Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 06.07.02.01.01.04 Θυλακιοτροπίνη άλφα (Follitropin Alfa)

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

06 Φάρμακα παθήσεων ενδοκρινών αδενών - ορμόνες

06.07 Oρμόνες υποθαλάμου, υπόφυσης και συναφείς ουσίες

06.07.02 Oρμόνες υπόφυσης και αντιοιστρογόνα

06.07.02.01 Oρμόνες πρόσθιου λοβού και αντιοιστρογόνα

06.07.02.01.01 Γοναδοτροπίνες

06.07.02.01.01.04 Θυλακιοτροπίνη άλφα (Follitropin Alfa)Eνδείξεις: Πρόκληση πολυωοθυλακικής ανάπτυξης σε ασθενείς που υποβάλλονται σε υπερωορρηξία με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπως εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), ενδοσαλπιγγική μεταφορά γαμετών (GIFT) και ενδοσαλπιγγική μεταφορά ζυγώτου. Ανωορρηξία (που περιλαμβάνει τη νόσο πολυκυστικών ωοθηκών, PCOD) σε γυναίκες που δεν αποκρίθηκαν σε αγωγή με κιτρική κλομιφαίνη. Σε συνδυασμό με ωχρινοτρόπο ορμόνη (LH) για τη διέγερση της ανάπτυξης των ωοθυλακίων σε γυναίκες με βαρεία ανεπάρκεια LH και FSH (ασθενείς προσδιορίσθηκαν με επίπεδα ορού της ενδογενούς LH <1,2 IU/l). Για τη διέγερση της σπερματογένεσης σε άνδρες που έχουν συγγενή ή επίκτητο υπογοναδοτροπικό υπογοναδισμό σε συνδυασμό με θεραπεία με ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροφίνη (hCG).

Aντενδείξεις: Υπερευαισθησία στη δραστική ουσία ή στην FSH, όγκοι στον υποθάλαμο ή στην υπόφυση, διόγκωση ωοθηκών ή κύστεις μη οφειλόμενες στη νόσο πολυκυστικών ωοθηκών, γυναικολογικές αιμορραγίες άγνωστης αιτιολογίας, καρκίνωμα ωοθήκης, μήτρας ή μαστού. Αντενδείκνυται όταν δεν μπορεί να επιτευχθεί επιτυχής απόκριση σε καταστάσεις όπως: πρωτοπαθής ωοθηκική ανεπάρκεια, δυσπλασίες των γεννητικών οργάνων ασύμβατες με κύηση, ινομυώματα της μήτρας ασύμβατα με κύηση, πρωτοπαθής ανεπάρκεια όρχεων.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Bλ. 06.07.02.01.01.07 .

Aλληλεπιδράσεις: Συγχορήγηση με άλλα φάρμακα που διεγείρουν την ωορρηξία (π.χ. hCG, κιτρική κλομιφαίνη) ενδυναμώνει τη δράση της, ενώ η ταυτόχρονη χρήση των GnRH αγωνιστών που οδηγούν στην απευαισθητοποίηση της υπόφυσης, μπορεί να απαιτήσει αύξηση της δοσολογίας του GONAL-F που χρειάζεται για να δημιουργήσει επαρκή ωοθηκική απόκριση.

Προσοχή στη χορήγηση: Xορηγείται σε επιλεγμένες περιπτώσεις και με την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων. Tακτικός έλεγχος της ωοθηκικής απόκρισης με υπερηχογράφημα ειδικά σε ασθενείς με νόσο πολυκυστικών ωοθηκών. H πρώτη ένεση με ιατρική παρακολούθηση και δυνατότητες ανάνηψης για περίπτωση υπερευαισθησίας.

Δοσολογία: Για πρόκληση πολυωοθυλακικής ανάπτυξης 150-225 iu υποδορίως ημερησίως από τη 2η ή 3η ημέρα του κύκλου μέχρις ότου επιτευχθεί ικανοποιητική ανάπτυξη ωοθυλακίου. H δοσολογία μπορεί να προσαρμοσθεί ανάλογα με την ανταπόκριση με μέγιστη δόση 450 iu ημερησίως. Σε άνδρες με υπογοναδοτροπικό υπογοναδισμό μία δόση των 150 iu τρεις φορές την εβδομάδα, ταυτόχρονα με hCG, για ένα διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών. Για τις λοιπές ενδείξεις συμβουλευθείτε τους εγκεκριμένους όρους χορήγησης.

Φαρμακευτικά προϊόντα

GONAL-F/Merck Serono U.K.: ps.inj.sol 75 iu (5.5mcg)/vial x 1+1pf.syr x 1ml-solv, x 1+1vial x 1ml-solv, 450iu (33mcg)/0.75ml x 1vial+1pf.syr x1ml-solv, 1050iu (77mcg)/1.75ml x 1vial+1 pf.syr x 1ml-solv- in.so.pf.p 300iu/0.5ml-pen x 1, 450iu/0.75ml-pen x 1, 900iu/1.5ml-pen x 1

Σε συνδυασμό με Λουτροπίνη Αλφα

Follitropin Alfa+ Lutropin Alfa:

PERGOVERIS/Merck Serono U.K: ps.inj.sol (150+75)iu/vial x 1 N

+ Recombinant human Follicle Stimulating Hormone (rhFSH)

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
BEMFOLA Θυλακιοτροπίνη άλφα Finox Biotech AG
GONAL-F Θυλακιοτροπίνη άλφα
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.