Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 09.05.03 Ιμιγλυκεράση (Imiglucerase)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

09 Φάρμακα παθήσεων αίματος και θρέψης

09.05 Φάρμακα χρησιμοποιούμενα σε σύμφυτες διαταραχές του μεταβολισμού

09.05.03 Ιμιγλυκεράση (Imiglucerase)Ενδείξεις: Μη νευροπαθητική (τύπου Ι) και χρόνια νευροπαθητική (τύπου ΙΙΙ) μορφή της νόσου του Gaucher.

Αντενδείξεις: Γαλουχία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Αντιδράσεις υπερευαισθησίας (κνίδωση, αγγειοοίδημα, κνησμός, εξανθήματα, εξάψεις, ταχυκαρδία, κυάνωση), σπανιότερα κεφαλαλγία, ίλιγγοι, παραισθησίες, υπόταση, ναυτία, έμετοι, διάρροια, αρθραλγίες. Κατά τη διάρκεια της έγχυσης τοπικώς αίσθημα καύσου, οίδημα και άσηπτο απόστημα, ρίγη και πυρετός.

Αλληλεπιδράσεις: Δεν έχουν μελετηθεί.

Προσοχή στη χορήγηση: Να μη χρησιμοποιείται στη διάρκεια της κύησης, εκτός εάν είναι απαραίτητο. Περί το 15% των ασθενών αναπτύσσει αντισώματα έναντι του φαρμάκου. Οι ασθενείς αυτοί είναι πιο επιρρεπείς σε αντιδράσεις υπερευαισθησίας, οι οποίες αντιμετωπίζονται με τα συνήθη μέσα (κορτιζόνη κ.λ.π.). Ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να αξιολογούνται για το ενδεχόμενο πνευμονικής υπέρτασης, η οποία είναι γνωστή επιπλοκή της νόσου.

Δοσολογία: Αρχικώς 60u/kg κάθε 2 εβδομάδες. Χαμηλές δόσεις 2.5u/kg τρεις φορές την εβδομάδα ή 15u/kg κάθε 2 εβδομάδες βελτιώνουν τις αιματολογικές παραμέτρους και την οργανομεγαλία, αλλά όχι εκείνες των οστών. Γενικώς οι δόσεις ρυθμίζονται ανάλογα με την ανταπόκριση.

Φαρμακευτικά προϊόντα

CEREZYME/Genzyme Ολλανδία: ps.sol.inf 200u/vial x 1

+ Recombinant macrophage targeted β-glucocerebrosidase

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Ιμιγλουκεράση

Η ημιγλουκεράση (imiglucerase) είναι μία ανασυνδυασμένη όξινη β-γλυκοσιδάση στοχευόμενη από μακροφάγα που αντικαθιστά την ελλιπή ενζυμική ενεργότητα, υδρολύοντας το γλυκοσυλοκεραμίδιο, διορθώνοντας έτσι την αρχική παθοφυσιολογία της νόσου Gaucher και εμποδίζοντας την εμφάνιση της δευτεροπαθούς παθολογίας.

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
CEREZYME Ιμιγλουκεράση Genzyme Europe B.V.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.