Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

NICORETTE QUICKSPRAY MOUTH SPR 1MG/SPRAY 2x1 Dispenser x 13,2ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
NICORETTE
Μορφή
Αερόλυμα, εκνέφωμα
Συγκέντρωση
1MG/DOSE

Ενδείξεις

Το Nicorette Quickspray πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της εξάρτησης από τον καπνό σε ενήλικες με ανακούφιση των συμπτωμάτων στέρησης της νικοτίνης, συμπεριλαμβανομένης της έντονης επιθυμίας, κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας για διακοπή. Μόνιμη διακοπή της χρήσης του καπνού είναι ο τελικός στόχος. Το Nicorette Quickspray πρέπει κατά προτίμηση να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα υποστήριξης συμπεριφοράς.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δοσολογία

Οι χρήστες πρέπει να διακόπτουν τελείως το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Nicorette Quickspray.

Ενήλικες και ηλικιωμένοι

Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει το συνιστώμενο χρονοδιάγραμμα χρήσης του στοματικού εκνεφώματος κατά τη διάρκεια της πλήρους θεραπείας (Βήμα Ι) και κατά τη διάρκεια της σταδιακής μείωσης (Βήμα ΙΙ και Βήμα ΙΙΙ). Μπορείτε να εφαρμόσετε έως 4 ψεκασμούς ανά ώρα. Μην υπερβαίνετε τους 2 ψεκασμούς ανά φορά χορήγησης και μην υπερβαίνετε τους 64 ψεκασμούς (4 ψεκασμούς ανά ώρα, για 16 ώρες) ανά 24ωρο.

Βήμα Ι: Εβδομάδες 1-6:

Εφαρμόστε 1 ή 2 ψεκασμούς όταν υπό κανονικές συνθήκες θα καπνίζατε τσιγάρα ή θα αισθανόσασταν έντονη επιθυμία. Εάν η έντονη επιθυμία δεν ελεγχθεί με έναν ψεκασμό εντός λίγων λεπτών, πρέπει να πραγματοποιείται δεύτερος ψεκασμός. Εάν απαιτούνται 2 ψεκασμοί, οι μελλοντικές δόσεις μπορούν να χορηγηθούν υπό μορφή 2 διαδοχικών ψεκασμών. Οι περισσότεροι καπνιστές θα χρειαστούν 1-2 ψεκασμούς ανά 30 λεπτά έως 1 ώρα.

Βήμα ΙΙ: Εβδομάδες 7-9:

Αρχίστε τη μείωση του αριθμού των ψεκασμών ανά ημέρα. Έως το τέλος της εβδομάδας 9, τα άτομα πρέπει να πραγματοποιούν ΤΟ ΜΙΣΟ μέσο αριθμό ψεκασμών ανά ημέρα σε σχέση με το Βήμα Ι.

Βήμα ΙΙΙ: Εβδομάδες 10-12:

Συνεχίστε τη μείωση του αριθμού των ψεκασμών ανά ημέρα έτσι ώστε τα άτομα να μην εφαρμόζουν περισσότερους από 4 ψεκασμούς ανά ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 12. Όταν μειώσετε τους ψεκασμούς σε 2-4 ημερησίως, σταματήστε τη χρήση του στοματικού εκνεφώματος.

Παράδειγμα: Εάν συνήθως καπνίζετε κατά μέσο όρο 15 τσιγάρα ημερησίως, πρέπει να εφαρμόζετε 1-2 ψεκασμούς για τουλάχιστον 15 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για να εξακολουθήσουν να απέχουν από το κάπνισμα μετά το Βήμα ΙΙΙ, τα άτομα μπορούν να συνεχίσουν τη χρήση του στοματικού εκνεφώματος σε καταστάσεις όπου αισθάνονται πολύ έντονη επιθυμία για κάπνισμα. Μπορεί να εφαρμοστεί ένας ψεκασμός σε καταστάσεις όπου υπάρχει έντονη επιθυμία για κάπνισμα, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερος ψεκασμός εάν ο πρώτος δεν έχει αποτελέσματα σε λίγα λεπτά. Δεν πρέπει να εφαρμόζονται περισσότεροι από τέσσερις ψεκασμοί ανά ημέρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Δεν συνιστάται γενικά η τακτική χρήση του στοματικού εκνεφώματος πέραν των 6 μηνών. Ορισμένοι πρώην καπνιστές ενδέχεται να χρειαστούν θεραπεία με στοματικό εκνέφωμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να αποφύγουν την επανέναρξη του καπνίσματος. Τυχόν υπόλοιπο στοματικό εκνέφωμα πρέπει να φυλάσσεται για να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ξαφνικής επιθυμίας για κάπνισμα.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Μην χορηγείτε το Nicorette Quickspray σε άτομα κάτω των 18 ετών. Δεν υπάρχει εμπειρία από την εφαρμογή της θεραπείας σε εφήβους κάτω των 18 ετών με Nicorette Quickspray.

