Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63811 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 13.03.02.15 Φλουτριμαζόλη (Flutrimazole)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

13 Φάρμακα παθήσεων δέρματος

13.03 Φάρμακα κατά τοπικών λοιμώξεων

13.03.02 Τοπικά αντιμυκητιασικά

13.03.02.15 Φλουτριμαζόλη (Flutrimazole)Eνδείξεις: Μυκητιάσεις από δερματόφυτα, όπως Τinea pedis, cruris, corporis, faciei et barbae, inguinalis οφειλόμενες σε Τrichophyton species (π.χ. Τ. rubrum, Τ. mentagrophytes, Τ. tonsurans), Μicrosporum species (π.χ. M. canis, M. gypseum) και Εpidermothyton floccosum. Επιφανειακές καντιντιάσεις που οφείλονται κυρίως σε μύκητες του γένους Candida (π.χ. C. albicans, parapsilosis, guillermondii, tropicalis). Ποικιλλόχρους πιτυρίαση που οφείλεται σε Malassezia furfur (Pityrosporum ovale).

Δοσολογία

Ενήλικες και παιδιά > 10 ετών: Εφαρμόζεται μία φορά την ημέρα, αφού καθαρισθεί η πάσχουσα και η γύρω από αυτή περιοχή, σε μικρές ποσότητες. Η συνιστώμενη διάρκεια θεραπείας είναι 4 εβδομάδες για Τinea pedis η μεσοδακτύλια μυκητίαση, 2-3 εβδομάδες για Τinea corporis, 1-2 εβδομάδες για Pityriasis versicolor, 2-4 εβδομάδες για καντιντιάσεις. Η διάγνωση επανεκτιμάται εάν δεν έχει επέλθει κλινική βελτίωση μέσα σε 4 εβδομάδες θεραπείας.

Λοιπά: Bλ. εισαγωγή.

Φαρμακευτικά προϊόντα

TOPIDERM/Olvos: gel.ext.us 1% bottle x 100 ml

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Φλουτριμαζόλη

Η φλουτριμαζόλη (flutrimazole) είναι ένα τοπικό αντιμυκητιακό ιμιδαζολικού τύπου. Όπως και άλλα ιμιδαζολικά παράγωγα, η φλουτριμαζόλη δρά τροποποιώντας την κυτταρική μεμβράνη του μύκητα παρεμβαίνοντας στη σύνθεση της εργοστερόλης με παρεμπόδιση της δράσης του ενζύμου lanosterol-14α-demethylase.

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.