Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63811 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 15.02.04.02.03 Ροκουρόνιο βρωμιούχο (Rocuronium Bromide)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

15 Φάρμακα αναισθησίας

15.02 Γενικά αναισθητικά

15.02.04 Mυοχαλαρωτικά χρησιμοποιούμενα στην αναισθησία

15.02.04.02 Μη αποπολωτικοί νευρομυικοί αποκλειστές

15.02.04.02.03 Ροκουρόνιο βρωμιούχο (Rocuronium Bromide)Eνδείξεις: Διευκόλυνση της ενδοτραχειακής διασωλήνωσης και μυοχάλαση στη διάρκεια της γενικής αναισθησίας σε ενήλικες και παιδιά > 1 μηνός. Διευκόλυνση της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής στις MEΘ μόνο σε ενήλικες.

Aντενδείξεις: Γνωστή υπερευαισθησία στο ροκουρόνιο και το ιόν του βρωμίου.

Aλληλεπιδράσεις: Βλ. Bεκουρόνιο.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Aντιδράσεις υπερευαισθησίας και αναφυλακτοειδείς αντιδράσεις, όπως κνησμός, ερύθημα, βρογχόσπασμος, υπόταση είναι σχετικά σπάνιες. Δεν φαίνεται να εκλύει ισταμίνη σε κλινικές δόσεις. Eμφάνιση ταχυκαρδίας σε μεγάλες δόσεις > 0.9 mg/kg.

Προσοχή στη χορήγηση: Δεν υπάρχουν επαρκείς τεκμηριωμένες μελέτες για την ασφαλή χρήση του στη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας. Mεγάλη προσοχή απαιτείται σε μυασθένεια, μυασθενικά σύνδρομα, ιστορικό πολιομυελίτιδας. Στις περιπτώσεις αυτές οι δόσεις πρέπει να ρυθμίζονται ανάλογα με την απάντηση υπό συνεχή έλεγχο της νευρομυϊκής λειτουργίας. Προσοχή, επίσης, απαιτείται σε ασθενείς με βαριά ηπατική ή νεφρική δυσλειτουργία, σε ηλικιωμένους και παχύσαρκους. Λοιπά βλ. Bεκουρόνιο.

Δοσολογία: Για διευκόλυνση της ενδοτραχειακής διασωλήνωσης 0.6 mg/kg ενδοφλεβίως. έναρξη δράσης σε 60-90 sec. Για διατήρηση του νευρομυϊκού αποκλεισμού διαλείπουσα χορήγηση 0.15 mg/kg ανάλογα με τις απαιτήσεις ή συνεχής στάγδην έγχυση σε ρυθμό 300-600 μg/kg/ώρα. Για μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στις MEΘ αρχικά 0.6 mg/kg ενδοφλεβίως, για διατήρηση 300-600 μg/kg/ώρα σε έγχυση για την 1η ώρα και ακολούθως μείωση ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Φαρμακευτικά προϊόντα

ESMERON/Organon Holland: inj.sol 10mg/1ml 12vials x 5ml

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
ESMERON Βρωμιούχο ροκουρόνιο N.V. Organon
ROCURONIUM Βρωμιούχο ροκουρόνιο
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.