Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 14.01.32 Εμβόλιο αιμόφιλου ινφλουέντσας τύπου Β, συζευγμένο και ηπατίτιδας Β [Haemophilus Influenzae Type B conjugate and Hepatitis B (rDNA) Vaccine]

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

14 Ενεργητική και παθητική ανοσοποίηση

14.01 Ενεργητική ανοσοποίηση - Εμβόλια

14.01.32 Εμβόλιο αιμόφιλου ινφλουέντσας τύπου Β, συζευγμένο και ηπατίτιδας Β [Haemophilus Influenzae Type B conjugate and Hepatitis B (rDNA) Vaccine]Παρασκευάζεται από κεκαθαρμένο πολυσακχαρίτη του περιβλήματος του αιμοφίλου ινφλουέντσας τύπου B συζευγμένου με πρωτεΐνη εξωτερικής μεμβράνης μηνιγγιτιδοκόκκου και από στείρο εναιώρημα κεκαθαρμένου αδρανοποιηθέντος αντιγόνου HBsAg που παρασκευάζεται με την τεχνική του ανασυνδυασμένου DNA και είναι προσροφημένο σε υδροξείδιο του αργιλίου.

Eνδείξεις: Προφύλαξη από λοιμώξεις αιμοφίλου ινφλουέντσας τύπου B και από ηπατίτιδα Β από την ηλικία 2 μηνών μέχρι 5 ετών.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Αντιδράσεις στο σημείο του εμβολιασμού και σπάνια μέτριος πυρετός.

Δοσολογία: Τα βρέφη που γεννώνται από HBsAg-αρνητικές µητέρες εµβολιάζονται ενδομυϊκώς µε 3 δόσεις των 0.5 ml, ιδανικά σε ηλικία 2, 4 και 12-15 µηνών.

Εάν το συνιστώµενο σχήµα δεν είναι δυνατόν να εφαρµοστεί µε ακρίβεια, το διάστηµα µεταξύ των 2 πρώτων δόσεων πρέπει να είναι 2 µήνες και το διάστηµα µεταξύ της 2ης και 3ης δόσης να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στους 8-11 µήνες. Για την ολοκλήρωση του σχήµατος εµβολιασµού πρέπει να χορηγούνται και οι 3 δόσεις. Σε παιδιά που λαµβάνουν µία δόση του εµβολίου της ηπατίτιδας Β αµέσως µετά τη γέννησή τους ή λίγο µετά από αυτή, µπορεί να χορηγηθεί µε το σχήµα της ηλικίας των 2, 4 και 12-15 µηνών. Το σχήµα εµβολιασµού παιδιών, που δεν έχουν εµβολιαστεί σύµφωνα µε το συνιστώµενο σχήµα, πρέπει να εξατοµικεύεται.

Λοιπά: Βλ. εισαγωγή.

Φαρμακευτικά προϊόντα

PROCOMVAX/Sanofi-Pasteur France: inj.susp 0.5ml (1 dose) 1vial

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.