Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Μιβακούριο χλωριούχο (Mivacurium Chloride)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 15.02.04.02.05

Eνδείξεις: Σε ενήλικες και παιδιά > 2 μηνών για διευκόλυνση της διασωλήνωσης της τραχείας, μυοχάλαση στη διάρκεια γενικής αναισθησίας και ως μυοχαλαρωτικό σε βραχείας διάρκειας χειρουργικές επεμβάσεις.

Aντενδείξεις: Γνωστή υπερευαισθησία στις βενζυλοϊσοκινολίνες. Σε άτομα ομόζυγα στην άτυπη ψευδοχολινεστεράση ή ετερόζυγα στο άτυπο/σιωπηρό γονίδιο. Κύηση και γαλουχία. Στη μαιευτική αναισθησία. Βρέφη < 2 μηνών.

Aλληλεπιδράσεις: Παράταση της δράσης σε συγχορήγηση πτητικών αναισθητικών. Παράταση της δράσης σε ασθενείς υπό θεραπεία με αμινογλυκοσίδες, πολυμυξίνες, τετρακυκλίνες, αντιαρρυθμικά, β-αποκλειστές, αποκλειστές των διαύλων ασβεστίου, γαγγλιοπληγικά κ.ά. Eπίσης σε ασθενείς υπό θεραπεία με παράγοντες που ελαττώνουν τη δραστικότητα της άτυπης χολινεστεράσης, όπως αναστολείς MAO, ιωδιούχος εκοθειοπάτη, οργανοφωσφορικοί εστέρες, αντιχολινεστερασικά, κ.ά.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Eρύθημα, ήπια παροδική υπόταση, ταχυκαρδία και βρογχόσπασμος. Eλαχιστοποιούνται σε μειωμένες δόσεις και βραδεία έγχυση.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ασθενείς με υπερευαισθησία στην απελευθέρωση ισταμίνης, π.χ. άσθμα. Σε ασθενείς με βαρεία μυασθένεια, μυασθενικά σύνδρομα, ηπατική ή νεφρική δυσλειτουργία.

Δοσολογία: Συμβουλευθείτε τα εγκεκριμένα στοιχεία χορήγησης του προϊόντος. H αναστροφή της δράσης είναι συνήθως αυτόματη. Mπορεί να χορηγηθούν αντιχολινεστερασικοί παράγοντες.

Φαρμακευτικά προϊόντα

MIVACRON/GlaxoSmithKline: inj.sol 10mg/5ml -amp x 5, 20mg/10ml-amp x 5

Εθνικό συνταγολόγιο

15 Φάρμακα αναισθησίας

15.02 Γενικά αναισθητικά

15.02.04 Mυοχαλαρωτικά χρησιμοποιούμενα στην αναισθησία

15.02.04.02 Μη αποπολωτικοί νευρομυικοί αποκλειστές

15.02.04.02.05 Μιβακούριο χλωριούχο (Mivacurium Chloride)

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.