Λογότυπο www.galinos.gr Beta
 

Ιατροφαρμακευτική πληροφόρηση για τον επαγγελματία υγείας

Φάρμακα Δραστικές ουσίες Συμπληρώματα διατροφής Έλεγχος συγχορήγησης Νόσοι ICD-10
Κλαύδιος Γαληνός
Είσοδος χρηστών
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Εικονίδιο Είσοδος χρήστη
Εικονίδιο Δωρεάν εγγραφή
Εικονίδιο Ανανέωση συνθηματικού

Ακολουθήστε μας Λογότυπο Facebook Λογότυπο Twitter

Αναζήτηση σε 63992 καταχωρήσεις
Εικονίδιο αναζήτησης

Εθνικό συνταγολόγιο ΕΟΦ

ΠίνακαςΕυρετήριο Προτάσεις

Κεφάλαιο: 05.03.03 Φάρμακα κατά του κυτταρομεγαλοϊού

Κατάταξη κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

05 Φάρμακα κατά των λοιμώξεων

05.03 Αντιιικά

05.03.03 Φάρμακα κατά του κυτταρομεγαλοϊούΗ βαλακυκλοβίρη και η βαλγκανκυκλοβίρη έχουν χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της λοίμωξης από τον ιό CMV σε περιπτώσεις μεταμόσχευσης συμπαγούς οργάνου. Η βαλγκανκυκλοβίρη χρησιμοποιείται επίσης σε αμφιβληστροειδοπάθεια από κυτταρομεγαλοϊό σε πάσχοντες από επίκτητη ανοσολογική ανεπάρκεια.

Η γκανκυκλοβίρη , συγγενής ουσία της ακυκλοβίρης, είναι περισσότερο δραστική εναντίον του κυτταρομεγαλοϊού (CMV) και περισσότερο τοξική. Χρησιμοποιείται σε απειλητικές για τη ζωή και την όραση λοιμώξεις από τον ιό σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς και για την πρόληψη λοίμωξης από κυτταρομεγαλοϊό στις περιπτώσεις που αναφέρονται κατωτέρω αναλυτικά.

Περιεχόμενα κεφαλαίου

05.03.03.01 Βαλακυκλοβίρη (Valaciclovir)

05.03.03.02 Βαλγκανκυκλοβίρη (Valganciclovir)

05.03.03.03 Γκανκυκλοβίρη (Ganciclovir)

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Φοσκαρνέτη

Η φοσκαρνέτη (foscarnet) ασκεί την αντι-ιική δράση της με μια επιλεκτική αναστολή στο σημείο σύνδεσης πυροφωσφορικού σε συγκεκριμένες θέσεις των πολυμερασών του DNA των ιών σε συγκεντρώσεις οι οποίες δεν επηρεάζουν τις κυτταρικές DNA πολυμεράσες.

Γκανσικλοβίρη

Η γκανσικλοβίρη (ganciclovir) είναι ένα συνθετικό ανάλογο νουκλεοτιδίου της γουανίνης που αναστέλλει τον αναδιπλασιασμό των ερπητοϊών in vitro και in vivo. Ενδείκνυται για τη θεραπεία απειλητικών για τη ζωή ή την όραση λοιμώξεων από τον κυτταρομεγαλοϊό (CMV) σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και αναδιανομή. Το έργο επεξεργασίας των παραπάνω πληροφοριών αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. και προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.