Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63811 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 08.06.06.02 Αναγρελίδη (Anagrelide)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

08 Αντινεοπλασματικά και ανασοκατασταλτικά φάρμακα

08.06 Άλλα αντινεοπλασματικά φάρμακα

08.06.06 Διάφορα άλλα αντινεοπλασματικά φάρμακα

08.06.06.02 Αναγρελίδη (Anagrelide)Η αναγρελίδη είναι αναστολέας της κυκλικής AMP φωσφοδιεστεράσης ΙΙΙ και ασκεί ανασταλτική δράση στον σχηµατισµό των αιµοπεταλίων.

Ενδείξεις: Ιδιοπαθής θρομβοκυτταιμία σε ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο και δεν ανταποκρίνονται ή δεν ανέχονται την τρέχουσα θεραπεία τους.

Αντενδείξεις: Μέτρια ή σοβαρή νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Αναιμία, θρομβοπενία ή πανκυτταροπενία, αιμορραγικές εκδηλώσεις, οίδημα, απώλεια βάρους, ναυτία, έμετοι, διάρροια, κεφαλαλγία, ζάλη, ταχυκαρδία, αίσθημα παλμών, εξανθήματα, κόπωση, σπανιότερα αϋπνία, κατάθλιψη, σύγχυση, νευρικότητα, ξηροστομία, διαταραχές μνήμης, υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια, διάφορες αρρυθμίες, συγκοπτικές κρίσεις, δύσπνοια, πνευμονία, πλευρίτιδα, παγκρεατίτιδα, αιμορραγία πεπτικού, αλωπεκία, αλλαγή χροιάς δέρματος, κνησμός, ανικανότητα, καταβολή, πυρετός, αύξηση ηπατικών ενζύμων.

Αλληλεπιδράσεις: Η στάθμη της αυξάνεται με φλουβοξαμίνη και ομεπραζόλη. Επιτείνει τη δράση της μιλρινόνης, ενοξιμόνης και του ακετυλοσαλικυλικού οξέος.

Προσοχή στη χορήγηση: Παρακολούθηση ηπατικής και νεφρικής λειτουργίας και εμμόρφων στοιχείων του αίματος. Σε ασθενείς με πιθανολογούμενη καρδιοπάθεια. Οι ασθενείς θεωρούνται ότι βρίσκονται σε κίνδυνο όταν είναι > 60 ετών, τα αιμοπετάλια είναι > 1 εκατομμύριο κκχ και όταν υπάρχει ιστορικό θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

Δοσολογία: Έναρξη με 1mg ημερησίως σε δύο δόσεις επί μία εβδομάδα. Τροποποίηση της δοσολογίας με αυξομειώσεις 05 mg/24ωρο ανά εβδομάδα ώστε ο αριθμός των αιμοπεταλίων να φθάσει κάτω από 600.000 κκχ και ιδεωδώς μεταξύ 150-400.000 κκχ.

Φαρμακευτικά προϊόντα

XAGRID/Shire U.K.: caps 0.5mg x 100

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Αναγρελίδη

Η αναγρελίδη (anagrelide) αναστέλλει τη δημιουργία και την ανάπτυξη κυττάρων στον μυελό των οστών που ονομάζονται «μεγακαρυοκύτταρα» και παράγουν τα αιμοπετάλια κι έτσι μειώνονται τα επίπεδα των αιμοπεταλίων.

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
XAGRID Αναγρελίδη Shire Pharmaceuticals Cont. Ltd
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.