Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63811 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 08.02.04 Κλοφαραβίνη (Clofarabine)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

08 Αντινεοπλασματικά και ανασοκατασταλτικά φάρμακα

08.02 Αντιμεταβολίτες

08.02.04 Κλοφαραβίνη (Clofarabine)Ενδείξεις: Οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία σε παιδιατρικούς ασθενείς έως 21 ετών που υποτροπίασαν ή είναι ανθεκτικοί σε δύο προηγούμενα θεραπευτικά σχήματα και δεν υπάρχει άλλη θεραπευτική επιλογή.

Αντενδείξεις: Βαριά νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια, κύηση και γαλουχία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Οι συχνότερες: Ουδετεροπενία, ναυτία, έμετοι, διάρροια, κοιλιακά άλγη, στοματίτιδα, αιμορραγίες και εξελκώσεις στόματος, ίκτερος, φλεβοαποφρακτική νόσος, αύξηση ηπατικών ενζύμων, ταχύπνοια, βήχας, επίσταξη, περικαρδιακή συλλογή, ταχυκαρδία, κεφαλαλγία, περιφερική νευροπάθεια, εξάψεις, υπόταση, έκπτωση της ακουστικής οξύτητας, πυρεξία, επιγενείς λοιμώξεις, ενίοτε ιογενείς ή μυκητιασικές, σηπτική καταπληξία, πολυοργανική ανεπάρκεια, σύνδρομο λύσης όγκου και διαφυγής τριχοειδών, μυϊκά και οστικά άλγη, αιματουρία, εξανθήματα.

Αλληλεπιδράσεις: Δεν έχουν γίνει επίσημες μελέτες, αλλά δεν υπάρχουν γνωστές κλινικά σημαντικές αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα καθώς και με εκείνα που μεταβολίζονται από τα ένζυμα του κυτοχρώματος Ρ450.

Προσοχή στη χορήγηση: Τακτική παρακολούθηση των εμμόρφων στοιχείων του αίματος, της νεφρικής ή ηπατικής λειτουργίας και του καρδιοαναπνευστικού συστήματος. Να αναζητούνται πιθανά συμπτώματα λύσης του όγκου, συνδρόμου διαφυγής τριχοειδών, σημαντικές δυσλειτουργίες οργάνων και να λαμβάνονται τα κατάλληλα υποστηρικτικά μέσα. Να αποφεύγεται η ταυτόχρονη χορήγηση φαρμάκων τα οποία επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση, την καρδιακή, νεφρική και ηπατική λειτουργία και τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Δεν είναι γνωστή η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του φαρμάκου μετά από 3 κύκλους θεραπείας.

Δοσολογία: 52mg/m2 σε ενδοφλέβια έγχυση διάρκειας 2 ωρών επί 5 διαδοχικές ημέρες. Οι κύκλοι θεραπείας επαναλαμβάνονται κάθε 2-6 εβδομάδες. Η πλειονότητα των ασθενών ανταποκρίνεται μετά από 1-2 κύκλους θεραπείας. Μείωση της δοσολογίας σε ασθενείς οι οποίοι εμφανίζουν σημαντική αιματολογική και μη αιματολογική τοξικότητα. Δεν έχει μελετηθεί η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε βρέφη < 1 έτους και σε ενηλίκους.

Φαρμακευτικά προϊόντα

EVOLTRA/Genzyme Holland: c/s.sol.in 20mg/20ml-vial x 4

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
EVOLTRA Κλοφαραβίνη Genzyme Europe B.V.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.