Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

BETATAPE MED.PLAST 2,250 MG BT x 16 (έμπλαστρο 7,5 cm x 10 cm) (έμπλαστρο 7,5 cm x 10 cm)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
BETATAPE
Μορφή
Έμπλαστρο
Συγκέντρωση
2.25MG/PLASTER

Ενδείξεις

Θεραπεία σοβαρών φλεγμονωδών δερματικών διαταραχών, που δεν ανταποκρίνεται σε θεραπεία με λιγότερο ισχυρά κορτικοστεροειδή, όπως το έκζεμα, η εντοπισμένη ψωρίαση, η λειχηνοποίηση, ο ομαλός λειχήνας, το δακτυλιοειδές κοκκίωμα, η πελματοπαλαμιαία φλυκταίνωση και η σπογγοειδής μυκητίαση.

Χάρη στην ιδιαίτερη φαρμακοτεχνική του μορφή, το BETATAPE είναι ιδανικό για τη θεραπεία της χρόνιας κατά πλάκας ψωρίασης, που εντοπίζονται σε περιοχές, που υποβάλλονται δύσκολα σε θεραπεία, (όπως τα γόνατα, οι αγκώνες και η οπίσθια όψη της κνήμης και σε περιοχή μικρότερη από το 5% της σωματικής επιφάνειας).

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δοσολογία

Ενήλικες

Εφαρμόζετε το φαρμακούχο έμπλαστρο στην επιφάνεια του δέρματος, που θα υποβληθεί σε θεραπεία μια φορά την ημέρα. Μην υπερβαίνετε την μέγιστη ημερήσια δόση των έξι φαρμακούχων εμπλάστρων και την μέγιστη περίοδο θεραπείας των 30 ημερών.

Ένα νέο φαρμακούχο έμπλαστρο πρέπει να εφαρμόζεται κάθε 24 ώρες. Επίσης συνιστάται να περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά μεταξύ μιας εφαρμογής και της επομένης.

Οταν έχει επιτευχθεί αξιόλογη βελτίωση, μπορείτε να διακόψετε την εφαρμογή και πιθανόν να συνεχίσετε την θεραπεία με λιγότερο ισχυρό στεροειδές.

Παιδιά

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα αυτού του φαρμακευτικού προϊόντος δεν έχουν τεκμηριωθεί σε παιδιά, μέχρι να αποκτηθούν επαρκή δεδομένα, να περιορίζετε την χρήση του BETΑΤΑΡΕ στους ενήλικες.

Τρόπος χορήγησης

Καθαρίζετε και στεγνώνετε προσεκτικά την περιοχή, που θα υποβληθεί σε θεραπεία πριν από κάθε εφαρμογή, ώστε το φαρμακούχο έμπλαστρο να επικολλάται καλά στο δέρμα.

Ανοίγετε τον φακελλίσκο, που περιέχει το φαρμακούχο έμπλαστρο, και κόβετε το έμπλαστρο, αν χρειάζεται, ώστε αυτό να ταιριάζει με την περιοχή, που υποβάλλεται σε θεραπεία. Αφαιρείτε την προστατευτική μεμβράνη και εφαρμόζετε το επικολλούμενο φαρμακούχο μέρος στην πάσχουσα περιοχή.

Κάθε μέρος του εμπλάστρου, που δεν χρησιμοποιήθηκε πρέπει να τεθεί πάλι στον φακελίσκο, ώστε να διατηρείται και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επόμενη εφαρμογή.

Το φαρμακούχο έμπλαστρο δεν πρέπει να αφαιρείται και να επαναχρησιμοποιείται.

Αφού θα έχει εφαρμοσθεί το φαρμακούχο έμπλαστρο, το δέρμα πρέπει να μην υγραίνεται. Συνιστάται να κάνετε λουτρό ή ντους μεταξύ των εφαρμογών.

Περαιτέρω, αν ένα φαρμακούχο έμπλαστρο εφαρμόζεται σε ιδιαίτερα κινούμενα μέρη (π.χ. έναν αγκώνα ή γόνατο) και τα άκρα του αρχίζουν να ανυψώνονται, συνιστάται να εφαρμόζετε μικρό συμπληρωματικό έμπλαστρο μόνο στο μέρος, από το οποίο αποκολλήθηκε. Ποτέ μην καλύπτετε πλήρως το φαρμακούχο έμπλαστρο με στεγανό υλικό ή επίδεσμο.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Δεν αναφέρθηκε καμία περίπτωση υπερδοσολογίας.

Λόγω των χαρακτηριστικών του προϊόντος και του τρόπου χορήγησης, δεν είναι πιθανή η εμφάνιση συμπτωμάτων και σημείων υπερδοσολογίας με κορτικοστεροειδή.

Ωστόσο η παρατεταμένη χρήση των τοπικών κορτικοστεροειδών μπορεί να προκαλέσει προσωρινή καταστολή του άξονα υποθαλάμου-υποφυσης-επινεφριδίων οδηγώντας σε δευτερογενή υποεπίνεφριδισμό. Τα συμπτώματα υπερλειτουργίας του φλοιού των επινεφριδίων αναστρέφονται αυτομάτως και η θεραπεία τους είναι συμπτωματική. Αν είναι απαραίτητο, προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να αποκαταστήσετε το ισοζύγιο υγρών και ηλεκτρολυτών. Σε περίπτωση χρόνιας τοξικότητας, απομακρύνετε αργά το κορτικοστεροειδές από τον οργανισμό.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Κουτιά: 4 φαρμακούχα έμπλαστρα / 8 φαρμακούχα έμπλαστρα / 16 φαρμακούχα έμπλαστρα.

Κάθε φαρμακούχο έμπλαστρο συσκευάζεται μεμονωμένα σε φακελίσκο από χαρτί / πολυαιθυλένιο / αργίλιο/ συμπολυμερές αιθυλενίου-μεθακρυλικού οξέος.

Μπορεί να μην κυκλοφορήσουν στην αγορά όλα τα μεγεθη συσκευασίας.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις.

Τα χρησιμοποιημένα φαρμακούχα έμπλαστρα δεν πρέπει να απορρίπτονται στις τουαλέτες. Τα έμπλαστρα πρέπει να απορρίπτονται σύμφωνα με τις τοπικά ισχύουσες υποχρεώσεις.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Μην φυλάσσετε σε θερμοκρασία άνω των 25°C.

Να διατηρείτε το φαρμακούχο έμπλαστρο στον αρχικό του φακελίσκο προκειμένου να διατηρείται η ακεραιότητα του.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια.

Αφού ανοίξετε τον φακελίσκο: 1 μήνας.

Σχετικό SPC

BETATAPE 2,250 mg φαρμακούχο έμπλαστρο.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2010: BETATAPE Φαρμακούχο έμπλαστρο

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.