Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

VOLTAREN EMULGEL 1% W/W TUB (ALU) x 100 GR

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
VOLTAREN
Μορφή
Γέλη
Συγκέντρωση
10MG/G

Ενδείξεις

Συμπτωματική θεραπεία των:

  • Μετατραυματικών φλεγμονών των τενόντων, των συνδέσμων, των μυών και των αρθρώσεων, που οφείλονται π.χ σε διαστρέμματα, εξαρθρήματα, θλάσεις
  • Εντοπισμένων εκδηλώσεων παθολογικών καταστάσεων των μαλακών μορίων (τενοντοθυλακίτιδα, ωμοβραχιόνιο σύνδρομο, θυλακίτιδα, και περιαρθρίτιδα).
  • Εντοπισμένων εκδηλώσεων εκφυλιστικών αρθροπαθειών (οστεοαρθριτιδα των περιφερικών αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης)

Η θεραπεία δεν πρέπει να συνεχίζεται πέραν των δυο εβδομάδων.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Ενήλικες και έφηβοι 14 ετών και άνω

Δοσολογία

Το Voltaren Emulgel εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα 3-4 φορές την ημέρα και επαλείφεται με ελαφρά εντριβή. Η ποσότητα, που χρειάζεται, εξαρτάται από το μέγεθος της επώδυνης περιοχής. Για παράδειγμα 2-4g Voltaren Emulgel (ποσότητα, που κυμαίνεται σε μέγεθος από ένα κεράσι έως ένα καρύδι) επαρκούν για τη θεραπεία περιοχής περίπου 400-800cm². Μετά την εφαρμογή, τα χέρια πρέπει να πλένονται, εκτός αν αυτά αποτελούν την υπό θεραπεία περιοχή.

Διάρκεια θεραπείας

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την ένδειξη και την ανταπόκριση. Συνιστάται η θεραπεία να μη συνεχίζεται πέρα των 2 εβδομάδων.

Σε χρήση χωρίς ιατρική συμβουλή για οποιαδήποτε από τις παραπάνω ενδείξεις, οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους εάν η κατάσταση δεν σημειώσει βελτίωση εντός 7 ημερών ή εάν επιδεινωθεί.

Παιδιά και έφηβοι κάτω των 14 ετών

Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια σε παιδιά και εφήβους κάτω των 14 ετών και δεν συνιστάται η χρήση του (βλ. και λήμμα 4.3 Αντενδείξεις).

Σε εφήβους 14 ετών και άνω, εάν απαιτείται χρήση του προϊόντος για περισσότερες των 7 ημερών για την ανακούφιση του πόνου ή εάν τα συμπτώματα επιδεινωθούν, συνιστάται ο ασθενής ή οι κηδεμόνες του να ζητήσουν τη συμβουλή ιατρού.

Ηλικιωμένοι (ασθενείς άνω των 65 ετών)

Εφαρμόζεται η συνήθης δοσολογία των ενηλίκων.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Η χαμηλή συστημική απορρόφηση της τοπικά εφαρμοζόμενης δικλοφαινάκης καθιστά εξαιρετικά απίθανη την υπερδοσολογία.

Ανεπιθύμητες αντιδράσεις παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται μετά από υπερδοσολόγηση δισκίων δικλοφαινάκης είναι δυνατόν να εμφανιστούν εάν το Voltaren Emulgel ακουσίως καταποθεί (1 σωληνάριο 100gr περιέχει το ισοδύναμο 1000 mg νατριούχου δικλοφαινάκης). Γενικά υποστηρικτικά μέσα και συμπτωματική θεραπεία πρέπει να εφαρμόζονται, όπως σε άλλες περιπτώσεις δηλητηρίασης με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Γαστρική πλύση και χρήση ενεργού άνθρακα πρέπει να εξετάζεται, ιδιαίτερα εάν έχει παρέλθει λίγος χρόνος από την κατάποση.

Τηλέφωνο του «Κέντρου Δηλητηριάσεων»: 210 7793777

Φύση και συστατικά του περιέκτη

  1. Σωληνάριο αλουμινίου, με φραγή ασφαλείας από αλουμίνιο, με εσωτερική προστατευτική επένδυση.
  2. Σωληνάριο αλουμινίου 100g με αντικολλητά φύλλα πλαστικού (laminated) τυφλό, με πώμα από πολυπροπυλένιο, σε χάρτινο κουτί με οδηγία χρήσης.
  3. Για την συσκευασία Pump: Φιαλίδιο αλουμινίου υπό πίεση, το οποίο περιέχει εσωτερική θήκη (Pouch) από πολυαιθυλένιο (low density), σφραγισμένο με βαλβίδα από high density πολυαιθυλένιο/οξείδιο τιτανίου με βαλβίδα πίεσης από πολυοξυμεθυλένιο, και προστατευτικό καπάκι.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Πριν την πρώτη χρήση, τρυπήστε την μεμβράνη ασφαλείας με την μυτερή απόληξη που υπάρχει στο καπάκι (για το σωληνάριο αλουμινίου) ή ξεβιδώστε το πώμα και εφαρμόστε το στο σωληνάριο με την αντίθετη πλευρά στρέφοντας, ώστε να κόψετε την φραγή ασφαλείας (για το laminated σωληνάριο).

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Να μην φυλάσσεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 30°C.

Για την συσκευασία Pump: Το φιαλίδιο βρίσκεται υπό πίεση και πρέπει να προφυλάσσεται από την άμεση έκθεση στον ήλιο και να μην καίγεται ή τρυπιέται ακόμη και όταν είναι άδειο.

Ημερομηνία λήξης

Χρόνος ζωής: Τρία έτη.

Σχετικό SPC

Voltaren Emulgel.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : VOLTAREN Emulgel Γαλάκτωμα-γέλη

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.