Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63811 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 13.07.08 Εφαλιζουμάμπη (Efalizumab)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

13 Φάρμακα παθήσεων δέρματος

13.07 Ανοσοτροποποιητικά φάρμακα

13.07.08 Εφαλιζουμάμπη (Efalizumab)Ενδείξεις: Μέτρια έως σοβαρή κατά πλάκας ψωρίαση, σε ασθενείς οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν ή δεν ανέχονται άλλη συστηματική θεραπεία ή φωτοχημειοθεραπεία.

Αντενδείξεις: Ιστορικό κακοήθους νοσήματος, ανοσολογική ανεπάρκεια, ενεργή φυματίωση ή άλλη σοβαρή λοίμωξη, ιδιάζουσες μορφές ψωρίασης (σταγονοειδής, φλυκταινώδης), κύηση και γαλουχία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Γριπποειδή συμπτώματα, αρθραλγίες, έξαρση των εκδηλώσεων της ψωρίασης ή μετατροπή της σε άλλη μορφή, όπως ψωριασική αρθρίτιδα (να διακόπτεται η θεραπεία), λευκοκυττάρωση, θρομβοπενία, φλεγμονώδης πολυριζονευροπάθεια.

Προσοχή στη χορήγηση: Αύξηση του κινδύνου λοιμώξεων και ανάλογη αντιμετώπιση με ενδεχόμενη διακοπή της θεραπείας. Οι ασθενείς δεν πρέπει να εμβολιάζονται με εμβόλια από ζώντες μικροοργανισμούς. Να μη συνδυάζεται με ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Να διακόπτεται η θεραπεία σε έξαρση της ψωρίασης ή εμφάνισης άλλης μορφής της (σταγονοειδής, ερυθροδερμική κλπ.), σε θρομβοπενία και σε αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Προσοχή σε ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Δοσολογία: 700μg/kg υποδορίως ακολουθούμενα από 1mg/kg εβδομαδιαίως. Διάρκεια θεραπείας 12 εβδομάδες. Δεν συνιστάται σε παιδιά και εφήβους < 18 ετών.

Φαρμακευτικά προϊόντα

RAPTIVA/Serono U.K.: ps.inj.sol 100mg/ml 4 vials + 4pf.syr

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.