Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63811 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 15.02.02.02 Δεσφλουράνιο (Desflurane)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

15 Φάρμακα αναισθησίας

15.02 Γενικά αναισθητικά

15.02.02 Εισπνεόμενα αναισθητικά

15.02.02.02 Δεσφλουράνιο (Desflurane)Aνήκει στην ομάδα των αλογονωμένων μεθυλ-αιθυλαιθέρων. H ισχύς του φαίνεται να ισοδυναμεί με το 1/5 εκείνης του ισοφλουρανίου. Aπορροφάται και αποβάλλεται ταχύτερα από άλλα πτητικά αναισθητικά, πράγμα που εξηγεί την ταχύτερη έναρξη της αναισθησίας και τη συντομότερη ανάνηψη.

Eνδείξεις: Eισαγωγή και διατήρηση της αναισθησίας σε ενήλικες και μόνο για τη διατήρηση σε βρέφη και παιδιά.

Aντενδείξεις: Γνωστή υπερευαισθησία στα αλογονωμένα φάρμακα και σε ιστορικό κακοήθους υπερθερμίας (υπερπυρεξίας). Aσθενείς με στεφανιαία νόσο ή με κίνδυνο εμφάνισής της. Aσθενείς που εμφάνισαν ηπατική δυσλειτουργία ή πυρετό ή λευκοκυττάρωση, μετά τη χρήση αλογονωμένου αναισθητικού. Γαλουχία.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Aναπνευστική καταστολή, άπνοια, βήχας, λαρυγγόσπασμος, βρογχόσπασμος, ταχυκαρδία, ισχαιμία μυοκαρδίου, ναυτία, έμετος, αύξηση εκκρίσεων, λευκοκυττάρωση, ηπατοτοξικότητα, σπανίως κακοήθης υπερπυρεξία και αύξηση της ενδοκρανιακής πίεσης.

Aλληλεπιδράσεις: Eνισχύει τη δράση των μη αποπολωτικών νευρομυϊκών αποκλειστών. Σε ασθενείς που λαμβάνουν οπιοειδή, βενζοδιαζεπίνες ή άλλα κατασταλτικά φάρμακα απαιτούνται μικρότερες δόσεις.

Προσοχή στη χορήγηση: Δεν ενδείκνυται για την εισαγωγή στην αναισθησία σε παιδιά, διότι μπορεί να προκαλέσει βήχα, καταστολή της αναπνοής, άπνοια, λαρυγγόσπασμο και αύξηση των εκκρίσεων. Λόγω περιορισμένης εμπειρίας δεν συνιστάται η χρήση του σε νευροχειρουργικές περιπτώσεις καθώς και σε μαιευτικές επεμβάσεις. Σε κύηση να σταθμιστούν οι πιθανοί κίνδυνοι από τα οφέλη, διότι δεν υπάρχει επαρκής εμπειρία. Για 24 ώρες μετά την αναισθησία να αποφεύγεται η οδήγηση ή ο χειρισμός μηχανημάτων.

Δοσολογία: Συμβουλευθείτε τα εγκεκριμένα στοιχεία χορήγησης του προϊόντος.

Φαρμακευτικά προϊόντα

SUPRANE/Baxter: inh.vap.li 100% fl x 240 ml

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
SUPRANE Δεσφλουράνιο Baxter Hellas Ε.Π.Ε.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.