήγηση σπασμολυτικών ενδεχομένως να είναι χρήσιμη.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Δισκία: Blisters από PVC με επικάλυψη αλουμινίου. Κουτί των 30 ή 40 δισκίων.

Υπόθετα: Κουτί των 10 υποθέτων.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Δισκία: Για την αποφυγή γαστρικού ερεθισμού τα δισκία θα πρέπει να λαμβάνονται το βράδυ. Τα δισκία θα πρέπει να μη θραύονται και να μη μασώνται.

Υπόθετα: Τα υπόθετα ελευθερώνονται από το περίβλημά τους και εισάγονται βαθιά στο έντερο, που θα πρέπει κατά το δυνατό, να είναι άδειο.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Δισκία: Φύλαξη σε θερμοκρασία ≤25°C.

Υπόθετα: Φύλαξη σε δροσερές συνθήκες (8-15°C).

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής

Δισκία: 3 χρόνια.

Υπόθετα: 5 χρόνια.

Σχετικό SPC

DULCOLAX.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2013: DULCOLAX Γαστροανθεκτικά δισκία / Υπόθετα

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.