Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

NASONEX NASPR.SUS 0,05% W/W BT x 2 FL x 18 G + δοσομετρική αντλία + δοσομετρική αντλία

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
NASONEX
Μορφή
Ρινικό εκνέφωμα, εναιώρημα
Συγκέντρωση
50UG/DOSE

Ενδείξεις

Το NASONEX Ρινικό Εκνέφωμα ενδείκνυται για χρήση σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της εποχικής αλλεργικής ή χρόνιας ρινίτιδας.

Το NASONEX Ρινικό Εκνέφωμα ενδείκνυται για τη θεραπεία των ρινικών πολυπόδων σε ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Ύστερα από την αρχική ενεργοποίηση της αντλίας ψεκασμού του NASONEX Ρινικό Εκνέφωμα, κάθε ψεκασμός παρέχει περίπου 100 mg εναιωρήματος φουροϊκής μομεταζόνης, που περιέχουν μονοϋδρική φουροϊκή μομεταζόνη ισοδύναμη προς 50 μικρογραμμάρια φουροϊκής μομεταζόνης.

Δοσολογία

Εποχική αλλεργική ή χρόνια ρινίτιδα

Ενήλικες (συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων ασθενών) και παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω: Η συνήθης συνιστώμενη δόση είναι δύο ψεκασμοί (50 μικρογραμμάρια/ψεκασμό) σε κάθε ρουθούνι μία φορά την ημέρα (συνολική δόση 200 μικρογραμμάρια). Μόλις τα συμπτώματα τεθούν υπό έλεγχο, μείωση της δόσης σε έναν ψεκασμό ανά ρουθούνι (συνολική δόση 100 μικρογραμμάρια) μπορεί να είναι αποτελεσματική για συντήρηση. Εάν τα συμπτώματα δεν ελέγχονται επαρκώς, η δόση μπορεί να αυξηθεί στη μέγιστη ημερήσια δόση των τεσσάρων ψεκασμών σε κάθε ρουθούνι την ημέρα (συνολική δόση 400 μικρογραμμάρια). Συνιστάται μείωση της δόσης όταν τα συμπτώματα τεθούν υπό έλεγχο.

Παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 11 ετών: Η συνήθης συνιστώμενη δόση είναι ένας ψεκασμός (50 μικρογραμμάρια/ψεκασμό) σε κάθε ρουθούνι μία φορά την ημέρα (συνολική δόση 100 μικρογραμμάρια).

Το NASONEX Ρινικό Εκνέφωμα εμφάνισε κλινικά σημαντική έναρξη της δράσης μέσα σε 12 ώρες μετά την πρώτη δόση, σε μερικούς ασθενείς με εποχική αλλεργική ρινίτιδα. Παρ' όλα αυτά, μπορεί να μην επιτευχθεί πλήρες θεραπευτικό αποτέλεσμα μέσα στις πρώτες 48 ώρες. Επομένως, ο ασθενής θα πρέπει να συνεχίσει την τακτική χρήση για να επιτύχει πλήρες θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η αγωγή με NASONEX ρινικό εκνέφωμα μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσει μερικές μέρες πριν την αναμενόμενη έναρξη της εποχής της γύρης σε ασθενείς που έχουν ιστορικό μετρίων έως σοβαρών συμπτωμάτων εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας.

Ρινική πολυποδίαση

Η συνήθης συνιστώμενη δόση έναρξης για την πολυποδίαση είναι δύο ψεκασμοί (50 μικρογραμμάρια/ψεκασμό) σε κάθε ρουθούνι μία φορά την ημέρα (συνολική ημερήσια δόση 200 μικρογραμμάρια). Εάν μετά από 5 έως 6 εβδομάδες τα συμπτώματα δεν ελέγχονται επαρκώς, η δόση μπορεί να αυξηθεί σε μία ημερήσια δόση δύο ψεκασμών σε κάθε ρουθούνι δύο φορές την ημέρα (συνολική ημερήσια δόση 400 μικρογραμμάρια). Η δόση θα πρέπει να τιτλοποιείται στη χαμηλότερη δόση στην οποία διατηρείται αποτελεσματικός έλεγχος των συμπτωμάτων. Εάν δεν παρατηρηθεί βελτίωση των συμπτωμάτων μετά από 5 έως 6 εβδομάδες χορήγησης δύο ψεκασμών την ημέρα, ο ασθενής θα πρέπει να αξιολογηθεί εκ νέου και η θεραπευτική στρατηγική να επανεκτιμηθεί.

Οι μελέτες Αποτελεσματικότητας και Ασφάλειας του NASONEX Ρινικό Εκνέφωμα για τη θεραπεία της ρινικής πολυποδίασης είχαν διάρκεια τεσσάρων μηνών.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Εποχική αλλεργική και χρόνια ρινίτιδα

Η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του NASONEX Ρινικό Εκνέφωμα σε παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Ρινική πολυποδίαση

Η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του NASONEX Ρινικό Εκνέφωμα σε παιδιά και εφήβους ηλικίας κάτω των 18 ετών δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Τρόπος χορήγησης

Πριν τη χορήγηση της πρώτης δόσης, ανακινήστε καλά τον περιέκτη και ενεργοποιήστε την αντλία 10 φορές (έως ότου επιτευχθεί ομοιογενές εκνέφωμα). Εάν η αντλία δεν έχει χρησιμοποιηθεί για 14 μέρες ή περισσότερο, ενεργοποιήστε την ξανά με 2 ψεκασμούς έως ότου επιτευχθεί ομοιογενές εκνέφωμα, πριν την επόμενη χρήση.

Ανακινήστε καλά τον περιέκτη πριν από κάθε χρήση. Η φιάλη θα πρέπει να απορρίπτεται μετά τον αναγραφόμενο αριθμό ψεκασμών ή μέσα σε 2 μήνες από την πρώτη χρήση.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Συμπτώματα

Εισπνοή ή από στόματος χορήγηση υπερβολικών δόσεων κορτικοστεροειδών μπορεί να οδηγήσει σε καταστολή της λειτουργίας του άξονα ΥΥΕ.

Αντιμετώπιση

Επειδή η συστηματική βιοδιαθεσιμότητα του NASONEX Ρινικό Εκνέφωμα είναι <1%, η υπερδοσολογία είναι απίθανο να απαιτήσει άλλη θεραπεία εκτός από την παρακολούθηση, ακολουθούμενη από έναρξη της κατάλληλης συνταγογραφούμενης δοσολογίας.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Το NASONEX Ρινικό Εκνέφωμα περιέχεται σε μία λευκή φιάλη πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας, που περιέχει 10 g (60 ψεκασμούς) ή 18 g (140 ψεκασμούς) προϊόντος, εφοδιασμένη με μία δοσιμετρική, χειροκίνητη αντλία ψεκασμού από πολυπροπυλένιο.

Μεγέθη συσκευασίας:

10 g, 1 φιάλη
18 g, 1, 2 ή 3 φιάλες

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Κάθε αχρησιμοποίητο φαρμακευτικό προϊόν ή υπόλειμμα πρέπει να απορρίπτεται σύμφωνα με τις κατά τόπους ισχύουσες σχετικές διατάξεις.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Μη φυλάσσετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 25°C.

Μην καταψύχετε.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια.

Να χρησιμοποιείται εντός 2 μηνών από την πρώτη χρήση.

Σχετικό SPC

Nasonex 50 μικρογραμμάρια/ψεκασμό.

Ρινικό εκνέφωμα, Εναιώρημα.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : NASONEX Ρινικό εκνέφωμα, εναιώρημα

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.