Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

STRABEN LOZ 8.75MG/LOZ BTx20 τροχίσκους σε blisters ALU/ALU

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
STRABEN
Μορφή
Τροχίσκος
Συγκέντρωση
8.75MG/LOZENGE

Ενδείξεις

Οι τροχίσκοι STRABEN ενδείκνυνται για τη βραχυχρόνια και συμπτωματική ανακούφιση του πονόλαιμου σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δοσολογία

Ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών

Ένας τροχίσκος λείχεται/διαλύεται αργά στο στόμα κάθε 3-6 ώρες, αν χρειάζεται.

Μέγιστη δοσολογία: 5 τροχίσκοι σε χρονική περίοδο 24 ωρών.

Συνιστάται το προϊόν να χορηγείται για 3 ημέρες το μέγιστο.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ηλικιωμένοι

Δεν μπορεί να προταθεί μια γενική δοσολογία, καθώς η μέχρι σήμερα κλινική εμπειρία φαρμακευτικών προϊόντων φλουρμπιπροφαίνης είναι περιορισμένη.

Οι ηλικιωμένοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν τις σοβαρές συνέπειες των παρενεργειών.

Ασθενείς με νεφρική δυσλειτουργία

Σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια νεφρική ανεπάρκεια δεν απαιτείται μείωση της δόσης. Σε ασθενείς με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια η φλουρμπιπροφαίνη αντενδείκνυται (βλ. παράγραφο 4.4).

Ασθενείς με ηπατική δυσλειτουργία

Σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια ηπατική ανεπάρκεια δεν απαιτείται μείωση της δόσης. Σε ασθενείς με σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια (βλ. παράγραφο 5.2) η φλουρμπιπροφαίνη αντενδείκνυται (βλ. παράγραφο 4.4).

Τρόπος χορήγησης

Χορήγηση μέσω του στοματικού βλεννογόνου και για βραχυχρόνια χρήση μόνο.

Όπως με όλους τους τροχίσκους, για την αποφυγή τοπικού ερεθισμού, οι τροχίσκοι STRABEN πρέπει να κινούνται γύρω από το στόμα, ενώ λείχονται.

Τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα μπορούν να ελαχιστοποιηθούν με τη χρήση της χαμηλότερης αποτελεσματικής δόσης με τη μικρότερη δυνατή διάρκεια θεραπείας για τον έλεγχο των συμπτωμάτων (βλ. παράγραφο 4.4).

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν καταναλώσει κλινικά σημαντικές ποσότητες από ΜΣΑΦ δεν θα παρουσιάσουν τίποτα παραπάνω από ναυτία, έμετο, επιγάστριο άλγος και πιο σπάνια διάρροια. Εμβοές, πονοκέφαλος και γαστρεντερική αιμορραγία είναι επίσης πιθανό να εμφανιστούν. Σε πολύ πιο σοβαρές περιπτώσεις δηλητηρίασης από ΜΣΑΦ, μπορεί να παρουσιαστεί τοξικότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, που εκδηλώνεται ως υπνηλία, περιστασιακά διέγερση, θολή όραση, αποπροσανατολισμός ή κώμα. Περιστασιακά οι ασθενείς αναπτύσσουν σπασμούς. Σε σοβαρές δηλητηριάσεις με ΜΣΑΦ μπορεί να εκδηλωθεί μεταβολική οξέωση και ο χρόνος προθρομβίνης/INR να παραταθεί, πιθανόν λόγω της παρεμβολής της δράσης των παραγόντων πήξης που κυκλοφορούν. Οξεία νεφρική ανεπάρκεια και ηπατική βλάβη μπορεί να παρουσιαστούν. Επιδείνωση του άσθματος είναι πιθανό να εκδηλωθεί στους ασθματικούς.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι συμπτωματική και υποστηρικτική και περιλαμβάνει τη διατήρηση ανοικτών των αεραγωγών και την παρακολούθηση των καρδιακών και ζωτικών λειτουργιών μέχρι να σταθεροποιηθούν. Εξετάστε την από του στόματος χορήγηση ενεργού άνθρακα ή γαστρικής πλύσης και, αν είναι απαραίτητο, τη διόρθωση των ηλεκτρολυτών, εάν ο ασθενής παρουσιαστεί εντός 1 ώρας από την κατάποση μιας δυνητικά τοξικής ποσότητας.

Συχνοί ή παρατεταμένοι σπασμοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ενδοφλέβια χορήγηση διαζεπάμης ή λοραζεπάμης. Χορηγήστε βρογχοδιασταλτικά για το άσθμα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο αντίδοτο για τη φλουρμπιπροφαίνη.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

1) Χάρτινο κουτί συσκευασίας, το οποίο περιέχει 20 τροχίσκους, συσκευασμένους ανά 10 σε 2 blister αλουμινίου, και ένα φύλλο οδηγιών χρήσης.

2) Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει 14 τροχίσκους, συσκευασμένους σε σωληνάριο πολυπροπυλενίου με πλαστικό πώμα που περιέχει αφυγραντικό, και ένα φύλλο οδηγιών χρήσης.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Καμία ειδική υποχρέωση για απόρριψη.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης. Το σωληνάριο πολυπροπυλενίου να διατηρείται ερμητικά κλειστό μετά το πρώτο άνοιγμα.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής:

2 (δύο) χρόνια υπό την προϋπόθεση ότι το προϊόν φυλάσσεται κλειστό, στην αρχική του συσκευασία, σύμφωνα με τις οδηγίες διατήρησης.

3 μήνες μετά το πρώτο άνοιγμα του περιέκτη του σωληναρίου πολυπροπυλενίου (PP tube).

Σχετικό SPC

STRABEN 8,75 mg τροχίσκοι.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : STRABEN

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.