Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

ROIPLON GEL.EXT.US 10% TUBx100 G

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Φαρμακολογικές ιδιότητες

Εμπορική
ROIPLON
Μορφή
Γέλη
Συγκέντρωση
100MG/G

Φαρμακοδυναμική

Κωδικός ATC: M02AA06

Μη Στεροειδές Αντιφλεγμονώδες Φάρμακο που αναστέλλει την κυκλοοξυγονάση, η οποία είναι υπεύθυνη για την βιοσύνθεση των προσταγλανδινών και άλλων συγγενών αυτοκοειδών.

Φαρμακοκινητική

Μετά από τοπική εφαρμογή 300 mg Etofenamate η μέγιστη συγκέντρωση του fenamate στο πλάσμα επιτυγχάνεται σε διάστημα μεταξύ 12 και 24 ωρών. Η συγκέντρωση του fenamate στο πλάσμα είναι της ίδιας τάξεως σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια και σε υγιείς εθελοντές (επομένως, η απέκκριση γίνεται κυρίως από τη χολή).

Η σύνθεση με τις πρωτεΐνες του πλάσματος είναι 98-99%.

To Etofenamate απεκκρίνεται από τα ούρα και τα κόπρανα υπό μορφή μεταβολιτών (υδροξυλίωση, διάσπαση αιθερικών και εστερικών δεσμών). Η απορρόφηση από το δέρμα των μορφών κρέμα, γέλη ή γαλάκτωμα είναι γενικά χαμηλή.

Η απορρόφηση της μορφής του εκνεφώματος από το δέρμα είναι επίσης γενικά χαμηλή, παραπλήσια αυτής των μορφών κρέμα, γέλη και γαλάκτωμα του προϊόντος.

Προκλινικά δεδομένα για την ασφάλεια

Για το Etofenamate πραγματοποιήθηκαν μελέτες χρόνιας τοξικότητας (διάρκειας 1 χρόνου) με ημερήσια από του στόματος χορήγηση, σε αρουραίους (7.0, 27.0, 100.0 mg/kg) και σε πιθήκους (7.0, 26.0, 100.0mg/kg). Οι χωρίς επιδράσεις δόσεις ήταν υψηλότερες (27.0 mg/kg σε αρουραίους και 26.0 mg/kg σε πιθήκους) από την ημερήσια θεραπευτική δόση σε ανθρώπους.

Όπως αποδείχθηκε από εκτεταμένες μελέτες, δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμβρυοτοξικές μεταλλαξιογόνες ή καρκινογόνες επιδράσεις.

Ενεργά συστατικά

KZF0XM66JC - ETOFENAMATE

Σχετικό SPC

ROIPLON.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2007: ROIPLON Κρέμα / Γαλάκτωμα / Γέλη / Εκνέφωμα

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.