Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 14.01.29.01 Προϊόν Cervarix

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

14 Ενεργητική και παθητική ανοσοποίηση

14.01 Ενεργητική ανοσοποίηση - Εμβόλια

14.01.29 Εμβόλιο έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilloma Virus Vaccine)

14.01.29.01 Προϊόν CervarixΕνδείξεις: Πρόληψη των προκαρκινικών βλαβών και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που σχετίζονται αιτιολογικά με τους τύπους 16 και 18 του ιού HPV.

Αντενδείξεις: Οξεία, σοβαρή εμπύρετη νόσος.

Ανεπιθύμητες Ενέργειες: Ναυτία, έμετοι, διάρροια, κοιλιακά άλγη, ίλιγγοι, κεφαλαλγία, εξανθήματα, κνησμός, μυαλγίες, πυρετός, αντιδράσεις στις θέσεις των ενέσεων.

Αλληλεπιδράσεις-Προσοχή στη χορήγηση: Δεν υπάρχουν δεδομένα σε περίπτωση ταυτόχρονων εμβολιασμών με άλλα εμβόλια. Η δράση του εξασθενεί σε άτομα που έχουν λάβει ανοσοκατασταλτικά φάρμακα ή γ-σφαιρίνη ή μεταγγίσεις τους τελευταίους 3 μήνες. Επειδή το εμβόλιο δεν προφυλάσσει από όλους τους ογκογόνους τύπους του ιού HPV είναι απαραίτητη η τακτική εξέταση του τραχήλου της μήτρας. Δεν θεραπεύει και δεν προλαμβάνει την επέκταση βλαβών σε γυναίκες που ήδη έχουν μολυνθεί. Η διάρκεια προστασίας δεν έχει τεκμηριωθεί. Σε περίπτωση κύησης είναι φρόνιμο να αναβάλλεται ο εμβολιασμός για μετά το πέρας της.

Δοσολογία: Για ενήλικες και παιδιά 10-25 ετών: 0.5ml σε 3 δόσεις σε χρόνους 0, 1, 6 μήνες. Οι ενέσεις γίνονται ενδομυϊκώς στην περιοχή του δελτοειδή. Δεν συνιστάται σε κορίτσια ηλικίας < 10 ετών λόγω έλλειψης στοιχείων για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Λοιπά: Βλ. 14.01 εισαγωγή, πίνακες.

Φαρμακευτικά προϊόντα

CERVARIX/GlaxoSmithKline Belgium: inj.susp (20+20)mcg/0.5ml (1dose) 1pf.syr x 0.5ml +1 βελόνα (20 mcg τύπου 16 +20 mcg τύπου 18)

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.