Τρόπος χορήγησης

Αφού γεμίσετε την αντλία, στρέψτε το στόμιο της συσκευής όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο ανοικτό στόμα. Πιέστε σταθερά το επάνω μέρος της συσκευής του εκνεφώματος και ψεκάστε μια φορά μέσα στο στόμα, αποφεύγοντας τα χείλη. Τα άτομα δεν πρέπει να εισπνέουν κατά τον ψεκασμό για να αποφύγουν την είσοδο του εκνεφώματος στην αναπνευστική οδό. Για βέλτιστα αποτελέσματα, μην καταπίνετε για μερικά δευτερόλεπτα μετά τον ψεκασμό.

Οι χρήστες δεν πρέπει να πίνουν ή να τρώνε όταν εφαρμόζουν το στοματικό εκνέφωμα.

Συμβουλή για συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της θεραπείας και υποστήριξη κανονικά θα βελτιώσει το ποσοστό επιτυχίας.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες, τα συμπτώματα της υπερδοσολογίας με νικοτίνη μπορεί να εμφανιστούν σε ασθενείς με χαμηλή πρόσληψη νικοτίνης προ της θεραπείας ή εάν χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα άλλες πηγές νικοτίνης.

Τα συμπτώματα υπερδοσολογίας είναι τα συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από νικοτίνη και περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο, αυξημένη σιελόρροια, κοιλιακό άλγος, διάρροια, εφίδρωση, κεφαλαλγία, ζάλη, διαταραχές ακοής και έντονη καταβολή. Σε υψηλές δόσεις, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να ακολουθούνται από υπόταση, αδύναμο ή άτακτο καρδιακό ρυθμό, αναπνευστική δυσχέρεια, κατάπτωση, κυκλοφορική κατέρρειψη και γενικευμένους σπασμούς.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Οι δόσεις της νικοτίνης οι οποίες γίνονται ανεκτές από ενήλικους καπνιστές κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά συμπτώματα δηλητηρίασης σε παιδιά και δύνανται να αποδειχθούν μοιραίες. Τυχόν υποψία δηλητηρίασης από νικοτίνη σε παιδί πρέπει να θεωρείται ιατρικό έκτακτο περιστατικό και να αντιμετωπίζεται αμέσως.

Αντιμετώπιση υπερδοσολογίας: Η χορήγηση της νικοτίνης πρέπει να διακόπτεται αμέσως και να αντιμετωπίζονται τα συμπτώματα του ασθενούς. Σε περίπτωση κατάποσης μεγάλης ποσότητας νικοτίνης, ο ενεργός άνθρακας μειώνει την απορρόφηση της νικοτίνης από τη γαστρεντερική οδό.

Η ελάχιστη οξεία θανατηφόρος δόση νικοτίνης χορηγούμενης από το στόμα στον άνθρωπο εκτιμάται ότι είναι 40 έως 60 mg.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

13,2 ml διαλύματος περιέχονται σε πλαστική φιάλη PET. Μια φιάλη περιέχει 150 ψεκασμούς του 1 mg. Η φιάλη τοποθετείται σε συσκευή ψεκασμού με μηχανική αντλία ψεκασμού με έναν ενεργοποιητή. Η συσκευή διαθέτει μηχανισμό κλεισίματος ασφαλείας για παιδιά.

Μεγέθη συσκευασιών: Συσκευή εκνεφώματος 1x1, συσκευές εκνεφώματος 2x1

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Κάθε αχρησιμοποίητο φαρμακευτικό προϊόν ή υπόλειμμα πρέπει να απορρίπτεται σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Δεν πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία άνω των 25°C.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 2 έτη.

Σχετικό SPC

Nicorette Quickspray 1 mg/ψεκασμό,

Στοματικό εκνέφωμα, διάλυμα.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2015: NICORETTE Quickspray Στοματικό εκνέφωμα, διάλυμα

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.