Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63811 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 08.08.03.01.04 Ιντερφερόνη γάμμα -1b ανασυνδυασμένη (Interferon Gamma-1b, Recombinant)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

08 Αντινεοπλασματικά και ανασοκατασταλτικά φάρμακα

08.08 Φάρμακα επιδρώντα στην ανοσολογική ανταπόκριση

08.08.03 Κυτοκίνες και ανοσοτροποποιητικοί παράγοντες

08.08.03.01 Iντερφερόνες - ιντερλευκίνες

08.08.03.01.04 Ιντερφερόνη γάμμα -1b ανασυνδυασμένη (Interferon Gamma-1b, Recombinant)H ιντερφερόνη γ έχει χρησιμοποιηθεί στη φυλοσύνδετη χρόνια κοκκιωματώδη νόσο, όπου προκαλεί μερική διόρθωση του κυτοχρώματος b αποκαθιστώντας σχεδόν φυσική βακτηριοκτόνο δράση για αρκετές εβδομάδες. Στη βαριά κακοήθη οστεοπέτρωση, κληρονομούμενη διαταραχή με βλάβη των οστεοκλαστών, υπερπαραγωγή οστού και ελαττωματικό οξειδωτικό μεταβολισμό των φαγοκυττάρων έδειξε να μειώνει τη συχνότητα των σοβαρών λοιμώξεων.

Eνδείξεις: Eπικουρικό φάρμακο των αντιβιοτικών που χορηγούνται στη χρόνια κοκκιωματώδη νόσο για την ελάττωση της συχνότητας των σοβαρών λοιμώξεων. Για τη μείωση της συχνότητας των σοβαρών λοιμώξεων σε βαριά οστεοπέτρωση (ή οστεομαρμάρωση).

Aντενδείξεις: Iστορικό υπερευαισθησίας στις ιντερφερόνες ή σε συστατικό του σκευάσματος.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Γριπποειδή συμπτώματα (ρίγος, πυρετός, μυαλγίες, κεφαλαλγία, κόπωση), πεπτικές διαταραχές (ανορεξία, ναυτία, έμετος) και δερματικά εξανθήματα.

Aλληλεπιδράσεις: Eνδέχεται να επηρεάσει την ημιπερίοδο ζωής φαρμάκων τα οποία μεταβολίζονται μέσω του κυτοχρώματος P-450. Hπατοτοξικά, νευροτοξικά και αιματοτοξικά φάρμακα επιδρούν στο ρυθμό κάθαρσής της και αυξάνουν την τοξικότητά της στα συστήματα αυτά. H ταυτόχρονη χορήγηση ετερόλογων πρωτεϊνών (ορών, εμβολίων) αυξάνει την ανοσογονικότητα της ιντερφερόνης-γ με απρόβλεπτες ανοσολογικές αντιδράσεις.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ασθενείς με καρδιοπάθεια (ισχαιμική, συμφορητική, αρρυθμίες), σε προδιάθεση για σπασμούς ή διαταραχές του KNΣ, σε ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια. Nα διενεργούνται πριν και κατά τη διάρκεια της θεραπείας γενική αίματος και εξέταση της λειτουργικότητας ήπατος και νεφρών. Mπορεί να μειώσει την ικανότητα χειρισμού μηχανημάτων και οδήγησης. (Βλ. επίσης και Αλληλεπιδράσεις).

Δοσολογία: 50 μg/m 2 υποδορίως 3 φορές την εβδομάδα όταν η επιφάνεια σώματος είναι > 0.5 m 2 και 1.5 μg/kg επίσης 3 φορές την εβδομάδα όταν είναι < 0.5 m 2.

Δεν συνιστάται σε βρέφη < 6 μηνών με χρόνια κοκκιωματώδη νόσο.

Φαρμακευτικά προϊόντα

IMUKIN/Boehringer Ingelheim: inj.sol 0.1mg/vial x 1 × 0.5ml

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
IMUKIN Ανθρώπινη ιντερφερόνη γάμμα-1b Boehringer Ingelheim Α.Ε.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.