Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

HEXACOUGH WARM HONEY AND LEMON SYR 100MG/5ML BTx1 BOTTLEx150ml

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Αντενδείξεις και ειδικές προφυλάξεις

Εμπορική
HEXACOUGH
Μορφή
Σιρόπι
Συγκέντρωση
20MG/ML

Αντενδείξεις

Υπερευαισθησία στη δραστική ουσία ή σε κάποιο από τα έκδοχα που αναφέρονται στην παράγραφο 6.1.

Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Αυτό το προϊόν δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για επίμονο ή χρόνιο βήχα, όπως αυτόν που προκύπτει από το άσθμα ή εάν ο βήχας συνοδεύεται από υπερβολικές εκκρίσεις, εκτός εάν το συστήσει ο θεράπων ιατρός.

Ο επίμονος βήχας μπορεί να είναι σημάδι μιας σοβαρής ασθένειας. Εάν ο βήχας επιμένει για πάνω από μια εβδομάδα, τείνει να επανεμφανίζεται ή συνοδεύεται από πυρετό, εξάνθημα ή επίμονο πονοκέφαλο, θα πρέπει να να ζητείται η συμβουλή ιατρού.

Το προϊόν θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή σε άτομα με σοβαρή νεφρική ή σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια.

Η ταυτόχρονη χρήση αντιβηχικών δεν συνιστάται.

Ασθενείς με σπάνια κληρονομικά προβλήματα δυσανεξίας στη φρουκτόζη, δυσαπορρόφησης γλυκόζης-γαλακτόζης ή ανεπάρκεια σουκράσης-ισομαλτάσης δεν θα πρέπει να παίρνουν αυτό το φάρμακο.

Το φαρμακευτικό προϊόν αυτό περιέχει 4,7% αιθυλική αλκοόλη (αλκοόλ) δηλ. μέχρι 400 mg ανά δόση, που αντιστοιχεί περίπου σε 10ml μπύρας, 4 ml κρασιού ανά 10ml δόσης. Αυτό μπορεί να είναι βλαβερό για όσους πάσχουν από αλκοολισμό. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σε εγκύους και σε γυναίκες που θηλάζουν, σε παιδιά και σε υψηλού κινδύνου άτομα όπως αυτά που έχουν παθήσεις του ήπατος ή επιληψία.

Περιέχει κατά προσέγγιση 2 g σακχαρόζης ανά δόση. Θα πρέπει αυτό να λαμβάνεται υπόψη για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη.

Ασυμβατότητες

Δεν εφαρμόζεται.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Οι ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να συσχετίζονται με την χρήση της γουαϊφενεσίνης:

Διαταραχές του Γαστρεντερικού συστήματος: Πόνος στην άνω κοιλία, διάρροια, ναυτία, έμετος (συχνότητα - όχι γνωστή).

Διαταραχές του Ανοσοποιητικού συστήματος: Αντιδράσεις υπερευαισθησίας συμπεριλαμβανομένων κνησμού, κνίδωσης και εξανθήματος (συχνότητα - όχι γνωστή).

Αναφορά πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών

Η αναφορά πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας του φαρμακευτικού προϊόντος είναι σημαντική. Επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της σχέσης οφέλους-κινδύνου του φαρμακευτικού προϊόντος. Ζητείται από τους επαγγελματίες υγείας να αναφέρουν οποιεσδήποτε πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες μέσω του εθνικού συστήματος αναφοράς:
Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, Μεσογείων 284, 15562, Χολαργός, Αθήνα, Τηλ: 213 2040380/337, Φαξ: 210 6549585, Ιστότοπος: http://www.eof.gr

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες

Αν συλλεχθούν ούρα μέσα σε 24 ώρες από την δόση αυτού του φαρμάκου ένας μεταβολίτης της γουαϊφενεσίνης μπορεί να προκαλέσει χρωματική αλλοίωση στον εργαστηριακό προσδιορισμό του urinary 5-hydroxyindoleacetic acid (5-HIAA) και του vanillylmandelic acid (VMA).

Αποχρεμπτικά όπως η γουαϊφενεσίνη δεν θα πρέπει να συνδυάζονται με αντιβηχικά για την αντιμετώπιση του βήχα καθώς ο συνδυασμός είναι παράλογος και οι ασθενείς μπορεί να εκτεθούν σε περιττές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες αλληλεπίδρασης που να δείχνουν αλληλεπίδραση με την γουαϊφενεσίνη.

Κύηση

Δεν υπάρχουν ή υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες για τη χρήση γουαϊφενεσίνης κατά την περίοδο της κύησης. Οι μελέτες που έχουν γίνει σε ζώα είναι ανεπαρκείς όσον αφορά στην αναπαραγωγική τοξικότητα (βλ. παράγραφο 5.3). Tο Hexacough Warm Honey & Lemon δεν συνιστάται κατά την εγκυμοσύνη και σε γυναίκες με δυνατότητα τεκνοποίησης χωρίς τη χρήση αντισύλληψης.

Γαλουχία

Η γουαϊφενεσίνη εκκρίνεται στο μητρικό γάλα σε μικρές ποσότητες. Δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για τις επιδράσεις της γουαϊφενεσίνης σε νεογνά/βρέφη. Θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση αν θα διακοπεί ο θηλασμός ή αν θα πραγματοποιηθεί διακοπή της θεραπείας ή αποχή από τη θεραπεία με Hexacough Warm Honey & Lemon, λαμβάνοντας υπόψιν το όφελος του θηλασμού για το παιδί και το όφελος της θεραπείας για τη γυναίκα.

Ικανότητα οδήγησης και χειρισμός μηχανημάτων

Το προϊόν αυτό, δεν έχει καμία ή έχει ασήμαντη επίδραση στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων.

Σχετικό SPC

Hexacough Warm Honey & Lemon 20 mg/ml Σιρόπι.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2017: HEXACOUGH Warm Honey & Lemon Σιρόπι

Χρήσιμα εργαλεία

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.