Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Προϊόν Cervarix

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 14.01.29.01

Ενδείξεις: Πρόληψη των προκαρκινικών βλαβών και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που σχετίζονται αιτιολογικά με τους τύπους 16 και 18 του ιού HPV.

Αντενδείξεις: Οξεία, σοβαρή εμπύρετη νόσος.

Ανεπιθύμητες Ενέργειες: Ναυτία, έμετοι, διάρροια, κοιλιακά άλγη, ίλιγγοι, κεφαλαλγία, εξανθήματα, κνησμός, μυαλγίες, πυρετός, αντιδράσεις στις θέσεις των ενέσεων.

Αλληλεπιδράσεις-Προσοχή στη χορήγηση: Δεν υπάρχουν δεδομένα σε περίπτωση ταυτόχρονων εμβολιασμών με άλλα εμβόλια. Η δράση του εξασθενεί σε άτομα που έχουν λάβει ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ή γ-σφαιρίνη ή μεταγγίσεις τους τελευταίους 3 μήνες. Επειδή το εμβόλιο δεν προφυλάσσει από όλους τους ογκογόνους τύπους του ιού HPV είναι απαραίτητη η τακτική εξέταση του τραχήλου της μήτρας. Δεν θεραπεύει και δεν προλαμβάνει την επέκταση βλαβών σε γυναίκες που ήδη έχουν μολυνθεί. Η διάρκεια προστασίας δεν έχει τεκμηριωθεί. Σε περίπτωση κύησης είναι φρόνιμο να αναβάλλεται ο εμβολιασμός για μετά το πέρας της.

Δοσολογία: Για ενήλικες και παιδιά 10-25 ετών: 0.5ml σε 3 δόσεις σε χρόνους 0, 1, 6 μήνες. Οι ενέσεις γίνονται ενδομυϊκώς στην περιοχή του δελτοειδή. Δεν συνιστάται σε κορίτσια ηλικίας < 10 ετών λόγω έλλειψης στοιχείων για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Λοιπά: Βλ. 14.01 εισαγωγή, πίνακες.

Φαρμακευτικά προϊόντα

CERVARIX/GlaxoSmithKline Belgium: inj.susp (20+20)mcg/0.5ml (1dose) 1pf.syr x 0.5ml +1 βελόνα (20 mcg τύπου 16 +20 mcg τύπου 18)

Εθνικό συνταγολόγιο

14 Ενεργητική και παθητική ανοσοποίηση

14.01 Ενεργητική ανοσοποίηση - Εμβόλια

14.01.29 Εμβόλιο έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilloma Virus Vaccine)

14.01.29.01 Προϊόν Cervarix

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.