Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 07.04.02 Ριτοδρίνη (Ritodrine)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

07 Φάρμακα χρησιμοποιούμενα στη γυναικολογία, μαιευτική και επί διαταραχών της ούρησης

07.04 Χαλαρωτικά του μυομητρίου

07.04.02 Ριτοδρίνη (Ritodrine)Eνδείξεις: Aναστολή πρόωρης έναρξης τοκετού. Έντονη καταπόνηση του εμβρύου από πρόωρες ωδίνες ή άλλη αιτία.

Aντενδείξεις: Όλες οι καταστάσεις στις οποίες η συνέχιση της κύησης είναι επικίνδυνη για τη μητέρα ή το έμβρυο, όπως αιμορραγία, εκλαμψία, πρόδρομος πλακούντας, ενδομήτριος θάνατος εμβρύου, υπερθυρεοειδισμός, καρδιοπάθεια της εγκύου, χοριοαμνιονίτιδα κλπ.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Nαυτία, έμετοι, εξάψεις, εφίδρωση, μυϊκός τρόμος, ταχυκαρδία, υπόταση.

Αλληλεπιδράσεις: Συγχορήγηση κορτικοστεροειδών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης πνευμονικού οιδήματος, συμπαθητικομιμητικών αμινών να ενισχύσει τη δράση της, β- αποκλειστών να παρεμποδίσει τη δράση της και αναισθητικών που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική να ενδυναμώσουν την υποτασική δράση της.

Προσοχή στη χορήγηση: Γενικά σε καρδιοπαθείς και διαβητικούς. Σε υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη (παρακολούθηση του σακχάρου).

Δοσολογία

Ενδοφλέβια έγχυση: Αρχίζει με την πρώτη εκδήλωση των συσπάσεων της μήτρας. με δόση 0.05 mg/λεπτό, που μπορεί να αυξάνεται-με ρυθμό 0.05 mg/λεπτό. Η αποτελεσματική δόση κυμαίνεται μεταξύ 0.15 και 0.35 mg/λεπτό και η χορήγηση συνεχίζεται για 12-24 ώρες μετά το πέρας των συσπάσεων.

Ενδομυϊκώς: Οταν η ενδοφλέβια έγχυση δεν είναι δυνατή, χορηγούνται 10 mg κάθε 4-6 ώρες και η αγωγή συνεχίζεται για 12-48 ώρες μετά την παύση των συσπάσεων. Η δόση μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με την ανταπόκριση ή την εμφάνιση ανεπιθυμήτων ενεργειών.

Αγωγή συντήρησης: Αφού σταθεροποιηθεί η κατάσταση για 12-48 ώρες, χορηγούνται 30-60 λεπτά πριν το πέρας της παρεντερικής αγωγής 10 mg από το στόμα κάθε 2 ώρες για ένα 24ωρο και στη συνέχεια κάθε 6 ώρες, με μέγιστη ημερήσια δόση τα 120 mg, για όσο διάστημα κρίνεται απαραίτητο.

Φαρμακευτικά προϊόντα

Ritodrine Hydrochloride:

YUTOPAR/Galenica: tab 10mg x 40- inj.sol 50mg/5ml-amp x 10

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
PRE-PAR Ριτοδρίνη Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.