Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63811 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 08.09.03 Λεβοφυλλινικό ασβέστιο (Calcium Levofolinate)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

08 Αντινεοπλασματικά και ανασοκατασταλτικά φάρμακα

08.09 Φάρμακα επικουρικά της χημειοθεραπείας

08.09.03 Λεβοφυλλινικό ασβέστιο (Calcium Levofolinate)Είναι ισομερές του φυλλινικού ασβεστίου, αλλά η δοσολογία του είναι το ήμισυ του τελευταίου.

Ενδείξεις: Θεραπεία «διάσωσης» μετά τη χορήγηση υψηλών δόσεων μεθοτρεξάτης. Σε συνδυασμό με 5-φθοροουρακίλη στη χημειοθεραπεία προχωρημένου ή μεταστατικού ορθο-κολικού καρκίνου.

Αντενδείξεις: Να μη χορηγείται στη θεραπεία της μεγαλοβλαστικής αναιμίας που οφείλεται σε έλλειψη βιταμίνης Β 12.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Ενίοτε αντιδράσεις υπερευαισθησίας.

Αλληλεπιδράσεις: Μειώνει ενδεχομένως τη στάθμη των αντιεπιληπτικών φαρμάκων φαινοβαρβιτάλης, φαινυτοΐνης και πριμιδόνης.

Προσοχή στη χορήγηση: Να συγχορηγείται με μεθοτρεξάτη. Σε κύηση μόνο εάν είναι απαραίτητο. Σε γαλουχία (δεν είναι γνωστό εάν απεκκρίνεται από το γάλα). Παρακολούθηση της στάθμης της μεθοτρεξάτης στον ορό για αποτελεσματικότερη θεραπεία. Η παρεντερική χορήγηση προτιμάται σε περιπτώσεις κακής ανοχής από το στόμα (έμετοι κλπ).

Δοσολογία: Έχει υπολογιστεί για χορήγηση 12g/m 2 μεθοτρεξάτης ενδοφλεβίως σε διάστημα 4 ωρών: Η θεραπεία «διάσωσης» γίνεται με 7.5 mg της ουσίας (ή 3-6 mg/m 2) αρχής γινομένης 12-24 ώρες μετά την έναρξη έγχυσης της μεθοτρεξάτης. Η ίδια δόση δίνεται κάθε 6 ώρες για περίοδο 72 ωρών. Σε εσφαλμένη υπερδοσολογία της τελευταίας άμεση έναρξη χορήγησης της ουσίας σε δόση 5 mg/m 2 κατά προτίμηση παρεντερικώς, μέχρις ότου η στάθμη της μεθοτρεξάτης κατέλθει κάτω από 0.01μM.Ταυτόχρονα διενεργείται ενυδάτωση και αλκαλοποίηση των ούρων με ΝΑΗCO 3. Για τη χρήση σε συνδυασμό με 5-φθοροουρακίλη συμβουλευθείτε τους εγκεκριμένους όρους χορήγησης.

Φαρμακευτικά προϊόντα

ISOVORIN/Wyeth: inj. sol 175 mg/17.5ml-vial x 1

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
ISOVORIN Levofolinic acid Pfizer Hellas A.E.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.