Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63811 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 06.07.02.01.03.01 Μεκασερμίνη (Mecasermin)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

06 Φάρμακα παθήσεων ενδοκρινών αδενών - ορμόνες

06.07 Oρμόνες υποθαλάμου, υπόφυσης και συναφείς ουσίες

06.07.02 Oρμόνες υπόφυσης και αντιοιστρογόνα

06.07.02.01 Oρμόνες πρόσθιου λοβού και αντιοιστρογόνα

06.07.02.01.03 Αυξητική ορμόνη

06.07.02.01.03.01 Μεκασερμίνη (Mecasermin)Ενδείξεις: Ανεπαρκής ανάπτυξη σε παιδιά και εφήβους εξαιτίας σοβαρής ανεπάρκειας του ινσουλινοειδούς αυξητικού παράγοντα-1 (IGF-1).

Αντενδείξεις: Ενεργή ή πιθανολογούμενη νεοπλασία, γαλουχία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Πολύ συχνές: Υπογλυκαιμία, υπερτροφία στη θέση της ένεσης, υπερτροφία των αμυγδαλών, του θύμου, ροχαλητό, κεφαλαλγία, ελάττωση ακοής.

Συχνές: Ενδοκρανιακή υπέρταση, καρδιομεγαλία, υπερτροφία κοιλιών, ταχυκαρδία, σπασμοί, υπνική άπνοια, οίδημα οπτικής θηλής, ωτόρροια, ρινική συμφόρηση, έμετοι, αρθραλγίες, μυαλγίες, γυναικομαστία, τρόμος, νευρικότητα, ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι του IGF-1.

Αλληλεπιδράσεις: Δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες.

Προσοχή στη χορήγηση: Πριν από την έναρξη της θεραπείας να διορθώνεται τυχόν ανεπάρκεια του θυρεοειδούς. Εξαιτίας του κινδύνου υπογλυκαιμίας να προηγείται η λήψη γεύματος πριν από τη χορήγηση. Εάν συνυπάρχει σακχαρώδης διαβήτης να μειωθούν οι δόσεις των τυχόν χορηγουμένων φαρμάκων. Επίσης να προηγείται η διενέργεια ηχοκαρδιογραφήματος και βυθοσκόπησης και μετέπειτα να παρακολουθείται ο ασθενής για τυχόν εμφάνιση καρδιακών επιπλοκών ή σημείων ενδοκρανιακής υπέρτασης. Παρακολούθηση για πιθανή εμφάνιση ορθοπεδικών επιπλοκών (διολίσθηση της επίφυσης του μηριαίου οστού, επίταση της σκολίωσης, χωλότητα κ.λ.π) και αλλεργικών αντιδράσεων. Να γίνεται εναλλαγή της θέσης των ενέσεων. Να μην χορηγείται κατά την κύηση, εκτός αν κριθεί σαφώς απαραίτητο.

Δοσολογία: Εναρξη με 0.04mg/kg δύο φορές την ημέρα υποδορίως. Εάν δεν παρατηρηθούν σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες η δόση μπορεί βαθμιαία να αυξάνεται μετά από μία εβδομάδα κατά 0.04mg/kg δύο φορές την ημέρα έως το μέγιστο των 0.12mg/kg δύο φορές την ημέρα. Διακοπή της θεραπείας εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση μετά από ένα έτος. Δεν συνιστάται η χορήγηση σε παιδιά < 2 ετών.

Φαρμακευτικά προϊόντα

INCRELEX/Tercica Ireland: inj.sol 10mg/ml 1vial x 4ml

+ Recombinant Human insulin-like growth factor-1 (rhIGF-1).

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
INCRELEX Μεκασερμίνη Ipsen Phrama
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.