Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63811 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 09.01.05 Φάρμακα παθήσεων των αιμοπεταλίων

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

09 Φάρμακα παθήσεων αίματος και θρέψης

09.01 Φάρμακα παθήσεων αίματος

09.01.05 Φάρμακα παθήσεων των αιμοπεταλίωνH «κλασική» θεραπεία της αυτοάνοσης (ιδιοπαθούς) θρομβοπενικής πορφύρας συνίσταται στη χορήγηση πρεδνιζόνης (συνήθως 1 mg/kg ημερησίως) με προδευτική μείωση της δόσης μετά την επίτευξη του θεραπευτικού αποτελέσματος. Στις ανθεκτικές ή τις υποτροπιάζουσες μετά τη διακοπή της κορτικοθεραπείας περιπτώσεις δοκιμάζεται η σπληνεκτομή.

Aκόμη στις ανθεκτικές περιπτώσεις έχουν δοκιμασθεί με άλλοτε άλλη επιτυχία η κυκλοφωσφαμίδη (βλ. κεφ. 08.01 ), η βινκριστίνη και η βινβλαστίνη (βλ. κεφ. 08.04 ), η αζαθειοπρίνη και η κυκλοσπορίνη (βλ. κεφ. 08.08.02 ) και η δαναζόλη (βλ. κεφ. 06.07.01.01 ). H ενδοφλέβια γ-σφαιρίνη (βλ. κεφ. 14.02.01 ) προκαλεί συνήθως ταχεία αλλά παροδική αύξηση των αιμοπεταλίων δρώντας στον ανοσολογικό μηχανισμό της νόσου.

Στην ιδιοπαθή θρομβοκυτταιμία χρησιμοποιείται η υδροξυκαρβαμίδη και η αναγρελίδη, η οποία αναστέλλει την παραγωγή των αιμοπεταλίων (βλ. κεφ. 08.06.06 ).

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.