Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63811 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 08.03.07 Μιτοξαντρόνη υδροχλωρική (Mitoxantrone Hydrochloride)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

08 Αντινεοπλασματικά και ανασοκατασταλτικά φάρμακα

08.03 Κυτταροτοξικά αντιβιοτικά

08.03.07 Μιτοξαντρόνη υδροχλωρική (Mitoxantrone Hydrochloride)Eνδείξεις: Mεταστατικός καρκίνος μαστού, μη Hodgkin λέμφωμα, οξεία μη λεμφοκυτταρική λευχαιμία ενηλίκων, προχωρημένος ανθεκτικός στην ορμονοθεραπεία καρκίνος προστάτη, δευτερογενής (χρόνια) προοδευτική σκλήρυνση κατά πλάκας, προοδευτικές υποτροπές της ή επιδείνωση υποτροπιάζουσας - διαλείπουσας σκλήρυνσης κατά πλάκας, ως ανακουφιστική θεραπεία σε ανεγχείρητο πρωτοπαθές ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα.

Aντενδείξεις: Υπερευαισθησία στη μιτοξαντρόνη ή στα θειώδη. Κύηση.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Nαυτία, έμετος, μετρίου βαθμού αλωπεκία. H καταστολή του μυελού αφορά κυρίως τη λευκή σειρά και λιγότερο την ερυθρά και τα αιμοπετάλια. Eμφανίζει τον μέγιστο βαθμό της την 10η και αποκαθίσταται την 21η ημέρα. Σπάνιες: Ανορεξία, διάρροια, αδυναμία, κόπωση, πυρετός, βλεννογονίτιδα, γαστρεντερική αιμορραγία και μη ειδικές διαταραχές. Σπανιότατα αύξηση των ηπατικών ενζύμων, ουρίας, κρεατινίνης.

Η χρήση της έχει συσχετιστεί με καρδιοτοξικότητα. Αυτός ο κίνδυνος αυξάνεται ανάλογα με την αθροιστική δόση της.

Πριν τη χορήγησή της να γίνεται εκτίμηση του κλάσματος εξώθησης της αριστερής κοιλίας. Ακόλουθες εκτιμήσεις του κλάσματος εξώθησης αριστερής κοιλίας συνιστώνται εάν εμφανιστούν σημεία ή συμπτώματα συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας και πριν χορηγηθούν όλες οι δόσεις σε ασθενείς που έχουν λάβει αθροιστική δόση > 100 mg/m 2.

Προσοχή στη χορήγηση: Δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς με αρχική τιμή ουδετεροφίλων < 1500 κυττάρων/mm 3. Δεν πρέπει να αναμιγνύεται με άλλα φάρμακα στην ίδια γραμμή έγχυσης. Προσοχή να μην εξαγγειωθεί κατά την ενδοφλέβια χορήγηση. Να μην χορηγείται ενδορραχιαίως ή ενδαρτηριακώς.

Δοσολογία: Σε γενικές γραμμές η δόση και ο χρόνος χορήγησης πρέπει να καθορίζονται από τον εξειδικευμένο ιατρό. H δόση μπορεί να μειωθεί σε ασθενείς με ανεπάρκεια του μυελού των οστών ή κακή γενικώς κατάσταση. Συμβουλευθείτε τους εγκεκριμένους όρους χορήγησης του φαρμάκου.

Φαρμακευτικά προϊόντα

GENEFADRONE/Genepharm: inj.so.inf 20mg/10ml-vial x 1
MITOXAN/Α.Δη.Φαρμ: c/s.sol.in 20mg/10ml-vial x 1
MITOXANTRONE/BAXTER/Baxter: inj.sol 10mg/5ml-vial x 1, 20mg/10ml-vial x 1
NOVANTRONE/Wyeth: inj.so.inf 20mg/10mlvial x 1

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
MITOXANTRONE Μιτοξανδρόνη
NOVANTRONE Μιτοξανδρόνη Meda Pharmaceuticals S.A.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.